horoszkóp

A magyarok mégsem irigyek, és a férfiak romantikusak

dns
2008.10.21. 16:02
Az RTL Klub új, Fogd a pénzt és fuss nevű vetélkedőjének első fordulójában megtudtuk, a Tárki közvéleménykutatásának eredményei szerint a magyarokat nem is vigasztalja, ha rajtuk kívül a szomszédot is kirabolták. A csatorna újságírókat sorsolt ki, hogy vegyenek részt a vetélkedőben, és kollégáik előtt vallják be, játszották-e már meg az orgazmust. A kitárulkozásért cserébe római hétvégét lehetett nyerni.

A magyar embereknek mindössze a nyolc százalékát tölti el boldog megnyugvással, ha nem csak őt, hanem a szomszédját is kirabolják. Én hatvan százalékra tippeltem a hazai emberek hungarikumnak számító irigységéből kiindulva. Ezzel a téves beidegződésemmel estem ki a Fogd a pénzt és fuss című vetélkedőből.

És ön megjátssza az orgazmust?

Nézegessen pikáns műsorvezetőnőt!

Az RTL Klub hamarosan induló, nem túl bonyolult vetélkedőjének bemutatóját a csatorna szokatlan módon készítette elő. A sajtótájékoztatót a játék felvételének helyszínén tartották, amelynek végén a megjelent újságírók közül négyet sorsoltak ki, akik részt vehetnek a vetélkedőn, amelynek győztese egy római hétvégét kap ajándékba. Az egyetlen játékkörbe Sándor András (Story), Hóka Mónika (Star) és Szántó Attila (Best) mellett én is bekerültem. Mint azt a sajtótájékoztatón megtudtuk, a vetélkedő stábjában több szakember is dolgozik a Mónika és a Balázs Show brigádjából, ennek megfelelően a Fogd a pénzt és fuss! a kvíz és a talk show elemeit egyesíti. A valóságban ezt azt jelenti, hogy a közhiedelemben pikánsnak tartott kérdéseket kapnak a játékosok, nekem például a sajtónyilvánosság előtt volt lehetőségem válaszolni arra a kérdésre, hogy meg szoktam-e néha játszani az orgazmust, és ha igen, hogyan teszem. Arra azonban szerencsére nem kellett várnom, hogy a konkurens csatorna néhai vallatóshow-jához hasonlóan, a vezérlőjéből közöljék, a válaszom igaz-e, vagy sem.

A magyarok erkölcsös és nagyvonalú emberek

A műsorvezető Peller Mariann a Színhát és Filmművészeti Egyetem rendezőszakos hallgatója, aki egykor majd saját talk show-t szeretne, és olyan lelkes, hogy a játék alatt többször is hangsúlyozta, imádja ezt a műsort. Peller Mariann sokoldalú kvízvezető, intelligens, szórakoztató. A kérdésekre más kevesebb kedvező jelzőt tudok használni. A Tárkinak a nem tudjuk, mekkora mintán, mennyire reprezentatív, és mennyire objektív felméréseinek eredményeit kell megtippelni az első fordulóban: például a magyar lakosság hány százaléka vallja be, hogy szeretkezett már a munkahelyén, és a nők hány százaléka gondolja, hogy a férfiak nem tudnak udvarolni. Eddig sosem jutott eszembe, hogy ennek utánanézzek, a válaszaim alapján tehetségem sincs rá, hogy ezeket megtippeljem. Az eredmények alapján a magyarokat alaposan félreismertem, igazán erkölcsös és nagyvonalú emberek. Ha sokat mantrázom ezt, idővel talán elhiszem, és remek életmódcikket írok belőle.

A második forduló már sokkal inkább a kedvemre lett volna, amelyik a tájékozottságot mérte le, de addigra kiestem. Az utolsó fordulóban már csak egy játékos, jelen esetben Szántó Attila kapott négy kérdést, amelyekre ha jól válaszol, készítheti az útlevelét. A kérdések közt szerepelt, hogy vajon milyen hosszú egy banángiliszta (húsz centi) és mi a második keresztneve Ben Afflecknek (Géza)? Kis segítséggel a római út elkelt, és legalább megtudtuk a magyarokról, hogy a férfiak szerint a nők egészen jól vezetnek, romantikusak is, és hogy nem is irigyek.