horoszkóp

A legcikibb trendmelléktermékek, ahogy önök látják

2008.02.19. 21:54
A focistahaj is ciki, de a Salt-n-Pepa mindent visz. Olvasóink, úgy látszik, szívesen merítkeznek meg a közelmúlt divatjáról szóló emlékeikben: millió emailt kaptunk ugyanis, amelyekben ciki trendeket taglalnak. Ezekből válogattunk most, és kategóriákat állítottunk fel. A virágos férfibermudától a fűzős zsákpólóig megírtak mindent.

Az előző cikkünkkel csak megkapargattuk a feledésbe merült, egykor menő, de igazából kínos divattrendek világát, legalábbis a postaládánkba ömlő levéláradatból mindenképpen erre lehet következtetni. Mivel rengeteg levelet kaptunk, ezért az önök által beküldött kínos trendeket kategóriákba szedtük a könnyebb áttekinthetőség kedvéért.

Lábbelik

Andibandi nevű olvasónk többfajta cipőt is említ, amelyekre visszagondolva elhagyja a haját: a platform cipő ('90-es évek) és a kerekorrú, törpesarkú cipő (a közelmúltból) szerinte a röhejes lábbelidivatok közé tartozik, és ide sorolta még a műanyag klumpát is. Dobozos nevű olvasónk szintén megemlíti a platform cipőt holdjáró néven, és ő a szőrös csubakkacsizmát (másik olvasónk szerint ez "a prémvadász bundacsizma, főleg nyári miniruhával gáz"), és a nemrégiben többmillió dollárra elmeszelt Crocsot is röhejesnek tartja.

Kínos, de mindenki hordta -képek

Egyik olvasónk a breakkorszakra emlékezett vissza és arra, hogy '85 környékén betűrte a Trapper farmer szárát a magasszárú cipőjébe. Volt olyan, aki meg a közelmúltból az elszaporodott női bokszcipőket tartotta a legkínosabb dolognak.

Kattintson a teljes méretű képhez

Mások pedig a digócipőről emlékeztek meg, tudják, arról a hegyesorrú aranybetétes bőrcipőről, amiről szinte mindenkinek az olaszok jutnak az eszébe. Egyik olvasónk nosztalgikusan írta: "Rákóczi úti cipészeknél 980 Ft volt egy pár. A Palace hotel fodrászatában frizurát is csinált hozzá egy "Lajos" néven elhíresült fodrász 250 forintért".

Hajak

A hajaknál egyértelműen a Bundesliga / Rudi Völler / BKV-sofőr frizura néven ismertté vált vágás vitte el a legcikibb divatnak járó megtisztelő címet. Ez a frizura legalább annyira megosztja az embereket, mint a zokni és a szandál együttes viselése.

A vágások közül egyik olvasónk említette még a "függőleges karbantartott metélőhagyma haja", amit nehéz így elsőre elképzelni lelki szemeink előtt, de Vanilla Ice-ra gondolva nyilvánvalóvá válik, hogy miről van szó.

A színezés is lehet zavaró. Olvasónk egész egyszerűen lehülyézte azokat a fodrászokat, akik képesek lila-fekete illetve szőke-vörös kontrasztosra festeni egy hajat.

Ruházat

A legkínosabb dolgokat két videoklippel könnyen tudjuk szemléltetni. Az egyik a Salt-n-Pepa Push It című számához készült klip. Ebben az olvasók szerint kínosnak ítélt óriás fukszok, baseball dzsekik, kínos cicanadrágok mind megvannak.

A másik szám CC Catch dala, akin jól lehet szemléltetni az irreálisan széles vállú blézereket. Ráadásul az óriáspulcsi cicanadrág, ami CC Catch öltözékének egy variánsa manapság is divatos.

Ezek mellett említésre kerültek még a fűzős zsákingpólók, ha így nincs meg, elég a Chiemsee márkára gondolni, valamint a márványosra koptatott farmerek, amelyeket olvasóink szerint tovább lehetett súlyosbítani azzal, ha répaszabásúak voltak.