Misztikus íriszkék: megvan 2008 színe

2007.12.21. 11:26
A fürdőszoba berendezésétől kezdve a szemhéjfestékig sokminden bekékül a 2008-as évben: a nemzetközi színszakértő, a Pantone az íriszkéket kiáltotta ki a jövő év színének. Készüljön fel: csupa misztikum lesz a ruhásszekrény!

Ön tudta, hogy idén a chilivörös volt a meghatározó szín? Ha nem, ne búsoljon, mert legalább a jövő éviről nem marad le. A nemzetközi színszakértő cég, a Pantone az íriszkéket nevezte meg 2008 divatszínének. A 'blue iris' a 18-3943 számjelzetű egy bíborkékes árnyalatú szín. A cég közleménye szerint ez a szín egyesíti a kék megnyugtató stabilitását a bíbor misztikus és spirituális vonásaival, és ezzel kielégíti vágyunkat a nyugalom után, viszont van benne egy csipetnyi misztikum és izgalom is.

Az év színe

A New York Times megkérdezett több divatszakértőt az év színével kapcsolatban, és egy amszterdami trendelőrejelző, David Shah például a ruhadivat csekélyebb szerepéről nyilatkozott az újságnak. Szerinte a divat manapság nem olyan jelentős a színek meghatározásában, mint mondjuk az építészet, a formatervezés vagy a technológiai ipar. Shah azt mondta, hogy "a divatipar jelenleg kicsit halott, mert eladtuk magunkat a felszínes csillogásnak". Egyébként számos tervező nyilvánvalóan nem kedveli a színelőrejelzéseket, mert úgy érzik, hogy szűkös keretek közé szorítják be őket. Mi viszont gondolatban máris kombinálhatjuk az íriszkéket a jelenleg is szuperdivatos szürkével vagy kellemes mélylilával, de akár a szőlőszínnel párosítva is remekül mutat.