Létay Dóra vezetésével istennővé váltunk

dns
2009.03.12. 09:39
A Gillette nem szeretett volna szokványos sajtótájékoztatós termékbemutatót tartani, ezért annak érdekében, hogy méltók legyünk célközönségükhöz, vagyis napjaink istennőihez, Létay Dóra színésznő és Gyöngyössy Tamás mozgástanár segítségével bevezettek bennünket az istennővé válás tudományába. Megtudtuk, alapvetően négy női típus van, de mindegyikben van egy közös: a lábának drámai simasága meghatározza az önbizalmát.

„Kezdjük a női lábnál. Valamitől a női láb egy óriási szimbólum lett. Szexuális szimbólum még akkor is, ha nem klasszikusan szép, balettos formájú. Az sem utolsó szempont, hogyan járunk ezeken a lábakon. A járás ugyanis azt is sugározza, hogyan bánt velünk az élet”- vezette be Létay Dóra színésznő a Gillette sajtóeseményét.

Szlogen: Az élet a te kifutód!

Gillette Istennőképző

A borotvamulti új női termékének a Kodály körönd Kultúraszalonjában tartott bemutatójára a cég szakemberei komoly ötletviharral álltak elő. Megegyeztek arról, hogy mivel a cég szerint minden nőben benne rejlik az Istennő, a "kalandvágyó, vidám, időtlen szépség", ezt interaktív formában tudatosítják a jelenlévő újságírónőkben.

Tulajdonképpen nem ért bennünket felkészületlenül az istennősítés várható eljárása, a cég kommunikációs szakemberei már a meghívóban jelezték, hogy az esemény dress code-ja szoknya és magassarkú cipő, és szlogenje pedig: Az élet a te kifutód. Minden velvetes cinizmust félretéve sejtettük, mire számíthatunk, de időként így is majd' megszakadt szívünk közhelyfiltere.

A fejtető a divatérzékenységet mutatja meg

A sajtóbemutató első szakértője, Dr. Ódor Ervinné Zsuzsa kommunikációs és protokollszakértő volt, aki előadása témájának a Megjelenéskultúra tetőtől talpig címet adta. Mint azt nyomatékosította, első benyomás keltésére egy embernél nincs még egyszer mód, egy premierünk van. A szakértő felsorolta, mely testtájak mit üzennek rólunk első látásra. „A fejtető megmutatja, az illető mennyire divatérzékeny, mennyire van tisztában önmagával. A haj is nagyon sokat kifejez. Ha ápolt, akkor még rosszabb ruha esetén javítja az összbenyomást” - mondta Dr. Ódor Ervinné Zsuzsa.

Néhány ismert részletet most továbbléptetünk az arcról és a ruházatról, a lábbal folytatjuk, amelyről egy felmérés eredményeit is idézte a protokollszakértő - sejtésünk szerint brit tudósok átfogó munkájából. „Ha valakinek gondozatlan a cipője, edzőcipő van rajta elegáns nadrághoz, ha a kelleténél rövidebb a nadrágszára, és rendetlen külsőt mutat, akkor igénytelen, felületes ember. Egy felmérés szerint az ilyen embert nem szabad precíz munkára felvenni.”

Létay Dórához nehéz túl közel fékőzni

Gillette Istennőképző

A szakember a kísérletezés jegyében ezután önként jelentkezőt keresett, hogy első benyomása alapján elemezze, vajon milyen lehetett az illető gyerekkorában. Létay Dóra lelkesen vállalkozott a feladatra, és a következőket tudta meg a gyerekkoráról. „Jókislány voltál, meg akartál felelni. Magas a mércéd, mert jó magasra tették neked valamikor, te pedig már sportból emeled. Ettől lehet idegösszeroppanást kapni”- mondta a protokollszakértő. Egyebek mellett azt is megtudtuk a Jóban Rosszban szereplőjéről, hogy van egy bátyja, mindig szorgalmas volt, szereti a társaságot, de szeret egyedül is lenni, nehéz igazán közel férkőzni hozzá.

Térjünk rá a lábfétisre. Mint arra egy felmérés – talán brit tudósoké, talán nem – rámutat, a nők 67 százaléka szerint az önbizalom és a láb szőrtelensége közt a nők esetében nagy az összefüggés. Papp András a cég képviseletében ezután rátért arra, négy alapvető női típusok létezik, és részletezte azt is, ezek a típusok hogyan ápolják a lábukat. „Az első típus a céltudatos, aki el akar jutni A pontból B-be. A lábápolásban a célja, hogy minden cicoma nélkül megkapja a selymesen sima bőrt. A második a kényeztető nő, aki magába fordul, a belső értékekre figyel. Ő jó minőségű terméket szeretne kapni. A harmadik női típus a felszabadult: éli az életét kevés kötöttséggel. A negyedik női típus pedig az, akinek a termékünket szánjuk: a maximalista. Bizonyára mindannyian ismernek olyan hölgyet, aki csak és kizárólag a legjobbal elégszik meg.”

A láb legyen sima, mint a dráma

Amway-kurzusokon edzett olvasóknak az efféle kategóriák láttán szemük sem rezdül, de azért figyelnénk az arcukat, amikor lassan kimondjuk az új szlogent: „a drámaian sima bőrért”. De hogy ne csak a lábszárunk felszíne legyen sima, de járásunk is elérje a drámai ruganyosságot, Gyöngyössy Tamás mozgástanár vette kezelésbe az újságírónőket.

A mozgástanár mintegy húsz perc alatt megtanított minket arra, hogyan járjunk szépen, hogyan álljunk fel szokatlan helyekről sikkesen, Létay Dóra pedig utalt arra, sok kísérletezés után mégiscsak Medveczky Ilonához kell visszanyúlnia, akinek féloldalas üléstechnikája a legpraktikusabb (tekintsék meg a Medveczky-üléstechnikát, mint evolúciós értéket itt). A kurzus végén az eseményen részt vevő újságírókat ünnepélyesen, oklevéllel erősítették meg abban, hogy mostantól birtokolják az istennőség tudásának alapjait, és annak fortélyait az élet kifutóján, vagy akár az élet metrójában, BKV-ellenőrök sorfala előtt, bátran gyakorolhatják.