horoszkóp

A bőrfetisiszta sztárok visszahozzák a jakót

2007.11.22. 10:40
Lépten-nyomon bőrdzsekis hírességekbe botlik az ember, főként, ha Hollywoodban paparazzo. Mindegy, hogy filmbemutatóra, díjkiosztóra hivatalosak vagy a sarki boltba ugranak le, a sztárok bármihez felhúzzák ezt a strapabíró ruhadarabot. Újjászületett a bőrjakó, de ez nem jelenti azt, hogy ízlésesebb is lett.

Fogalmunk sincs, miért hord egyre több híresség bőrdzsekit. Talán a nagy retrohullámnak köszönhető, talán annak, hogy a PETA állatvédő szervezet festékkel teli vödrökkel vadászik a szőrmebundában parádézó sztárokra. A legtöbben a klasszikus szabású dzsekit részesítik előnyben, amilyet a nagy lázadó, James Dean is viselt. Shakira, Janet Jackson és Sharon Stone is birtokol egy-egy darabot, de az éppen várandós Christina Aguilera is bőrdzsekivel dobja fel kismamaruháit.

Vagányok, de eláznak

A celebek körében a bőrjakó inkább egy vagány kiegészítő, és véletlenül sem arra szolgál, hogy megvédje viselőjét az időjárás viszontagságaitól. A legtöbb híresség a derék felett végződő kabátokat részesíti előnyben, melyek láttatják vonzó alakjukat. Christiana Milian énekesnő választása például egy rozsdabarna, bolerószerű darabra esett, kolléganője, Jessica Simpson viszont már kevesébe ízlésesen oldotta meg a feladatot. Nem elég, hogy bőrkabátja türkiz színű, úgy tűnik, mintha két számmal kisebb lenne. Az énekesnő tovább tetőzte a bajt egy combközépig érő, barna bőrcsizmával. Bár Madonna piros dzsekije szintén szűkebbnek tűnik a kelleténél, ez az örök fiatalságra vágyó dívának talán megbocsátható. Főleg, ha azt fantáziáljuk, hogy az öltözékkel Jacko Thriller című száma előtt hajt fejet.

Hagyjuk lógva

Nézze meg képeinket!

A rövid modellekhez képest a hosszabb, némi védelmet nyújtó darabok kevésbé népszerűek. Azért így is akadt egy-két celeb, aki nem csatlakozott a retrohullámhoz. Ott van például Donatella Versace, aki Neo női megfelelőjének öltözve jelent meg új parfümjének londoni bemutatóján. Kimora Lee Simmons, a BabyPhat divatcég egyik főtervezője, aki egyben a rapmogul, Russell Simmons felesége is, egy dögös cowgirl látszatát keltette barna kabátjában, virágos blúzában és farmerjában, amit a Mercedes Benz Divathéten viselt. Julianna Marguiles, a Vészhelyet egykori főnővére pedig rendesen felkészült a hideg New York-i télre, és egy prémes gallérral rendelkező darabot újított be magának.

Keverik a stílust meg a méretet

Akárcsak a pesti utca embere, a celebek is szívesen öltenek magukra egymáshoz nem feltétlenül illő darabokat. Újabban egyre több női híresség ránt fel bőrdzsekit egy-egy elegánsabb ruhához. Arielle Kebbel színésznő például egy áttetsző zöld ruhával párosította barna bőrjakóját, ami nem lett volna olyan rossz összeállítás, ha a kabát ujja egy kicsit hosszabb lenne. Az X-akták színésznője, Gillian Anderson szintén eltévesztette a méretezést, ugyanis az ő kabátjának ujja túl sokat takar. Úgy tűnik, Tea Leoni, Rummer Willis és Claire Daines egyszerre akar fel- és eltűnni, ők ugyanis legszívesebben egy szimpla fekete ruhával hordják szintén szimpla, fekete bőrkabátjukat. Naomi Watts a másik klasszikus szín, a fehér mellett tette le a voksát.

Most bőrhalom

Vannak sztárok, akik nem elégszenek meg egyetlen egy bőrkabáttal, egy egész kollekció kell nekik. Lindsay Lohan, aki piálás helyett mostanában inkább vásárlással tölti az idejét, szintén a gyűjtők közé tartozik, eddig három különböző darabban fényképezték le. Van egy szintén Michael Jacksonos piros kabátka, egy egyszerű barna, melyhez biztos, ami biztos, shoppingolt magának még egy táskát és egy cowboy csizmát, valamint egy steppelt fekete, amit általában hosszú, rikító színű pulóverekkel párosít. Rod Stewart lánya, Kimberly szekrényében szintén három kabát a sorakozik a paparazzofotók alapján. A skót rocker gyermeke legszívesebben hátsóját alig takaró miniruhákkal veszi fel kedvenceit.

A sasos övcsatot negyvenen túl is felejtsük el

Klikk!

A bőrdzseki azonban nemcsak a fiatal generáció viselete, több korosabb sztár is bebizonyította, hogy ez a ruhadarab a negyedik x-en is túl is jól mutat. Kim Cattrall, a Szex és New York sztárja, aki idén múlt ötvenegy éves, a lezser stílust követi, de ügyel arra, hogy a kiegészítők harmonizáljanak krémszínű felöltőjével. Természetesen a kivétel erősíti a szabályt. Nem tudjuk, hogy mi járhatott az egykori szexszimbólum, Amanda Lear fejében, amikor párducmintás felsőjéhez egy sast ábrázoló övcsatot és egy lila csizmát vett fel. Bár meg kell hagyni, az alakja még mindig dögös.