horoszkóp

Megasztárok és táncoló faszok Király Tamás divatbemutatóján

2005.02.25. 18:00
Király Tamásnak, a hazai divatélet legmerészebb alkotójának, Király Deka Dance Night nevű divatbemutatóján jártunk. Kandech Evelyne a Harkonnennek királynőjének öltözve nyitotta meg a sok szép műpénisszel tarkított showt, amit egy medikál fétis robot zárt, és tátva maradt minden száj.

A Club B7 nevű belvárosi szórakozóhelyen rendezte bemutatóját a hazai underground divattervezés fenegyereke- vagy inkább egyetlen hiteles képviselője -, Király Tamás.

Dekadencia a prosztódiszkóban

Nézegesse Király Tamás ruháit!

A helyszínválasztás nem feltétlenül volt szerencsés, mert a diszkóban összegyűlt nép nagy része csak a szokásos csütörtöki csajozásra, feszítésre gyűlt össze, és többen ki voltak akadva, hogy miért pont csúcsidőben (hajnali egykor) kell megzavarni a szar zenére valón táncolásukat. Az egyik Hurka Gyurka például a bemutató első igazán meghökkentő jelenésénél - a "táncoló fasz" elnevezésű férfimodell bemutatkozásánál - becsukta a szemét, azt mondta: "ezt én nem akarom látni", és elment a haverjával a vécére, hogy bedobjon még egy exet. A szórakozóhelyre jellemző jelenet volt, hogy riporterünknél véletlenül nem volt toll, és egészen az igazgatósághoz kellett fordulnia, mert az egész egységben egyetlen írószerszám leledzett. Azt az egyet mondjuk kölcsönadták nekünk.

Hála az égnek, voltak nyitottabb emberek is, meg olyanok, akik kizárólag a divatbemutatóra érkeztek, ők végig széles mosollyal az arcukon tapsikoltak, és ovációztak, meg fotózgattak.

A szervezés csaknem olyan kaotikusnak tűnt, mint maguk a képeken látható ruhaköltemények, a modelleknek ugyanis a tánctér közepén, a diszkózók között kellett felvonulniuk, és a kidobóknak kellett elmagyarázni a meglehetősen kész közönségnek, hogy alkossanak sorfalat. Szerencsére jó sok biztonsági ember volt, és jó erélyesek is voltak, és egész ügyesen rendet teremtettek. Nekünk is beszóltak egyszer, hogy útban vagyunk, de mi ezzel akkor nem értettünk egyet, és végül is nem vertek meg, amit abszolút pozitív élményként könyvelhetünk el.

Subás fiú, hurka fasz, medikál fétis robot és Juliska

Klikk még több dekadens képért!

A ruhák kicsit sem mindennapi viseletre készültek, bár bevalljuk sokkal vidámabb lenne az élet Budapesten, ha valaki mondjuk medikál fétis robotként jönne velünk szemben a Dembinszky utcában egy verőfényes délutánon. Király Tamás elképesztő alkotásaival egyértelműen sokkolni próbált, és ez sikerült is neki.

Az egyik legsikeresebb műremek, a szó szerint koktélruhás hölgy dressze volt. A "cocktail lady" ugyanis teljesen meztelen volt, és úgynevezett drogoszacskókkal volt teleaggatva, a zacsikat pedig alkoholos itallal töltötték fel, és mindegyikből egy szívószál lógott ki, a vendégek pedig szívhattak belőle. Szintén nagy sikert aratott Kandech Evelyne fellépése. Evelyne nyitotta meg a műsort a David Lynch-féle Düne című film Harkonnenjeinek jelmezét idéző ruhájában, félméteres átmérőjűre feltupírozott afrofrizuráján egy méretes koronával.

A kifutón többször feltűnt egy magával ragadó szőke jelenség, aki egyszer aranyszínű fémpéniszben, majd "fehér egeres dívaként" ment egy pár kört. Azért fehér egeres, mert volt nála egy élő fehér egér háziállatként, amit átlátszó műanyaggömbben sétáltatott.

Magyaros motívumok is megjelentek Király Tamás dekadens showján. A fenekén tükrös mézeskalácsot hordozó, piros-fehér-zöld szalagos "Juliska" elnevezésű modell a fekete "subás fiúval" vonult fel magyar nótára, és egyből utánuk érkezett másik kedvencünk, a "hurka fasz" nevű műalkotás. Majd jöttek a fehér drótos modellek, a fekete drótosak, aztán az ezüst hurkások, majd a fekete hurkások.

Kultúr sokk

Magyaros motívumok, klikk

Király Tamás a Deka Dance Nighton kiegészítőként előszeretettel alkalmazta a Cronenberg filmjeit idéző szögecses műpéniszeket, illetve a szegecses tumornak kinéző dudorokat. Ezt a vonalat a "medikál fétis robot" nevű gyöngyszemben kamatoztatta leginkább. A robotot megtestesítő táncos lány egy kétméteres műpénisszel lejtett akrobatikus táncot, amire a közönség már köpni nyelni nem tudott. Kis feloldásként végezetül két majdnem meztelen, szőke, tizenéves go-go girl lépett a kifutóra, akik szinte semmijüket nem takaró papír csipkékben nyaldosták egymást, és tekerték a feneküket.

Az egyik helyes modellsrác elmondta, hogy ő már nem szokott modellkedni, de Király felkérésének mondhatott nemet. "Kifejezetten a Tamás miatt jöttem el, mert ez tiszta élvezet. Régebben voltam én már vérző fekete angyal is" - mondta el a most "hurka fasz"-t megtestesítő fiú, majd hozzátette "itthon már senki más nem csinál ilyet sajnos." Tényleg sajnos, de ugye kicsi a piac, nem lehet az ember elég merész, de Király most legalább mutatott egy jó nagy műfityiszt ennek a mi ötlettelen, meghunyászkodó kultúrájú társadalmunknak.

A nagyszerű műsor után a diszkóba visszatértek a megszokott showelemek: egy álszaxofonos playbackelt ABBA számokra, Gangsta Döglégy Zoltán két copfban hódította a Keyo-ruhás csajokat, a megasztáros Tóth Veronika jókedélyűen beszélgetett a backstageben, a DJ lejátszotta a Happy Birthdayt Mészöly Géza tiszteletére, a diszkós lányok pedig végre a megszokott frekvenciájukra (dufta-dufta) őrjíthették a kigyúrt közönséget.

Végezetül köszönetet mondunk az ennél jóval több sikerre és elismerésre érdemes Király Tamásnak, hogy egy fél órára kizökkentett minket a valóságból. Kössz.