horoszkóp

Leárazás-hullám: báliruhától a punkszerkóig olcsón

2008.01.05. 09:20
Itt az aktuális újévi leárazás, ahol szinte még minden kapható, amire karácsony előtt fájt a fogunk. Decemberben a családnak keresgéltünk, januárban bátran vásároljunk magunknak és nyugtassuk magunkat azzal, hogy ilyenkor úgyis minden olyan olcsó. Szinte nincs olyan üzlet, ahova valamiért ne lenne érdemes betérni, de hogy időt és energiát kíméljenek, összefoglaljuk, mit hol miért. A Terranovától a Bershkán át a Pimkie-ig.

Túránk során az Arena Plazát térképeztük fel, mivel ott tényleg egy rakáson van egy csomó minden, még ha az is róla a véleményünk, ami. Mielőtt rátérünk az egyes üzletekre, lássuk az általános tapasztalatokat: V-nyakú mintás tunikából, leggings-ből és háromnegyedes felsőkből, illetve A alakú kabátokból lehet legjobban felpakolni az aktuális leárazáson, és hiába jártuk le a lábunkat, normális farmert ezúttal sem sikerült találnunk.

És most valami nagyon meglepőt fogunk javasolni: a leárazás-túrához időre és jó sok türelemre van szükség, mert ugyan még szánkban a karácsonyi bejgli íze, emlékeinkben az utolsó pillanatok tülekedése, sok helyen már csak mérethiányos darabok vannak, illetve közöttük jól elrejtőzve egy-két utolsó megfelelő méret. Lássuk tehát, először a kisebb üzleteket.

Bershkába leggings-ért

Klikk!

A Bershka meleg pulóverekben, színes felsőkben és leggings-ben (aki még mindig nem tudná: cicanadrág vagy aerobikgatya) erős, továbbá gótos mintákban. Leggings-szel (1190 Ft) olyannyira jól felszerelt, hogy van egy csomó szín, illetve térdig - valamint bokáig érő hossz is, oldalt gombbal vagy gomb nélkül. Noha ősszel minden üzlet tele volt vele, a magyar utcán mégis alig lehetett látni rövid bőrdzsekiket, de most, hogy jó sok helyen leárazták, a hóolvadással talán majd megjelenik. Relatíve olcsó, 15 990 forint - persze csak annak, aki nem sajnálja azt a nagytestű patást, aki korábban hordta. A legtöbb felső 2999 forint, és a V-nyakas tunika-invázió már itt megkezdődik (más brandeknél majd csak fokozódni fog). Az egyik legszebb félcipőt (6490) terrakotta színben is itt láttuk: hegyes orrú és lakk (lásd fotó, amúgy 6490 Forint). Farmer 5490-től van, de nem estünk hasra egytől sem.

Orsay-ba bizarr ünneplő ruhákért

Az Orsay-ban nagyon vagány/bizarr alkalmi ruhákat lehet kapni akár már 3000 forinttól, a nagy tarkabarkaság és a tunika-invázió itt pedig már szinte sosem látott méreteket ölt. Az egyik legszebb virágmintás garbót is itt észleltük 2499 forintért és kiegészítőkben is kiválók. Érdekesség, hogy néha elfelejtik átmatricázni a régi árat, ilyenkor vigyük oda az eladóhoz a kiszemelt ruhadarabot: mindent tudó gépében megnézi és elárulja.

Pimkie-be farmerért

Itt van a legbrutálisabb leárazás, ráadásul olyan, mely a passzív konzumot aktív matematikai feladványokkal teszi tartalmasabbá: itt ugyanis az árakra egyszerűen ráraktak 30/50/70 százalék mínuszt jelző ki bilétákat. Ezért különösen tinédzser lányokat érdemes nevelési célzattal a Pimkie-be vinni: "Kislányom, csak akkor lehet a tied ez a gyönyörű halálfejeket ábrázoló kapucnispulóver, ha fejben kiszámolod, mennyi lesz a végösszeg." Farmer már 3495-ért kapható (ráadásul az egyetlen jófajta, amivel találkoztunk), kabát kb. 5000 forintért. És akkor egy kis számítási rejtvénnyel kedveskednénk olvasóknak: mennyibe kerül az a térdig érő kék színű 1490 forintos leggings, mely harminc százalékkal olcsóbb?

Terranovába a hosszú ujjú pamut felsőkért

Ezt az üzletet sem a legendás minősége miatt kerestük fel, arra azonban pont kiváló, hogy az ember megfagyás ellen beszerezzen néhány olcsó hosszú ujjú pamut felsőt (1799 forint). Persze csak olyat, amire nem írják rá harsány betűkkel, hogy "Terranova" (pedig az efféle önreklámról már lassan a nagy sportszergyártók is kezdenek leszokni, nyilván rájöttek, mennyire tré). Amire nem Terranova van írva, azon Miami és egyéb menő város neve díszeleg kb. 2500 forintért, a farmerek pedig itt 4999 forintba kerülnek. Amúgy kitűnő technószínek vannak és senki se ijedjen meg: az üzlet leghátuljában egy, a vásárlókra megszólalásig hasonlító kirakati bábu gugol. Mi sikkantottunk egyet, amikor megláttuk.

Promodba tunikákért és lábbeliért

Csak remélni tudjuk, hogy a következő szezonban is divatosak maradnak a tarka V-nyakú tunikák (2690-től), a legtöbb üzletben ugyanis annyit leáraztak belőlük, hogy valószínűleg nem lesz olyan tücsökdaltól hangos nyáreste, amikor nem ilyenben hajolnak sörük fölé a kerthelyiségek női látogatói. Itt láttuk egyébként a szezon egyik legszebb bőrcsizmáját, és egyéb csizmákat 7990-től. És az elmaradhatatlan bőrdzseki, itt is 15 ezertől (korbársony dzseki 6990, farmer 6490-től) kapható. Az eladók nagyon agilisak, amint a vásárló lecsap valamire, már el is veszik tőle, hogy külön gyűjtsék.

Pull and Bearbe a vagány punkrockos és hiphopos felsőkért

Minden üzlet közül itt tapasztaltuk a legjobb felsőket (úgyis mint pólókat), itt most ugyanis az úgynevezett "Live our rock" kollekció az egyik legvagányabb - 2490 forintba kerülnek a villázó kezet vagy punkrockerek elmosódott arcképét ábrázoló felsők. A másik kedvencünk a színes mintás kapucnis pulóverek átlag 4000 fölötti áron, de találtunk egy olyat is, mely az oldschool kazettákat népszerűsíti és valamivel kevesebb, mint 3000-be kerül. Farmert 6490-ért, kardigánt 2990-ért lehet kapni, van technószínű leggings és jó sok merész szín.

Következő részünkben még nagyobb nagyáruházakban szerzett leárazási tapasztalatainkkal ismerkedhetnek meg.