horoszkóp

Vagy Keira Knightley nagyon hülye,
vagy a Vogue rasszista

2007.06.26. 14:09
A Karib-tenger kalózainak színésznője talán nem vette észre, de iszonyú érzéketlenül az újkori fehér hódító szerepében pózolt a Vogue fotóin, Afrikában. És miután ellebegett a maszáj törzsek felett, elefántokat is betakargatott egy Vuitton-bőrdarabbal.

Elkészült "Keira naplója", amit a színésznő Louis Vuitton bőrkötésben adott le az őt megbízó Vogue magazinnak. A Karib-tenger kalózai filmek angol hősnője ugyanis kisebb utazást tett Afrikába, a Masai Mara Nemzeti Parkba, ahol folyamatosan fotózták. A naplóba dicséretesen, gyöngybetűkkel jegyezte le az őt ért élményeket, sőt, mint mondja, a helyesírást is ellenőriztette lakótársával.

Az út lényege hatásvadász képek elkészítése volt, amelyeken Knightley több ezer dolláros ruhákban pózol. Például Hermes kalapban, a japán Comme des Garçons márka 1930-as ihletésű rószamintás ruhájában, és Timberland csizmában. Keira el lehetett ájulva a nemzeti park fényűző sátraitól is, "hatalmas ágyakban aludtunk, amik fölé fehér szúnyoghálókat feszítettek ki, az egész olyan volt, mintha a Távol Afrikábant játszanánk újra". A sátrakat a gyarmatosítást idéző bútorokkal, perzsaszőnyegekkel rendezték be, és Julian Schnabel festő-filmrendező néhány festményével.

Az első nap a park vezetője elvitte Keirát és barátját (Rupert Friend színészt) egy vadszemlére. Knightley a barátját egyébként a naplóbejegyzéseiben következetesen Paszpartunak hívja, ami véleményünk szerint nem feltétlen nevezhető romantikusnak, ámde röhejesnek igen.

Még az ennivalóval sem volt gondja a kiránduláson. "Az étel nagyon angol volt, - írja a naplójába - ettünk rákkoktélt, birkát és pudingot." Hozzátette azt is, hogy nem hitte volna, hogy megesik, de mégis így lett: beleszeretett a fehér és krémszínű Marc Jacobs ruhába (kb. kétszázezer forint). "Ó, az igaz szerelem fájdalma."

Napközben a gyarmatkori öltözetet viselő Keira írogatott és olvasott: elkezdte Desmond Morris zoológus egyik könyvét és Shakespeare Otelló című művét is, de egyiket sem fejezte be. A nyaralás ideje alatt olyan remek mókában volt része, mint például a záporban piknikezés, mialatt maszáj harcosok táncolták körül a tüzet. Keira pedig hűségesen hagyta, hogy a Vogue fényképészei fotózzák a törzsi ruhába öltözött férfiak mellett egy kövön állva. Mialatt hatalmas Thakoon ernyőszoknyájába belekap a szél, ő mint egy királynő lebeg két méterrel a primitív afrikaiak felett.

A szafari fénypontja az lehetett, amikor Keira elefántbébiket kajtatott azért, hogy a hátukra terítsen egy Louis Vuitton takarót. A színésznő azt bírta ehhez hozzáfűzni, hogy reméli, Vuittonnak tetszett az ötlet. "Ezeket az elefántokat le kellene szerződtetni modellnek!" Gratulálunk Keirának, és a projektet kiötlő Vogue társaságnak is. Mindez Kenya és Tanzánia határán történt, ami úgy tűnik, őket nem zavarta. Ne szalassza el ezeket a pompás képeket!