horoszkóp

Németh Kristóf és a spirituális hajfestés

dns
2006.04.05. 12:45
A hajfestés ma már nem szükség, hanem az életöröm kifejezése. Ezt tudtuk meg a Garnier újításait bemutató partin, és ez még nem minden. Schobert Norbi szerint két dolog öregíti a nőt: a finomított cukor és a fogyókúra. Karaoke és wellness-értelmezés a Természettudományi Múzeumban kiállításra váró múmiák közelében.

„Csak akkor lehet valaki szép, ha egészséges, és harmóniában van önmagával” – tudtuk meg a Garnier úgynevezett forradalmi újításait beharangozó partin a Természettudományi Múzeumban. Ekkor még nem sejtettük, hogy ennél megdöbbentőbb kijelentéseket is bőven hallunk majd.

Feudális beidegződés

A bejárat előtt londinereknek tűnő férfiak fogadták a vendégeket. Elegáns öltözetű emberek szálltak ki a taxikból, és a hoszteszeket jól láthatóan profik sminkelték. A L’Oreál rendezvényekről ismert dr. Ránky Katalin vegyészmérnök-celebünk neve által fémjelzett bemutatók híresek a szervezésről, a nagyvonalú vendéglátásról, egészen más probléma adódik ezeken. A meghívott hírességek a modoros környezetben többnyire feszengenek. Számon tartják az elfogyasztott pezsgőjük számát, ahogyan azt is, melyik fotós, és melyik újságíró nem kereste még meg, akikhez egyfajta feudális beidegződésből nem közelednek még abban az esetben sem, ha már régóta ismerik.

Klikk a képre!

„Ezt akkor kidobhatom ide?”- kérdezte a regisztrációs pultnál a meghívót szorongatva a vadul rágózó Jámbrik Ferenc, alias Frenki, és a hangjába némi esedező szín keveredett, mintha csak azt kérdezte volna, „felismertek azért, ugye?” Dukai Reginát az érkezése után rögtön kiszúrta a sajtó, aki mögött lelkes sidekickje, Tóth Tibi lépkedett az italok felé a Back II Blackben zenélő Bálinttal. Tornóczky Anita odaköszönt az egyik pulton támasztó Németh Kristófnak, az est műsorvezetőjének, aki a Barátok köztből ismert Balogh Edinával épp egy papírról olvasópróbát tartott.

Vörös lasztex

A szemközti pultnál vörös lasztex aerobikruhára emlékeztető estélyiben Rubint Réka mosolygott minden érkezőre. A rég látott Eszményi Viktória a kilincsekről beszélt egy sarokban, a Jóban Rosszban Szorcsik Viktóriája és pink turbános Várdai Anikója a helyét kereste zavartan, mialatt Fekete Pákó egy újságírólányt fogdosott, akit a kollegialitás nevében sem mertünk volna kiváltani ebből a kellemetlen helyzetből. „Meglátod, ők mind egymásért jöttek, nem is fogják figyelni a bemutatót” – jósolja nekünk egy öltönyös fiú, és utólag kijelenthetjük, a beszélgetés bizonyos témáit illetően nem vesztettek sokat.

Elsőként az eseményt „dögös estének” tituláló Szulák Andrea karaoke-koncertjét hallhattuk, aki elénekelt egy nemzetközi slágert, amelyet mindenki ismer, de a címe valahogy sosem ugrik be. Nem úgy a soron következő két Máté Péter-szerzeményé, amelyekkel inkább megörvendeztette a vendégeket. A fellépést követően az énekesnő egy virággal a kezében távozott a partiról, Dr. Ránky Katalin pedig hozzáfogott szokásához híven emelkedett bemutatkozó beszédéhez.

Nézze meg képeinket!

Szeptember 11.

A cég wellness újításairól szót ejtve az irányzat történetét is megemlítette. „2001 szeptember 11-e után az emberek jobban figyelnek saját magukra” – mondta, utalva arra az állítólagos tényre, hogy a World Trade Center ellen irányult támadástól datálható végső soron a wellness fellendülése. Ennek hallatán minden bizonnyal a szakértők egy része tiltakozna. A legszélesebb körben elterjedt vélekedés szerint ugyanis a nyolcvanas évektől kezdett népszerűvé válni a wellness, és a magyarok ehhez persze hozzáteszik, hogy, a hazai innovációnak hála, élen járunk az iparágban.

Az egymás után színpadra lépő cégvezetők a fogalmat így határozták meg: a wellness az illness (betegség) ellentéte. Jobb definíció és per pillanat szórakozás híján a vendégektől kezdtük érdeklődni, számukra mit jelent ez a fogalom, és a vörösboros marhapörkölt vajon beletartozik-e. Kiderült, nem, a legtöbben a hagyományos lazító tevékenységben, és a sportban látják az utat.

Hajfestés, életöröm

„Minden nap edzek, kondizom, és váltogatom a sportágakat, szerintem úgy jó. Rengeteg folyadékot iszom és egészségesen élek” – mondta Kovács Tímea, a Megasztár második szériájában versenyző, majd ismét komolyzenével foglalkozó énekesnője, aki épp egy leendő meghallgatásról kezdett el beszélni lapunknak Pavarotti dalszerzőjét említve, amikor a színpadról ismét különös összefüggések ütötték meg a fülünket.

„A hajfestést ma már nem szükségből választják a nők. A hajfestés manapság az életöröm kifejezése” – hangzott el, és miután kínunkban az italospult felé haladtunk, a meghívottak egyike hallhatóan még sajátosabban értelmezte a dekorkozmetikát. „Én meg úgy tekintek a hajfestésre, mint egy spirituális szertartásra. Hát nem a hajszíned az első, ami alapján azonosítanak?”- osztotta meg partnernőjével egy kombinés-bermudás nő. A múzeumban eközben megszólalt egy riasztó, amire egy meghívott a Jurassic Park őslényperformanszát emlegette nem értesülve arról, a helyszínen hamarosan múmiákat bemutató kiállítás kezdődik.

Finomított cukor, diéta

Az információk idebent egyre sűrűsödtek. A speciális lézertánc-show táncosnői barna csipkés franciabugyiban várakoztak egy paraván mögött, Schobert és Schobertné ezalatt színre lépett. Rubint Réka arról beszélt, Németh Kristóf píárosra komponált kérdéseire válaszolva, hogy leggyakrabban az ügyben kap levelet, hogy miként lehetne eltüntetni a narancsbőrt. Férje bővebben kapott szót egyéb mondanivalójára tekintettel.

„Nemrég volt a 16. érettségi találkozóm. Csupa megöregedett, meghízott emberrel találkoztam” – monda a sajátmagát ellenpontként feltüntető Schobert Norbi, majd praktikus tudnivalókat is említett. „A drogra és a dohányzásra most nem térnék ki. Kijelenthetem, két dolog tehet arról, hogy egy nő a koránál öregebbnek tűnik: a finomított cukor, amelyik elsavasítja a vért, és a fogyókúra” – mondta. Kettejük mellett megjelent Tari Annamária pszichiáter, aki azonban hangosítást nemigen kapott, így még a bemutatkozását sem hallottuk.

„Akkor igyunk, mert az alkohol legalább nem finomított cukor. És holnaptól a hízást válaszom az örök fiatalságért” – értelmezte sajátos módon az elmondottakat egy fiatal lány, aki legalább meghallgatta a wellness házaspárt.