Kié a legrondább hawaii ing?

2004.06.28. 17:10
Felfedezve az öltözködés és az évszakok közti szoros összefüggést, szerkesztőségünk úgy döntött, trendfelmérő sorozatunk nyári etapjában elsőként egy mindinkább terjedőben lévő jelenségre hívjuk fel a figyelmet: a hawaii ingre.
A csiricsáré felsőruházat első pillantásra az amerikai útjukról visszatértek turisztikai sznobságának tűnik, ám hamar kiderül, ez a ruhadarab is ugyanúgy a szabadságvágy megtestesítője, mint a hetvenes évek elégetett melltartói vagy a motoros bőrdzseki.

Feltevésünket igazolja a ruhadarab kultúrtörténeti fejlődésének áttekintése is: eleinte a színpadon hódított (Beach Boys), majd áttért a filmvászonra is (gondoljunk Tom Selleckre a Magnumból vagy Johnny Deppre a Félelem és reszketésből). Természetesen a pálmafákkal leggyakrabban találkozó sztárszörfösök - mint amilyen az élő legenda, Robbie Nash - is a hawaii-mintás felső fogadatlan prókátoraivá váltak. A hawaii ing legjelesebb hazai divatdiktátorai között Ganxsta Zolee-t és főnökünket, Uj Pétert tartjuk számon.

Ismerje fel!

Tekintse meg képeinket!
Általában rövid ujjú, szellős viseletről van szó, melynek szabásvonala olyan amerikás. Leggyakrabban visszatérő elem a stilizált hibiszkuszvirág, de nem ritka a vad indák, orchideák és szörfdeszkák gazdag ornamentikája sem. Állatok közül a kanáris, sárkányos, flamingós, papagájos változatok a legelterjedtebbek.

Fotózza le és küldje el!

Kapja elő fényképezőgépét, amint észreveszi, hogy szerettei közül valaki hawaii inget ölt magára, örökítse meg és küldje el a bvincze@velvet.hu címre július 12-ig. A szezonra való tekintettel a víz alatti felvételeket is örömmel látjuk, feltéve, ha a képen kivehető az ing motívumrendszere, ellenben kínai piacon kapható ál-hawaii ingekkel kérjük, kíméljenek.

Kíváncsian várjuk, vajon megdől-e a tétel, hogy hawaii inges személy csak vízparton, kabrióban de minimum egy koktél társaságában érhető tetten.

Feltételek

Minden fotó beküldője elismeri, hogy a fotó szerzői jogai őt illetik. Csak olyan fotók küldhetők be, amelyek nem sértik mások személyiségi jogait, a küldő pedig kijelenti: rendelkezik a képen látható személyek hozzájárulásával.