horoszkóp

Kagylómintás sort és selyemfényű öltöny: férfikollekciók tavaszra

2008.04.22. 11:40
Mivel nemcsak a tavasz érkezett meg, hanem azzal együtt a Mango férfi kollekciója is, ennek apropóján szétnéztünk néhány áruházban, amelyek a női mellett férfi kollekciót is kínálnak. Ajánló következik olyan férfiaknak, akik unják, hogy barátnőik állítják össze ruhatárukat. Meg persze olyan nőknek, akik divattudatos pasikról álmodnak.

Mango: lezser és sportos

Idén tavasszal megérkezett Magyarországra is a Mango férfi kollekciója - a cég egyébként 1996-ig forgalmazott férfiruhákat is, majd felhagyott vele, de a konkurencia (Zara, H&M) visszaédesgette az ingeket és a zakókat a Mangóba is. A nőihez hasonlóan a férfi kollekciót is az igényes kidolgozás és a jó minőségű anyagok fémjelzik, ám itt az elegancia helyett a sportos és lezser vonal uralkodik, a nagyvárosias utcai elegancia stílusjegyeivel.

Klikk a Mango-képekért!

Sok a lenes-pamutos agyag, a színek és minták általában visszafogottabbak; gyakoriak a fehér, fekete, sötétkék, khaki színek, de persze azért akad a kollekcióban narancssárga, rózsaszín vagy éppen a szivárvány minden színében tündöklő póló is. A kissé elegánsabb öltözködés jegyében találunk klasszikus fekete-fehér vagy barna csíkos kardigánt, egyszínű ingeket, mellényeket, ami azért is üdvös, mert a lazább és az elegánsabb darabok remekül kiegészítik egymást és könnyen kombinálhatók.

Árak terén a Mango ezúttal sem fogta vissza magát. Az ingek 11 799 Ft és 13 999 Ft között mozognak, a pólók 7999 Ft és 9499 Ft között. A farmerek 14 999 Ft-ba, a len ingek 12 688 Ft-ba, a kapucnis kardigánok pedig 15 899 Ft-ba kerülnek.

H&M: széles, de unalmas választék

A H&M férfi kollekciójának láttán az emberben kicsit az az érzés támad, csak azért próbálkoztak férfi vonalon is felmutatni valamit, hogy amíg mi a női osztályon böngészünk, párunknak se kelljen a bolt előtti padon unatkoznia. Bár a választék viszonylag nagy, különösebben sok eredetiséget nem sikerült belecsempészni. A férfi szekció jól elkülönülő részekre bomlik: innentől-idáig utcai, innentől-idáig elegáns, innentől-idáig sportos. Előnye a többi üzlethez képest, hogy elég nagy öltönyválasztékot kínál, bár ezen a téren sem rugaszkodik el a klasszikus szabásoktól és színektől, az ingek például nem is nagyon merészkednek tovább a kék, esetleg zöld árnyalatoknál. Bár a kollekciót próbálja feldobni egy-egy retro hangulatú narancssárga pöttyös ing vagy kagylómintás sort, ezek sem ütnek igazán.

Az árak viszont legalább barátságosak: rövid ujjú ingeket már 3999 Ft-tól, farmert és pulcsit 5490 Ft-tól kapunk. A zakók ára 21990 Ft és 44990 Ft között mozog.

A H&M-ben kevés a fantázia

Zara: fura színek és merész fazonok

A Zara idei tavaszi-nyári kollekciója az olyan férfiaknak kedvez, akik nem ijednek meg a divattól. A tervezők nem fukarkodnak a rikító vagy szokatlan színekkel, merész fazonokkal. Néhány darabról első látásra azt hiheti a gyanútlan vásárló, hogy valahogy átkeveredett a női osztályról.

A Zarában sok az öltöny

Persze itt is megtaláltuk a hagyományos nyári len ingeket és nadrágokat (mindkettő 8990 Ft) khaki, szürke fehér és kék színekben, de a kollekciónak ugyanúgy részei a fehér, neonkék és citromsárga csőnadrágok (7990 Ft) vagy az ötvenes éveket idéző kötött galléros és rövidujjú pólók, rombusz kockás és csíkos változatban. Ezekhez tényleg csak a keménykalap hiányzik, hogy nagyapáink ifjúkori hasonmásai jöjjenek szembe velünk az utcán. Öltönyökből, nyakkendőkből itt sincs hiány, ahogy fantáziából sem. A hagyományos fekete, sötétkék modellek mellett vidáman megférnek a rózsaszín vagy selyemfényű khaki öltönyök és a fekete vagy fehér indie-s zakók is.

Az ingek 5990 Ft és 8990 Ft között mozognak, a nadrágok 8990 Ft és 12 990 Ft között, zakókat pedig 18 990 Ft-tól 32 990 Ft-ig találunk.