horoszkóp

Szörny, kartondoboz és cukorszín álcázza a laptopot

2007.08.15. 16:06
Ha táskát vagy huzatot keresünk notebookunk számára, jobb, ha felkészülünk az online rendelésre. Ugyanis a legtöbb hazai üzletben csak az egyszerű fekete vagy szürke, vízhatlan anyagból készült, minden tervezői fantáziát nélkülöző darabokat találjuk. A neten viszont a cuki szörnyesektől a színes csajosokig mindent kapunk.

A külföldi gyártók már rájöttek, hogy igen, a nőket is egyre jobban érdekli a technika világa, ráadásul rajonganak a divatos kiegészítőkért. Persze nem kell felülnünk az első repülőgépre, ha vásárolni szeretnénk, az internet tele van szebbnél szebb és ötletes táskákkal.

Húzzunk le még egy bőrt!

Bár kétségkívül a kézi hordtáskákat és a kényelmes hátizsákokat vásárolják a legtöbben, egyre több huzatot lehet kapni, melyek szintén megvédik számítógépünket a külső hatásoktól, ráadásul kedvenc táskánkról sem kell lemondani.

Örök gyerekeknek

Ha nem tárgyalásokra, meetingekre, vagy prezentációkra kell magunkkal cipelni a gépet, akkor nyugodtan kiélhetjük gyermeki énünket és szabadon tobzódhatunk a különböző állatmintás vagy szőrös szörnyek, a pizzásdoboznak álcázott táskák és színes tokok között. A gyártók természetesen kínosan ügyelnek arra, hogy a praktikumot ne áldozzák fel a design oltárán: a divatos darabok is alaposan ki van bélelve, borításuk pedig strapabíró anyagból készül. Ezekért a vicces táskákért átszámítva akár 5-7 ezer forintot is elkérhetnek.

Lolita-look

A gyártók természetesen azokra is gondoltak, akik már nem gyerekek, de nem is befordult matrónák, vagyis szeretik a csajos dolgokat. A net tele van virágos, pink, fagyis, kisállatos, masnis és cukorkaszínekben pompázó táskákkal és tokokkal.

Luxus kartondoboz és egyéb huzatok

Sikkes huzatok

Persze a legtöbben nem szórakozásra használják a gépünket, hanem munkájuk miatt van rá szükségük. A forma- és a színvilágot tekintve az elegáns táskák között találjuk a legnagyobb választékot. Bár még mindig a hagyományos, téglaalakú táskák vannak többségben, amikről a tervezői bravúrok ellenére azonnal meg lehet mondani, hogy mi célt szolgálnak, vannak darabok, melyek a mostanában divatos, nagy, a celebek által is közkedvelt oldaltáskákra hasonlítanak. Az anyagok terén szerencsére sokkal kreatívabbak a designerek: vannak szaténborítású, kígyóbőrhatású, steppelt, leopárd- vagy absztrakt mintás anyagból készült hordtáskák is. A két uralkodó szín pedig a fekete és a rózsaszín. A MangoTangonál 8-12 ezer forintba kerül egy-egy táska, az Abbi New Yorknál pedig 15 és 19 ezer között mozog az áruk. Ha nevesebb divatcégtől szeretnénk választani, akkor természetesen még jobban a zsebünkbe kell nyúlni.

Ökopakk

Akik inkább a természetes anyagokat részesítik előnyben, a gyapjúból, farmerből és lenvászonból készült táskák között böngészhetnek. Az újrafeldolgozás hívei pedig bizonyára örülnek Giles Miller kartonból készített táskájának. Sajnos az olcsó alapanyag nem jelent olcsó táskát: a designernek ki kell fizetni a tervezőasztal felett eltöltött órákat, így ez a darab 120 dollárba ( ∼23e forintba) kerül.

Personalize!

Azoknak, akik a különleges táska ellenére attól tartanak, hogy esetleg elkeveredik a gép, vagy csak utálják, ha szembejon egy másik katicabogaras huzat, jól jöhet a következő opció: pár dollárért szinte mindenhol beleírják a nevünket a tokba.

Indulhat a vadászat!

Számtalan honlap létezik, melyeken összegyűjtik a dizájnosabb darabokat és nem kell tervezőnként vagy cégenként végigbogarászni a választékot. Számunkra a következő linkek voltak a leghasznosabbak: PopGagdget, Gizmodo, Gearlog, GadgetCandy és Geeksugar. Ezeken az oldalakon mindent megtalálunk, amire egy szörnykedvelő, ámde takaros geeknek szüksége lehet.