Az Igedo ruházati vásáron Düsseldorfban már a 2005-ös divatot mutatják be, Hitchcock, Mary Quant, Warhol és a Bauhaus világából merítve, a retro jegyében.
Az IGEDO Európa legnagyobb szakmai divatseregszemléjévé nőtte ki magát az utóbbi években, s függetlenítette magát a párizsi, milánói és londoni haute couture bemutatóktól. A február 1-3-ig tartó kiállítás standjai olykor karneválra emlékeztetnek: feltűnik a Mátrix filmű film szereplőgárdája fekete bőrökben, szegecselt kiegészítőkkel, piercingekkel, vagy éppen Uma Thurman mása a Kill Bill című filmből, kerékpáros overallban vagy keskeny szabású vinil csőnadrágban, és az is előfordul, hogy kosztümös fantáziajátékok elevenednek meg a kifutón a Csillagok háborúja nyomán.

Páncélruhák és pop art

A dandyk "apagyilkosnak" is nevezett, kemény ingnyakakban feszítenek. A középkort fémes, páncélszerű anyagok képviselik, lamék és lurexek formájában, egészen a futurista külsőkig.

Itt vannak ismét a hatvanas évek: Mary Quant, a Beatles és a Rolling Stones öltözékeinek mai utánzatait pop art elemek, ceruzaruhák, térdig érő kabátok és vidám színek díszítik. Ehhez kapcsolódik Warhol világa, fekete-fehér grafikus minták, narancsok, vörösek, olívazöldek és türkizek fényével.

Urban és western

A városi divat keveredik a western stílussal: a cowboy csizmák, a rojtos farmerkabátok és a nyersbőr szoknyák továbbra is kedveltek lesznek.

Hitchcock követői egészen az ötvenes évekig nyúlnak vissza: a hűvös érzékiség elevenedik meg, mintha csak a nagy rendező kedvenc filmszínésznőjét, Grace Kellyt látnánk: szoros szoknyaderék, A-vonal és ceruza vonalú ingblúzok.

Bauhaus és virágmintás

A szecesszióra és a Bauhaus korára finom minták, hímzések és rövid szoknyák emlékeztetnek, a ruhácskák többségének nincs derékvonala, a csípőre csúsztatott övek a jellemzők.

De az sem csalódik, aki kedveli a mosott, nemezelt, virágmintás, és visszafogott geometriai mintákat, a kardigánokat, a kétrészes kötötteket, a jogging elegánsabb változatait. Sok a nem utcai viseletre szánt kabát, vékony kötésű garbóval.