horoszkóp

Mennyibe fáj egy pöpec grillparti?

2007.07.03. 11:11
Kijön-e egy hangulatos, grillsütögetős délután tízezer forintból? - tettük fel a kérdést magunknak és az Obi barkácsáruháznak. Kijött. Hús és csont nélkül, és még egy izgalmas tárgy is belefért.

Mindenekelőtt az tűnt fel, hogy grillezés témakörébe a szigorúan idetartozó grillsütő és pálcikák mellé az ügyes árurendező a szúnyogirtó szertől kezdve a sütőpapírig sok mindent be tud vonni. Az Obiban legalábbis jól egymás mellé halmoztak minden lehetséges piknikszerkót viszonylag átláthatóan: ugyanazon a tíz négyzetméteren lehet venni grillkocsit, szenet, színes szívószálakat és még alumíniumtálcát is.

Az italszállításra nem gondolnak

Különítményünk egyik tagja rendszeres grillező, a másik csak akkor vesz részt efféle mulatságban, ha meghívják. A rendszeres grillezőnek a sangria fogyasztás is a barbecue partik világába, és a rituálék közé tartozik. Ezért ő nagyon fájlalta, hogy a kellékek között nem volt lezárható kanna, csak kiöntőcsőrös. Persze műanyag dobozban is lehet vinni sangriát, csak elég hülyén néz ki, amikor a vendégek szeme előtt veszi elő a házigazda.

A legjobb tárgy: a hal alakú halsütő

A kocagrillezőnek ez természetesen fel sem tűnt, ő inkább izgalmas grilltárgyak után kutatott. Így akadt a hal formájú halsütőrácsra, ami amellett, hogy bájos, nagyon ergonomikus is (lásd az illusztrációt). Voltak bambuszfáklyák is, minden bizonnyal a megfelelő grillhangulat megteremtése végett, és aki a szén és a fáklya együttes fellépése ellenére még mindig retteg, annak külön szúnyogriasztó lámpaolajat is árulnak.

Biztonságtechnika

Végül a legfontosabb, aki nem akar úgy járni, mint John Bon Jovi, aki a kilencvenes évek vége felé egy grillpartin vesztette el tekintélyes hajkoronáját, mindenképp elektromos grillsütőbe fektesse pénzét, 6499-ért.

Kerek, faszén tüzelésű grillsütő: 4499 forint
Fáklyaolaj: 769 per liter (kb. 4-5 órán keresztül ég)
3 kg-os faszén: 599 Ft
Négy db grillpálcika: 499 Ft
Bambusz fáklya: 429 Ft
Szúnyogriasztó lámpaolaj: 399 Ft per fél liter
Hal alakú grillező rács: 399 Ft
Halfogó (óriás csipesz): 299 Ft

Összesen: 7892 forint

Ha elektromos grillsütőt veszünk, akkor kiesik a faszén, így a végösszeg: 9293 Ft.