horoszkóp

Dukai Regina és Debreczeni Zita méregdrága aranygombos farmerja jó célt szolgál

2008.11.01. 09:05
Kapcsolódók (1)
A saját ruhakollekcióval is rendelkező modell barátnőjével, Debreczeni Zitával együtt 150 ezer forintért vásárolta meg a Levi’s limitált példányszámban kapható aranygombos farmerét, amiből Magyarországra is csak két darab került. Az aukció során befolyt összeg az AIDS Segély Alapítványt illeti meg. A két modell egyébként nem ragaszkodik a különleges és méregdrága darabokhoz, ám szívesen költekeznek, ha az egy jó célt szolgál. A árverést vezető Sári Éva egyelőre csak gondolatban jótékonykodik, ugyanis először saját lakást és autót szeretne.

Százötvenezer forintért kelt el csütörtökön este az az aranygombokkal díszített 501-es farmer, amit a Levi’s bocsátott aukcióra új budapesti üzletének megnyitóján. Az összeget, amit az AIDS Segély Alapítvány kap meg, Dukai Regina és Debreczeni Zita közösen ajánlotta fel, miután az 50.100 forintos kiállítási árat ötezer forintos ugrásokkal percek alatt feltornázta a két modellre folyamatosan rálicitáló és közben egy apró csivavát szorongató úriember. Dukai Reginát, akiről már egy évvel ezelőtt kiderítettük, hogy imádja a férfinadrágokat, természetesen nem csak a különleges darab megszerzése motiválta, hanem az is, hogy közösen összedobott forintok egy jó célt szolgálnak majd. A pár nappal ezelőtt új kollekcióját prezentáló híresség egyébként rendszeresen támogat állatmenhelyeket - tudtuk meg.

Klikk!

Segítőkész celebek

Debrecezni Zita nemrég szintén egy hasonló cél érdekében áldozott fel százezer forintot, egy pókerverseny nyereményét ugyanis a Budapesti Állatkertnek ajánlotta fel. Saját bevallása szerint egyébként minden olyan jó ügyért szívesen kiáll, amiről biztosan tudja, hogy nem átverés. „Sajnos vannak olyan alapítványok, ahol nem egészen stimmelnek a dolgok. Ha egy lámpánál odajön hozzám egy hajléktalan, és látom rajta, hogy valóban bajban van, akkor szívesen adok neki pénzt, akár több ezer forintot is. A szüleimet is támogatom, valamint a bátyámat is, mivel neki nem adatott meg annyi minden, mint nekem” – nyilatkozta a Velvetnek Debreczeni Zita, aki úgy gondolja, hogy az ismert emberek munkakörébe beletartozik az, hogy segítsenek.

Gondolatban adakozik

Az Andrássy úton található üzlet bejárata előtt zajló aukciót Sári Éva vezette, aki először vett részt ilyen státuszban árverésen. Ő a következőképpen értékelte teljesítményét: „Izgalmas volt. Kicsit aggódtam, hogy mi lesz akkor, ha senki nem hajlandó majd licitálni. Szerencsére nem így történt. Egy aukció vezetése szerintem nem sokban különbözik a műsorvezetéstől. Ha ismét felkérnének egy ilyen feladatra, akkor valószínűleg nem okozna problémát” – nyilatkozta a Velvetnek az énekesnő, aki többek közt az m1 Társulat című műsorának volt a háziasszonya. Ő egyelőre csak gondolatban szolgálja a jó ügyeket: „Egyelőre csak magamat támogatom. Ha ki lesz fizetve a lakásom és lesz egy saját autóm, és ilyesmit megengedhetek magamnak, akkor természetesen adakozok majd, hiszen ez egy nagyon jó és nemes dolog. Valószínűleg egy állatmenhelynek és beteg gyerekeknek ajánlom majd fel a pénzem, hiszen minden jóérzésű ember ezt tenné, ha lenne rá lehetősége.”

Az egyedi nem feltétlenül drága

Mivel a 150 ezer forint nem kis összeg, még akkor sem, ha egy alapítványt illet meg, kíváncsiak voltunk arra, hogy a fent említett celebek gyakran áldoznak-e nagyobb összeget öltözködésre, illetve, hogy mennyire szeretik az olyan exkluzív ruhadarabokat, mint például új szerzeményük, az 501-es Gold Edition farmer. „Lehet, hogy vannak nagyon drága dolgaim, de a kedvenc ruhadarabom például egy 1200 forintos szürke póló, amin semmilyen minta nincs. Ha valami jól áll, akkor nem igazán számít, hogy milyen márkájú” – nyilatkozta lapunknak Dukai Regina, aki természetesen jó dolognak tartja az exkluzív darabokat is, amik nem feltétlenül jönnek szembe velünk az utcán. Persze az, hogy valami egyedi, nem jelenti azt, hogy drága is. „Az egyik kedvenc ruházati cégem időnként felkér egy-egy nagy divattervezőt, hogy készítsen nekik egy kollekciót. Ezeket a darabokat pitiáner pénzért árulják, így azok is hozzá tudnak jutni, akik egyébként nem engedhetnék meg maguknak” – utalt a modell az H&M nagysikerű próbálkozásaira.

Debreczeni Zita egyetért barátnőjével, akivel saját bevallása szerint sok téren egyezik az ízlésük. „Nem szeretem a nagyon giccses dolgokat, nem vagyok olyan, aki vásárlás közben pezsgőzik. Imádom az egyszerű ruhákat, ami megtetszik, azt megvásárlom” - mondta Kedves Ferenc párja, majd töredelmesen bevallotta, hogy volt már olyan, hogy nagyon sok pénzt költött egy ruhadarabra, és ezt később megbánta. Bár Sári Éva szerint nem a ruha teszi az embert, azt elismeri, hogy ő is szeret kitűnni a tömegből, jó, hogy valakinek van saját stílusa.

Klikk!

A koponya még menő, ha művészi

Az Andrássy út 13. alatt található üzletben egyébként megvásárolható a limitált számban készült farmernadrág párja is. Ami az exkluzívnak kikiáltott bolt kínálatát illeti, a Levi’s-től már megszokott visszafogott minta- és színvilág jellemzi. Így kifejezetten örültünk, amikor egy árnyékában rátaláltunk annak a kollekciónak a darabjaira, amit a kissé bizarr alkotásairól ismert brit művész, Damien Hirst készített a Levis’s számára. Bár a bizonyos pólókon és nadrágokon feltűnő koponya egyesek számára lejárt lemez, aki ismeri Hirst alkotásait, az tudja, hogy fontos részét képezi művészetének. Közvetlen az ő holmijai mellett helyezték el a finn Kustaa Saksi pólóit is, amikről divatblogunkban is megemlékeztünk.

Ki is az a Damien Hirst?

A botrányos alkotásairól ismert brit művész formaldehidben úszó állattetemei révén vált híressé még az 1990-es években. Művei egy részét - többek közt egy tigriscápa tetemet- nemrég árverezte el a Sotheby's aukciósház. Legsokkolóbb és legdrágább alkotását 2007-ben a londoni White Cube galériában állította ki. A gyémántokkal beborított, a XVIII. századból származó emberi koponya a For the Love of God (Az isten szerelmére) címet kapta. A 50 millió font értékű műtárgyra George Michael is szemet vetett. Igaz, arról nem szól a fáma, hogy valójában meg is vette-e. A hírek szerint a koponya egy ismeretlen vásárló tulajdonába került. Hirst egyébként maga is vásárol műtárgyakat, például ő a tulajdonosa Paris Hilton genitáliákból összeállított mellképének, amit kollégája, Jonathan Yeo jegyez. A brit sajtó szerint a 43 éves Hirst vagyona ugyanakkora, mint a Harry Potter-sorozat írójáé, J.K. Rowlingé (2007-es becslések szerint 545 millió font), és kétszer akkora, mint Mick Jaggeré vagy Elton Johné.