horoszkóp

Ismerkedjünk! De diszkóban, utcán vagy nyelvtanfolyamon?

2008.03.12. 09:15
Egy futó kaland is jobb, mint a semmi, de olyasvalakit találni, akivel egy hosszú távú románcra be lehetne rendezkedni, igazán nem könnyű dolog. Utcai riportunkban azt a kérdést tettük fel így a tavasz beálltával, hogy hol lehet ismerkedni, könnyen olyan társat találni, aki mellett feltehetőleg egy éjszakánál tovább is ki fogjuk bírni. Sok-sok tipp és tapasztalat.

Juli, 27 éves

Kiállításon

Hogy hol lehet ismerkedni? Mi kiállításra megyünk éppen - ott lehet! Valamint főleg barátokon keresztül. Munkahelyen nem ajánlatos, és nálunk nem is volt rá példa.


András, 30 éves

Hirtelen

Bárhol lehet. Ami hirtelen jön, azt kell elkapni. Figyelni kell, nem kifejezetten valahova elmenni. Igaz, volt már, hogy a diszkó is bejött, mert oda úgyis mindenki azért megy, de nem ez a legjobb hozzáállás. Néha én is beleesem ebbe a hibába és tudatosan próbálok ismerkedni.


Mária, 43 éves

Baráti körben

Szórakozóhelyen lehet. Vagy barátokon keresztül. Nem is tudom, nehéz így megmondani. A munkahelyi kapcsolat szerintem nagyon nem jó.


Eszter, 22 éves

Suliban

A suli most minden időmet lefoglalja, ezért most a suliban leginkább. Én még olyannal nem találkoztam, hogy szórakozóhelyen kialakult egyéjszakás kalandból hosszú távú kapcsolat lett. A munkahelyi kapcsolat pedig könnyen rámehet a magánéletre is, ha otthon is csak a munkáról beszélnek.


Zoli, 30 éves

Fesztiválon, utcán

Az internetes ismerkedés a lányok részéről rizikós, fiúk részéről kicsit jobb. A kisebb fesztiválok is jók. A Sziget túl nagy és nagyon szét vannak esve az emberek, de a kisebb, szolidabb fesztiválok jók.

Annamari, 29 éves

Baráti társaságban, szórakozóhelyen, bárban, étteremben, munkavacsorán... Az internet viszont zsákbamacska. Nekem az egyik leghosszabb kapcsolatom úgy jött össze, hogy az utcán ismerkedtünk meg.


További tippek: tanfolyam, külföld, kutya

A párkapcsolati tanácsadók rengeteg további ötlettel szolgálnak azoknak, akikben ég az ismerkedési vágy. Ezek között első helyen említik a különböző klubokat és tanfolyamokat. Ha magányosak vagyunk, nyilván van időnk, javasolják - iratkozzunk hát be például egy tánc- vagy nyelviskolába. Itt nem veszi ki magát kellemetlenül, hogy társ nélkül érkezünk, sok hozzánk hasonló érdeklődésű emberrel megismerkedhetünk és még tanulunk is valamit. A kertészkedéstől a karatéig bármi lehet a téma, lehet vallásos csoport, olvasókör vagy közös edzés, a lényeg, hogy szabadidőnket emberek között töltsük.

Régi trükk, hogy ha az időnk kevesebb, pénztárcánk azonban jobban bírja, ismerkedési célzattal csoportos társasutazásra is befizethetünk. Szintén hatékony magányoldó tud lenni a kutya. Az eb nem csak az egyébként ürességtől kongó lakásban fog minket lelkesen üdvözölni, hanem sétáltatni is kell vinni, ami közben óhatatlan, hogy meg ne ismerkedjünk a környék többi kutyatulajdonosával. És ha már összeakadtunk valakivel, a közös téma rögtön adott lesz - ki ne mesélne szívesen kedvencéről?

Meglepő helyszínek Hollywoodban: rádió, karambol, pszichoterápia

Természetesen a filmek és regények világában ezeknél sokkal extrémebb helyek is alkalmasnak bizonyulhatnak az ismerkedésre. A szerelem hullámhosszán története szerint Tom Hanksnek és Meg Ryannek ugyanazt a betelefonálós rádióadást hallgatva van szerencséje egymásba habarodni. Az Olasz nyelv kezdőknek című film egy skandináv nyelvtanuló csoport bájos, és természetesen romantikába torkolló kalandjait meséli el, de ennél jóval meghökkentőbb ötletekkel is szolgáltak már a forgatókönyvírók.

J. G. Ballard Karambol c. botrányregényében, és az ebből Holly Hunter főszereplésével készült filmben például a történet főszereplői autóbalesetek helyszíneit keresik fel partner után kutatva. Ezzel szemben az Ollókezű Edward antihősnője, a gonosz Joyce - természetesen javításra nem szoruló - mosogatógépéhez hív ki szerelőt, ha éppen flörtölni támad kedve. A Harcosok klubjának morbid szerelmespárja rákbetegek gyűléseire belógva ismerkedik össze. A film alapjául szolgáló regény írója, Chuck Palahniuk egy későbbi művében aztán még biztosabb tippel szolgál: a Cigányút főhőse szexmániás betegek gyűléseire szüremkedik be ismerkedési célzattal. A siker a sztori szerint természetesen garantált. A könyvből készült filmet az idei Sundance Filmfesztiválon mutatták be.

Ön is mondja meg!

Vajon ön szerint mi a legalkalmasabb hely az ismerkedésre? Hova fog menni idén nyáron, ha pasizni/csajozni támad kedve? Hol találkoztak jelenlegi kedvesével? Írjon nekünk, adjon tanácsot!