horoszkóp

Halász Ilona Amerikából importálja a sztárok szépségét

2008.05.27. 15:03
Halász Ilona saját bevallása szerint hazánk egyik legfoglalkoztatottabb modellje volt, ám a karrier helyett vőlegényét választotta, és 1994-ben Floridába költözött. Most azonban itthon szeretné használni az amerikai évei alatt szerzett tapasztalatait, és azt tervezi, hogy létrehoz egy szépészeti centrumot, ahol a hollywoodi sztárok ragyogó szépsége érhető el.

Halász Ilona a nyolcvanas években és a kilencvenes évek elején hazánk egyik legnépszerűbb és legkeresettebb modellje volt. Egy Felina fehérnemű-bemutatón tűnt fel először, és saját bevallása szerint mindent elért itthon, amit a "szocialista keretben" elérhetett. Számos divatbemutatón lépett fel, szerepelt az Ez a Divat magazinban, olyan neves hazai fotóművészekkel dolgozott együtt, mint Módos Gábor vagy a két éve elhunyt Varró Géza, tanított többek között az Ez a Divat egykori főszerkesztőjének, Zsigmond Mártának a modelliskolájában is.

Halász Ilona 1994-ben kiköltözött Floridába, ahol kis híján tizenöt évet töltött. Az elmúlt időszakban úgy döntött, újra itthon kezd el tevékenykedni, és egy saját szépészeti vállalkozásba kezd. Az a terve, hogy a drasztikus sebészeti beavatkozások helyett sokkal praktikusabb, ugyanolyan látványos eredményekkel kecsegtető megoldást kínál.

Halász Ilona akkor
és most
és mindörökké

A csúcsról az ismeretlenségbe

Kérdésünkre az egykori modell részletezte, miért költözött el az országból 1994-ben. Mint elmondta, egy "váratlan döntés elé állította a sors", vőlegényének állást ajánlottak az Egyesült Államokban. "Igent mondtam a házasságra és Floridára is". Állampolgárságot úgy sikerült kapniuk, hogy Halász Ilona orvos férje szakmailag egy odakint addig ismeretlen mikrosebészeti eljárást kezdett használni, amelyiknek nagy hasznát vették a tengerentúlon. Halász Ilona elmondta, az államokban csak a férjének volt lehetősége dolgozni, neki le kellett mondania a fotózási és színészi munkákról. "Azok az idők nem az én szakmai kiteljesedésemről szóltak" - mondja Halász. Mindenesetre "nem adtam meg magamat az enyészetnek"- tette hozzá a volt modell, aki szerzett egy ingatlan és üzleti brókerdiplomát, mostanában pedig fotózásokat szervez számos amerikai cég számára, valamint egy modelliskolában tanít.

A honvágy itthoni vállalkozáshoz vezetett

Az ötlet, hogy itthoni vállalkozásba fogjon, több okra vezethető vissza. Halász Ilona úgy fogalmazott, hogy szerettei nélkül nem tud meglenni. Mivel azonban az állandó hazautazgatás költséges, így a volt modell számára logikus volt, hogy itthon hasznosítsa saját, valamint férje amerikai tapasztalatait. Halász célja az, hogy hazánkban is elérhetővé tegye azokat a legmodernebb orvos-kozmetikai gépeket, amelyeknek a hollywoodi sztárok is köszönhetik szépségüket. A gépek legnagyobb előnye a plasztikai műtétekkel szemben, hogy minimális beavatkozásokkal látványos eredményeket lehet elérni, nem szükséges az altatás és a felépülési idő is lényegesen rövidebb, mint egy nagyobb műtét esetén. Ezeket a kezeléseket természetesen nem csak önállóan lehet alkalmazni, ilyen eljárások szükségesek a plasztikai műtétek eredményének fenntartására, illetve létezik néhány olyan beavatkozás is, ami kifejezetten a bőrrák megelőzését szolgálja. Egyelőre hiába kérdeztük a modellt a leendő vállalkozásának a részleteiről, konkrétumokról nem tudott beszámolni.

Szépészet és jótékonyság egy helyen

Annyit a volt modell elmondott, vállalkozásával nem pusztán a szépülésre vágyó hazai nőket szeretné "kiszolgálni", mint elmondta jótékony célokra is fel szeretné használni az orvosi eszközöket. Az a célja, hogy férje munkásságát alapul véve kevésbé tehetős betegeken is segítsen, akik például egy bőrbetegség miatt szorulnának gyógyászati kezelésekre. A vállalkozás várható sikerességét látja abban Halász Ilona, hogy számos hazai híresség és üzletember felkereste az exmodellt, hogy egy lehetséges együttműködésről tárgyaljanak, ugyanakkor neveket nem említett.

Sütő Enikőnek azért jobban ment

A plasztikai sebészet jó dolog, de nem mindig szükségszerű

Az egykori modellt arról is kérdeztük, igénybe vett-e már plasztikai beavatkozást. Elmondta, nem esett át "komolyabb szépészeti arcműtéten, amíg lehet, elhúzom az agresszív megoldásokat". Általában egyszerű, konzervatív eljárásokat vesz igénybe, mint például bőrfeszesítés, és ezeket szeretné hazánkban is népszerűbbé tenni.

"A plasztikai sebészet fantasztikusan jó dolog, hiszen ha valaki elégedetlen valamely külső vonásával, akkor lehetősége van arra, hogy változtasson. Ha valaki nem érzi jól magát a bőrében, akkor az a belső jellemére is kihat, és az pszichikailag az egy borzasztó visszafogó erő. " A népszerűsítés nevében Halász fontosnak tartotta hozzátenni, ha operációt szeretnénk, mindenképp tájékozódjunk a részletekről, mielőtt egy "komoly döntést meghoznánk".

Halász Ilona és korosztálya a Google keresőben

Megnéztük, hogy hogyan viszonyul a Google az exmodell korosztályához, vagyis hány találatot ér a nyolcvanas évek végén és a kilencvenes évek elején nagy népszerűségnek örvendő modellek neve. Az abszolút győztes Sütő Enikő 5650 találattal, aki modellpályája után az utánpótlás nevelgetésével kezdett el foglalkozni és mind a mai napig jól ismert hírességnek számít. Halász szoros versenyben, 349 találattal a középmezőnyben végzett, ráadásul úgy, hogy 1994 óta mostanáig nem nagyon hallhattunk felőle. Íme a találati lista: Sütő Enikő - 5650, Schmidt Bea - 584, Háfra Mari - 358, Halász Ilona - 349, Gáspár Bernadett - 313, Diós Kati - 86, Nádor Adrienn - 43.

Forrás: Google