horoszkóp

Beépített melltartók és retro mackófelsők

2005.01.19. 00:43
Cipőfetisisztákra, jógázókra, Joseph Pilates követőire és a retrostílusban divatozókra is számít a Nike új, tavaszi sportruházati kollekcióival.

Kedden mutatták be az Arany János utcában található Aranytíz művelődési házban a Nike új, tavaszi kollekcióját, melyben, mint arra Csordás Emőke, a cég PR tanácsadója is rámutatott, a sportruházatot gyártó cég kiterjesztette a sport fogalmát. "Meghagytuk a sportot, és adtunk hozzá zenét" - vezeti be a sajtó képviselőit a tanácsadó a multicég remek, újszerű filozófiájába. Hamar kiderül, hogy a Nike egyre inkább koncentrál a nőkre, és úgy ítéli meg, számukra a legmegfelelőbb sport nem más, mint a tánc, bár, mint arra Csordás Emőke rámutatott, ehhez is kitartás, edzés és ügyesség kell, nem lehet ám csak úgy bárkiből táncos.

Tekintse meg képeinket!
Mindezt bizonyítandó három táncosnő ugrik elénk, majd a dinamikus produkció végeztével a cég egy másik munkatársa jelenti be: ez itt a studio 72 kollekció. A szám természetesen nem véletlen, hiszen a céget 1972-ben alapították, és most, bár úgy tűnik, kissé megkésve, ők is a retróhullámot kívánják meglovagolni. "A kollekció fő jellemzői, a nagy nedvszívó képesség mellett az asszimetrikus vonalvezetés, ami most hatalmas divat, emellett a laza viselet. Ezt a topot félvállra is lehet csapni" - mutat az egyik hölgyön feszülő mintadarabra kedvcsinálóként "ez pedig nagyobb szabadságot biztosít a felsőtestnek" - halljuk a kollekció jellemzését.

A második kollekció a klasszikus aerobic darabokat egyesíti. A munkatárs elmondása alapján a termék csakis a jó szellőzés miatt rendelkezik ilyen nagy kivágással. Ezek a pólók belső melltartóval, divat-szakszóval élve "inner supporttal" rendelkeznek, vásárolhatók B, C és D kosaras változatban. A pólóba hátbetétet is helyeztek, mert állítólag ott van a legtöbb izzadságmirigy, a hónalj problémáját ezek szerint a tavalyi kollekcióban már megoldották. Az aerobik-kollekcióban tehát rendkívül biztonságban vagyunk, mozgásszabadságunk biztosított. A tophoz illő nadrág első ránézésre pusztán egyszerű utcai viseletnek látszik, de sztreccsanyagból van, így abban is nyugodtan táncolhatunk vagy az utcai harcokból is kivehetjük a részünket, amikor a legkevésbé számítanának ránk.

Harmadikként a fitt tréning kollekcióval ismerkedünk, amit leginkább a jógához, vagy a mostanában nagyon divatos pilateshez ajánljanak. "A Nike-nál ugyanis rájöttünk, nem elég a funkcionalitás, nem elég, ha elvezetjük a nedvességet, ennél többről van szó. Minden topot több darabból állítottuk össze, hogy a darabok külön is mozogjanak, és ezáltal biztosítsák a nagyobb kényelmet" - halljuk a tréningkollekció jellemzőjét, és már rohannánk is jógázni, de még megtudhatjuk, a termékeket nem árt alaposabban megnézni, hiszen apró logók figyelmeztetnek arra, mely termékek tartoznak össze, így elkerülhető, hogy a kollekciók öszekeveredjenek.

Következik a gravity kollekció, ami laza, utcai termékekből áll és a tartós ruhadarabokra koncentrált. "Ez a száz százalék poliészter, elnyűhetetlen melegítőfelső gyermekkorunk melegítőit idézi, melyek annyira tartósak volt, hogy még ma is megvannak mindenkinek a padláson" - ismerteti a tervezők indítékait a bemutatónál segédkező hölgy. És ezek után már csak egy, a team kollekció van hátra, melyet kosárlabda és hatalmas ugrások kíséretében mutatnak be a táncoslányok. Ezt az összeállítást vidám tavaszi hétvégékre ajánlják a cég tanácsadói, egyúttal hangsúlyozzák, a tervezők a mediterrán és a magyar lányokra egyidejűleg gondoltak, hiszen míg a vidám olasz lányok márciusban már rövid ujjúban rohangálnak, a Kárpát-medence szegény hajadonjai még majd megfagynak, ezért nekik ajánlatos a melegítőfelsőt is megvásárolni a kollekcióból. Valamint a trendi kiegészítőket, hiszen mint az a cég munkatársai nem is rejtik véka alá: "Nem csak a topot szeretnénk eladni, hanem hozzá a táskát is." Díjazzuk az őszinteséget.

Klikk a képre!
Ezután Hámori Bence mutatja be a tavaszi cipőkollekciót, mindegyiket egyenként kézbe fogva, simogatva, majd a bemutatott darabot a közönségnek is körbeadják, tapogatás céljából. Hámori Bence mutat néhány csúcstechnológiájú cipőt, melyben biztonságban érezhetjük magunkat tánc, futás vagy aerobik közben, hiszen mindegyik cipő garantálja a "biztos megérkezést". Külön említést érdemelnek az utcai modellek, melyek közül a Velvetnek kedvence is van. Ez a darab Air Force 1 névre hallgat, és kifejezetten Valentin-napra készült. A cipő piros, és a tépőzárját egy apró piros szívecske díszíti. Februárban minden bizonnyal eladási csúcsot dönt. Ezt a cipőt szemmel láthatóan Hámori Bence is nagyon szereti, csakúgy, mint az összes többit, hiszen a tájékoztató végén még utánunk szól: "Mielőtt elmentek, fogjátok meg a cipőket!"