horoszkóp

Dohányozzon szétdizájnolt Riskán!

2009.03.15. 12:05

A háromnapos Lakáskultúra kiállítás első napján láttunk biliárdasztallá alakítható étkezőt, széktámlába ültetett tévét, giccssarkot, összecsavarodó zebrákat, meg hightech lábmasszírozót. Ön szerint melyik a legbizarrabb tárgy?

Boldogan indultunk útnak a Syma csarnok felé 13-án péntek délelőtt, hogy egy füst alatt kóstoljunk finomságokat az Ízlelőshow-n és nézegessünk némi lakáskultúrát, persze élőben. Tervünk félig jött csak be. Az elmúlt évektől eltérően az kajashow-t úgy tűnik, most nem sikerült összehozni, ugyanis az alig egy tucat kiállító a Syma szélén szorongott, bár így is lelkesen kóstoltatták a krémsajtot, tormát és pirosaranyat. Mindegy, a lényeg, hogy legalább lakberendezős kiállítás értékelhető volt, bár az sem több egy órás programnál. Mindezt 1300 forintért. A kiállítás tapasztalatait nem összegeznénk, vasárnap estig úgyis megnézheti, és nem fárasztjuk lakberendezési trendekkel sem, hisz azt már megkapta a múlt héten. Szokásunkhoz híven jöjjön inkább a kiállítás nyolc legbizarrabb tárgya. Szavazza meg, mennyire furák.

1. Étkező és biliárdasztal

A píár szerint a Prestige Game Intérieur étkező- vagy tárgyalóasztallá alakítható biliárdasztalának célja, hogy kellemes hangulatot teremtsen családi körben és baráti összejöveteleken. Bár a cég akciósan már 900 ezer forint környékén is hozzánk vág egy biliárdasztalt, mi ezt a rusztikus lábakkal kombinált vörös posztót akkor is rém bizarrnak találtuk. És ön?

2. A nagyi széke tévével

Bár a Mihály bútor standjánál többnyire lomha bőrbútorok sorakoztak, örökmozgó képernyővel a homlokán ott virított ez a darab is. Mihály László, a tulaj elmondta, hogy nagy az érdeklődés a képernyős szék iránt, és továbbfejlesztését leginkább etetőszékbe eszkábálva tudja elképzelni. Hadd egyen nyugodtan a gyerek. Egyébként a koncepción van mit javítani, a széktámla bámulása ugyanis ritkán kényelmes a szemnek.

3. Zolával a sarokban

Hogy ebből a cuki kompozícióból a szőrös lámpa, a strasszos tapéta, vagy a pihe-puha fotel-e a legkeményebb, azt képtelenek voltunk eldönteni. Talán így együtt ütnek leginkább. Ön szerint?

4. Giccsszekrény, igény szerint

- Na, ez Győzikének való! - dünnyögte remek fotósunk a zebrás szekrény láttán. És ténylég, csak épp a zekéjét lenne nehézkes megtalálni benne. A Vezérek Belsőépítészeti Kft. munkatársa szerint egyébként bármilyen képből alkotnak szekrényajtót, amiből csak a kedves vevő. kívánja. A zebrás megoldás egyébként akciósan kerül 250 ezer forintba.

5. Apu, ugye én is lehetek királylány?

A Pavlovics bőrbútorok között talált darabról talán kulturáltabb, ha nem is nyilatkozunk. Mielőtt szavaz ne feledje: a fotel már távolról csillog.

6. Tehén a nappaliban

Az asztal szintén Pavlovics, és valószínűleg megtollasodott cowboy-oknak készült, akik képtelenek távol lenni az istállóktól. Csak a szegény Riska szívta meg.

7. Ősi szopómaszk nagyfejűeknek

A beszívott Sikoly-fej utánzat azért került a listánkra, mert nem fér a fejünkbe, hogy ki akarna a lakásába egy majd kétméteres béna faragványt, amit valószínűleg aprópénzért csinált egy thai bácsi a múlt hónapban. Ha az óriásmaszk mégis több ezer éves ázsiai régiség, akkor mi kérünk elnézést.

8. Ha már nincs mire elszórni a pénzt

Nem tartozik szorosan a lakberendezés témaköréhez, de nem tudtuk kihagyni a sorból a Sanyo megaszuper, hihetetlen, egyedülálló lábmasszírozóját, ami 200 ezerért több funkciós, ismeri az akupunktúrás pontokat, állítható méretű, lábat melegít és masszíroz. Bizony. És még szép is.