horoszkóp

Jáksó László hazudik és gyáva

2007.06.19. 19:57
Jáksó a Kalaháriba is magával vinné vitorláskönyvét, mert ez az új hobbija. Amúgy se a guminőjét Zizit, se a kotont nem hagyná otthon semmi pénzért. De visz magával Márait is, csak nem veszi elő. Tíz dolog, ami egy nyaraláshoz kell.

Nyár lévén új rovatot indítunk, mivel feltételezzük, hogy Önöket majd megeszi a fene, hogy tudják melyik sztár mit pakol a bőröndjébe, mikor végre itt hagyja ezt az irtózatos kemény taposómalmot, amiben éli mindennapjait. Vagy hogy például a koffert vagy az utazótáskát kultiválja. 10 dolog, ami feltétlenül szükségeltetik egy műsorvezető agglegénynek.

A nemlétező védekezés és nyelvmizéria

Első megkérdezettünk ki más lehetne, mint a bárkinek mindig készségesen nyilatkozó Jáksó László, aki természetesen azonnal rávágja kérdésünkre, hogy bizony kotont visz magával. „Mert ugye sose lehet tudni. Rendszerint érintetlenül hazahozom, de a remény hal meg utoljára.”

A műsorvezető feltételezi, hogy külföldön nyaral, mert a második dolog, amit megemlít az a szótár, persze az is elsősorban az ismerkedést szolgálja, és csak aztán a bélyegkérést a képeslapra. „Az adott ország nyelvére viszek szótárt, hogy például Would you like to go out with me if I beg… Meg hasonlókat tudjak mondani, ha találok olyat, akinek lehet” – meséli béna angolsággal. Franciául beszél, de nem jut eszébe az elmenni szó.

Szigorú kézipoggyász és a guminő

„Aztán sehova nem megyek úgy, hogy több legyen a cuccom, mint amit magammal lehet vinni kézipoggyásznak, ezért aztán csak egy utazótáskát pakolok be. Semmi bőröndcipelés” – folytatja, és mikor arról érdeklődünk, hogy hogyan védi ki az idióta szabályt, miszerint csak 100 millilitert vihet magával az ember, azt is megoldja. Úgy, hogy a finánc előtt kis nejlonba önti annak tartalmát. Mi persze nem értjük, hogy a jó kis folyékony bombánkat miért ne lehetne áttöltögetni anélkül, hogy felrobbanna, de persze ez nyilván a mi hiányosságunk. – „Kézkrémet viszek, mert száraz a kezem, de soha nem testápolózom. A kézkrém viszont fontos.”

„És persze guminőt is viszek” – mondja, mint aki nem tudja abbahagyni. Mi meg persze el is hisszük neki. – „Szőke guminőm van, mert csak szőkéket dugok, Zizinek hívják és dacosan néz.”

Próbáljuk kicsikarni belőlük a komolyságot, amire elárulja, hogy az útlevelét is magával viszi, akkor is, ha a Balatonra megy, mivel rendszeresen elhagyja a személyijét. „Meg amúgy se lehet tudni. Megismerkedem egy kínai hölggyel rögtön el is repülök vele.” Oszt vízum meg honnan lesz?

Jáksó a szelek szárnyán

Miután kiderül, hogy Jáksónak újdonsült hobbija a vitorlázás, rögtön fellelkesülünk, még ha nem is igen hisszük. Aztán közli, hogy ennek köszönhetően mostanában magával visz egy kézikönyvet a vitorlázásról, de a címét persze nem tudja. „Meg akarok tanulni vitorlázni, a Kék Szalagon is el fogok indulni, komoly a lelkesedés. Még akkor is viszem azt a könyvet, ha a Kalaháriba megyek.”

Így aztán kénytelenek vagyunk bevenni, hogy Jáksó vitorlázni fog, de ez még mindig nem elég, ugyanis szórakoztató kütyü is kell, hogy igazán kikapcsolódjon. „Kézi videojátékot szoktam vinni, és a hotelben szoktam velük játszani. Amikor rájövök, hogy nincsen esélyem a nőknél. Na és persze ugyanezen okból sok férfimagazint, hiszen az kell a kézkrémhez.”

Végül, hogy teljes legyen a kép Márai Sándor: Tájak, városok, emberek című könyvét nem felejti el megemlíteni. „Mert ez jól fest, ha egy bulvármagazin megkérdezi, hogy mit viszek magammal nyaraláskor.”

És tényleg.

Mit nem hagyna otthon, ha nyaralni megy?
Küldja el a tíz legfontosabb dolgot, ami nélkül el nem indulna nyaralni. Nyerni nem lehet, de megtudhatja, mit gondolnak mások. Küldje el nekünk. Cserébe nem bombázzuk kéretlenül háromszáz forintos sms-ekkel.