horoszkóp

Ajándéktippek az utolsó utáni pillanatra

2006.12.23. 16:38
Utolsó pillanatban ajándékot venni egyfelől kellemetlen, mert rohanni kell, másfelől elég nagy teret ad a spontaneitásnak. Ha csak pár óránk maradt a bevásárlásra, kicsi a valószínűsége, hogy hosszabb töprengésre lenne módunk. Íme néhány tipp azoknak, akik még mindig nem tudják, hogy mit vegyenek. Last Minute Ajándékok .

Ajándékkosár

Bár az ajándékkosár fogalma végérvényesen összefonódott a celofánnal, a konyakos meggyel és a szocializmussal, van azért lehetőség arra, hogy elkerüljük, hogy egy ízléstelen idiótának nézzen bennünket a megajándékozott. Ehhez két dolog kell feltétlenül: ha van rá mód, magunk válogassuk össze a kosár tartalmát, és törekedjünk arra, hogy minél különlegesebb legyen a kosár tartalma. Az egyik ilyen lehetőség a Culinaris , ahol a világ összes tájáról összegyűjtött olajokkal, sonkákkal, csokikkal és ezerféle dologgal vannak zsúfolásig tömve a polcok. Szánjunk rá fél órát, és állítsunk össze személyre szabott ajándékkosarat. A legjobb ajándék hedonistáknak és haspókoknak.

Levásárolható kuponok

Szintén kevés idő alatt beszerezhető, de biztosan jó ajándék lesz, ha levásárolható kupont adunk karácsonyra. Főleg, ha tudjuk, hogy az illetőnek mire van szüksége. Ha például éppen lakást vett, nagyon fog örülni egy IKEA-utalványnak, ha szíve szerint lecserélné az egész sminkkészletét, vegyünk neki bónt egy parfümériában. Nagyobb bevásárlóközpontokban pedig egyenesen kaphatunk olyan utalványt, ami az adott plaza bármelyik boltjában levásárolható.

Voucher

Ha tudjuk, hogy barátunk, rokonunk már nagyon szeretne kilépni a mindennapokból, vegyünk neki egy hétvégi vouchert egy vidéki panzióba, vagy - ha megengedhetjük magunknak -, egy fapados légitársaságnál repülőjegyet egy bizonyos árkategórián belüli úticélra. Ha pedig már nincs időnk arra, hogy mindezt elintézzük, írjuk le egy levelezőlapra, hogy mit ajándékozunk, és tegyük be azt a fa alá. Ha nem felejtjük el januárban elintézni, ugyanolyan gáláns ajándék, mintha már a szállodai szoba visszaigazolási szelvénye, vagy maga a repülőjegy lett volna a borítékban.

Végső esetben pedig: Pénz, Pénz, Pénz

Semmi kellemetlen nincs abban, ha az ember egy szép borítékban pénzt ad karácsonyra. Még nem találkoztunk olyannal, aki ezen megsértődött volna. Nagy előnye, hogy az illető azt vesz majd belőle, amit akar, és simán elkerülhetőek vele a nem igazán az ízlésnek megfelelő ajándékok utáni kínos pillanatok, amikor az első kérdés az, hogy "ugye megvan még a blokk?".