Egy amerikai fitnesszedzőnő új aerobiktechnikát fejlesztett ki a metálzene kedvelőinek. Laila Hardman szerint Slash vagy Eddie Van Halen gitártechnikájának utánzása tökéletesen megmozgatja a legfontosabb izomcsoportokat.
"Ha gyors tempójú rockzenére utánozzuk Townshend szélmalomszerű körzését, az Agnus Young-féle kavarást, vagy Brian May zúzós technikáját, nagyszerűen átmozgatjuk testünk minden porcikáját." - nyilatkozta az edző saját találmányáról.

Gitározóizmok

Laila a New Yorkban most nagyon népszerű punkrock-aerobik edzésekből merítette ihletét, ahol punkslágerekre ugrálnak a résztvevők. Hardman kisasszony elmondta: "Minden fő izomcsoportot jól megmozgatunk a léggitár-aerobikkal. Főleg a lábakat és a felsőtestet edzzük, valódi gitár helyett pedig súlyokkal gyakorlunk, hogy a koncerten se mondjanak csődöt a résztvevők."

Férfiak is elkezdhetik

A Music Choice műholdas rádióállomás oldalán olvashatunk a léggitáros aerobikozásról. Ezek szerint az európai férfiak 35 százalékának egyik kedvenc elfoglaltsága zenére léggitározni, ezért is jött el az ideje kombinálni a kétfajta testmozgást.

Rockzenét a konditerembe!

A rádió honlapja szerint a salsa-robik, a balett-aerobik, és a boksz-aerobik már lejárt, itt az idő rákattanni a "léggitaerobik"-ozásra. Ezentúl a konditermekben nem csak euro-diszkót vagy happy-house-t hallhatnak majd, hanem kőkemény rockzenét is. A hangfalakból ezentúl Black Sabbath, Deep Purple, The Clash, Thin Lizzy, Queen, Motorhead, Judas Priest, Iron Maiden, és AC/DC szól majd.

A Music Choice televíziós partnere, a Sky Channel 480 a héten léggitározásra ösztönző számokkal fogja segíteni az új aerobikőrületet.