horoszkóp

A magyarok a hálóban szexelnek

MTI
2004.07.26. 17:14
A csehek sosem cserélik ki az ágybetétet, az oroszok pedig nem szexelnek a hálószobában. A magyarok elégedettek a hálószobáikkal és az oroszokkal ellentétben szinte mindig ott szeretkeznek.
A világ egyik legtekintélyesebb lakberendezési cégének közvéleménykutatásából kiderült, hogy az emberek egyre kevesebbet alszanak, de éjszakáikat most is a hálószobában képzelik el, jóllehet, ide is betörtek a munkaeszközök.

Kevesebb alvás

Az Ikea megbízásából a világ huszonnyolc országában készült felmérés. Az európai országokon kívül az USA-ban, Kanadában, a Közel-Keleten és Ázsia egyes országaiban tizennégyezer embert kérdeztek meg. A felmérés szerint a megkérdezettek többsége napi 6-8 órát tölt alvással, az átlag 7 óra 6 perc. A válaszadók több mint egyharmada kevesebbet alszik mint régen, és csak 14 százalékuk többet, mint korábban.

A nők többet

Jellemzően a fiatalabbak és a hölgyek alszanak többet, mint a felnőttek és a férfiak. Sokszor a hálószobában egy helyiségben található az ágy és a számítógép, és a legtöbben a gép előtt ülnek alvás helyett.

Sokatmondó adat, hogy a megkérdezettek harmada egyedül alszik el, míg hat százalékuk egy szobában a partnerével és a gyermekével. A hálószoba az alváson és az intim együttléten kívül négy elfoglaltságnak ad helyet: olvasás, tanulás, napközbeni pihenés és szórakozás.

Szex, ágybetét

A szex helyszíne gyakran nem a hálószoba: Kínában, Oroszországban és Ausztriában használják legkevésbé intim együttlétekre a hálószobát. A leggyakrabban Kuvaitban cserélik az ágybetéteket, ugyanakkor Oroszországban, Kínában, Szlovákiában, Lengyelországban és Csehországban a megkérdezettek még soha sem cserélték ki az ágybetétjüket.

Elégedett magyarok

A magyarok az alvás mellett munkára, olvasásra és tárolásra is használják a hálószobát, és természetesen az intim együttlétnek is legtöbbször ez a helyszíne. A megkérdezett magyarok ritkán cserélik az ágybetétjüket, kedvelik az élénk színeket, és alapvetően (77 százalék) elégedettek a hálószobájukkal.