horoszkóp

Teaolaj és az arcszépítő alga

dns
2004.11.23. 09:33
A Velvet munkatársai igyekeznek megfelelni a kihívásoknak. Felszíni struktúrájukat szépítendő elindították a Supergirl Projekt sorozatot, amelynek első epizódja a teljes arctisztítás és regeneráló kezelés. Kolléganőnk a Balassi Bálint utcai High Care Centert választotta.

"Jó pihenést"- kíséri beljebb a szépségszalonba lépő riporterünket a recepciós kora reggel. Az előtérből egy nagy terem nyílik, tele vadiúj kozmetikai gépekkel, amelyek Fritz Lang Metropolisának rajongóiban vidám nosztalgiát ébresztenének. A teremben nemcsak kezeléseket végeznek, hétvégenként kozmetikustanulókat is oktatnak. A szakmai tárgyakon kívül érdekességekről is hallanak: például arról, hogy a magyar kozmetikusok alkalmazták először a bőr fiatalítását célzó gyümölcssavas hámlasztást ultrahanggal, majd találmányukat - mint a hazai szakemberek általában - nyugatra exportálták.

Félakt, zene, hűvös krém

Kollégánk közben a szalon hátsó harmadában lévő öltözőbe ér, felveszi a dekoltázsát szabadon hagyó ruhát, és megkeresi a szobát, ahol az elkövetkezendő két órát tölti. A falon egy női félakt óriási fotója, alatta sminkasztal, mellette vitrin, tele a franchise-márka krémeivel, a szoba többi része tükör. A riporter hanyatt fekszik a kozmetikai ágyon, és felismeri, Dido dalait nem Dido énekli a magnóban. Arcát valami hűvös éri.

"A magyaroknál népbetegség a vízhiányos bőr. A tied nemcsak vízhiányos, de érzékeny is - közli Kinga, a kozmetikus, miközben kollégánk bőrtípusának megfelelő körömvirágos, tonizáló tisztítóval kezdi kezelni. A második lépésben az elhalt hámsejteket távolítja el egy árnikás bőrradírral, majd hosszan, és kellemesen megmasszírozza az arcát, a vállát, a dekoltázsát. Végül bekapcsolja a gőzgépet.

Gőz, nosztalgia

Riporterünk - bár nem szeretné - a gőz illatára egy kamaszkori élményt idéz fel. Old School, futószalagos kozmetikában feküdt, a rádióból akkor sajnos New Kids On The Block szólt, bal oldalán a gyantától sziszegett egy nő, jobb oldalán egy másik beszélt a pakolás alatt folyamatosan, és köztük klaffogott a kozmetikus frottírzokniban, klumpában - majd kollégánk bánatára kíváncsi formájúra szedte szemöldökét. Sok minden változott azóta. A High Care szalonjaiban például a kezdetektől fogva szokás, hogy a vendégekkel külön szobában - kabinos rendszerben - foglalkoznak, a szakember masszíroz is, nemcsak kezel. És jó a zene: most épp jazz. Egy nem változott csupán: a miteszerek nyomkodása még mindig kellemetlen. Nem úgy az utána következő nyugtató stációk.

"Alkoholmentes teafaolajjal fertőtlenítek" - magyarázza Kinga a kissé csípős, de alapvetően jó érzést. Elmondja, azért nem tonikkal kezel, mert az vizet von el a bőrtől. A teaház-illatú folyadék után kollégánk E-vitamin és kollagén tartalmú pakolást kap: a reklámok szerint ez utóbbi gátolja az öregedés hatásait. A krém alatt több mint húsz percet tölt, majd újabb pakolást kap.

Balin, algapakolás

"Algás-oxigénes pakolással fejezem be a kezelést, amelyik egyrészt Ph-stabilizátor, másrészt nyomópakolásként alkalmazható. Az alatta lévő anyagokat segíti, hogy mélyebben beszívódjanak" - mondja a szakember. Az algás anyag illata egy tihanyi horgászatra emlékezteti kollégánkat: aznap hat keszeg és egy balin volt a szint.

A méhviasz tartalmú mélyhidratáló fölött gumiszerű maszkká szilárdul az algás pakolás a riporter arcán, akit - mivel jelen körülmények közt beszélni nem tud - a szalon üzletvezetője tart szóval. Így tudja meg, hogy a legnépszerűbb eljárások egyike az ultrahangos kezelés, amelynek során a bőr mélyebb rétegébe viszik azokat a hatóanyagokat, amelyekre a vendégnek szüksége van. Szintén a kedvencek közé tartozik az SPM nevű vákuumos kezelés, amelyik a fokozza a bőr anyagcseréjét, így fiatalítja az arcot: hatására csökkennek a szem alatti duzzanatok, kisimulnak a ráncok. Végül célszemélyünkről is leveszik a maszkot.

"Megtelt élettel az arcod, máris fiatalabbnak tűnik a bőröd" - bókol az üzletvezető a kezelés végén, és habár kollégánk huszonévei derekán nem a fiatalodást, inkább csak a szépülést tűzte ki célul, jobbat nem is lehetett volna mondani neki.

A cikkben leírt kozmetikai kezelés körülbelül 8-12 ezer forintba kerül.
High Care történet
A Weyergans High-Care céget Dr. Rudolf Weyergans alapította Németországban. A cég világviszonylatban az új trendek éllovasának számít. Arc- és testkozmetikai termékek fejlesztésén, gyártásán és értékesítésén kívül orvostechnikai készülékeket is gyárt. A cég 1992-ben kizárólagos forgalmazási szerződést kötött Magyarországra, így évről évre új technikák és gépek jelentek meg nálunk. A Bodystar testkozmetikai computert 1996-ban mutatták be, és szintán elsőként jelent meg nálunk a Sono-Styler ultrahang készülék. Az eljárások közül különösen népszerű volt a body wrapping nevű testtekercselés, és a Ridulízis, amelyik a ránckezelés terén hozott változást. Elsőként Magyarországon a High-Care Centerek kezdtek franchise rendszerben működni 1999-ben. Legújabb wellness-koncepciójuk lényege, hogy a megelőzés legalább annyira fontos, mint a problémák kezelése. A cég legújabban terve, hogy megerősítse és fejlessze az egészségügyi szolgáltatásokat.