A cukor és a zsírsavak serkentik a hajnövekedést. A Kérastrase hajápolási termékei közt bemutatott egy új folyadékot, amelyik az ígéret szerint egyszerre szűnteti meg a hajhullást, és gyorsítja a hajnövekedést.

Új, Kérastase hajápolási termékeket dobott piacra a L'oréal Professionnel. A luxuskozmetikumok közt számon tartott márka egy termék használatával ígéri egyrészt a hajhullás megszűntetését, másrészt a hajnövekedés serkentését.

A fogyókúra és a terhesség hajhullást okozhat

A termék bemutatása alkalmára szervezett sajtótájékoztatón néhány érdekesség is elhangzott, jelesül a hajhullás okai, és a hajnövesztéshez szükséges anyagok.

A megjelent szakemberek szerint a nők esetében többek közt a stressz, a fogyókúra, és a terhesség okozhat hajhullást. A férfiaknál az örökletes tényezők befolyásolják a folyamatot, ugyanakkor a stressz is hasonlóan érinti őket, de erre itt valamiért nem tértek ki.

Cukor és zsír

A hajhullás a körülbelül négy évig tartó növekedési majd a néhány hetes pihenési szakasz után úgy következik be, hogy a hagyhagymát körülvevő kollagénburok megfelelő tápanyag híján megkeményedik, és a megszűnik a kapcsolata a hajszállal. A cég 1997-ben szabadalmaztatta az úgynevezett Aminexil molekulát, amelyet hajhullás ellen fejlesztettek ki. A molekula a kollagénburokba szívódva tudja kifejteni a hatását. A cég kémikusainak 2005-ös fejlesztése eredményeképp pedig a Gluco-Lipide GL molekulát szabadalmaztatták, amelyik a hajhullás megakadályozása mellett a hajnövekedést serkenti.

A molekula glükózból, vagyis cukorból és lipidekből, azaz zsírsavakból áll. A bemutatón megjelent szakemberek szerint a glükóz a hajhagyma rosttermelését stimulálja, amíg a lipidek a hajhagyma alkotórészévé válnak, és így serkentik a haj növekedését.