Jay-Z és a másik 19 leggazdagabb mainstream hiphop celeb a Forbes szerint a 2006-os évben összesen csaknem 350 millió dollárt (69 milliárd forint) keresett, amiből aztán simán bevásárolnak néhány méregdrága luxusautót.

A legtöbb ismert rapper persze nemcsak az eladott albumaikkal keresi degeszre magát, hanem a hírnevük köré felépített egyéb árukkal: saját ruhakollekciókkal, lemezkiadóval, sportétteremmel, majd megvesz néhány méregrága autót. Jay-Z, azaz Shawn Carter 2006-ban 34 milliót kaszált (6,5 milliárd forint), amiből megengedheti magának a kedvencét, a Mercedes Benzt. Manhattanben, ahol lakik, gyakran fuvaroztja magát Maybach luxusautóval, ami 300 ezer dollárba kerül (57,5 millió forint).

Ezeket a járgányokat persze akárki nem engedheti meg magának, viszont mégis jelentős szerepük van a hiphop termékek marketingjében. Michael Chatman, egy miami tanácsadó cég vezetője szerint "az átlagfogyasztó, miután látja Jay-Z-t egy Maybach-ban furikázni, nem fog berohanni a kereskedésbe vásárolni. Viszont ha látják egy Maybach-ban ülni és saját, Rocawear márkáját viselni, lehet, hogy vesznek valami holmit, ami tulajdonképpen kapcsolt termék."

A rapper Mercedes-szeretete nem egyedülálló, szeptemberben például vett egy 1959-es, nyitható tetejű Rolls Royce-t barátnőjének, Beyoncénak. A születésnapi ajándék 1 millió dollárba (190 millió forint) került, ami drágább, mint a korlátozott darabszámban készült Rolls-Royce Phanton: ilyenje a régebben Puff Daddy névre hallgató sztárnak, azaz Sean Combs-nak van, és kb. 370 ezer dollárba kerül. Mai nevén P. Diddy harmadik lett a leggazdagabb rappereinek listáján, amiben nyilván közrejátszott saját ruhamárkája, a Sean John.

Pharrel Williams sem aprózza el, ő Ferrari Enzóval jár (kb. 652 ezer dollárba kerül, 125 millió forint). Busta Rhymes pedig Lamborghini Murcielagóval, ami kábé feleannyiba, 330 ezer dollárba kerül, és csak 200 darabot gyártanak belőle évente. A gangsta hiphop amerikai arca, 50 cent, aki a Forbes gazdaglistáján másodikként végzett, szintén birtokol egy ilyen példányt. Ezzel egyébként videóblogokra is felkerült, mert a New York-i rendőrség megállította egy szabálytalan sávváltásért.