horoszkóp

S. Hegyi Lucia és a Star Trek érzés

2008.01.26. 09:12
Észak Legendái címmel tartott S. Hegyi Lucia divatbemutatót. Szép volt, alapos, igényes és haute couture.

Nagyon szép S. Hegyi Lucia új kollekciója és vannak benne ötletek is, bár a nagy merészségek inkább a kiegészítők szintjén jelentkeznek. És ami elsőre feltűnt, nagy hangsúlyt fektettek a részletekre, nyilván az abban lakó ördög miatt.

Hívószavak egy kollekcióra

Klikk a fotogén megoldásokra!

A divatbemutató teljes egészén érződött az erős megkomponáltság és megszponzoráltság: a stáblistán például több név szerepel, mint egy tizenöt fős balkáni rezesbanda lemezborítójának hátsó fedőlapján.

"Természetközeliség, Skandinávia, szürrealisztikus színvilág, Ködök Birodalma, déróriás" - ezek a fő mottók, melyek a tájékoztatóban szerepelnek, jegyzeteinkben pedig a "brüsszeli EU Parlament éves bálja", "Star Trek érzés", "hókirálynő", "hatvanas évek presszóbár" illetve a "lápvidék tündére" szavakban körvonalazódó asszociációk szerepeltek. Az pedig kész szerencse, hogy a két csoport között vannak átfedések, mert így legalább látszik, hogy a tervező üzenete tulajdonképpen célba ért.

Óvatos formabontás

Mindenképp érdemes megemlíteni a divatbemutató nulladik tourját, amikor szabásmintába öltözött modellek mentek végig a kifutón, ráadásul mezítláb (szép piros körömlakkal).

Az öltözékek rendkívül fotogének voltak, a részletek kidolgozottak és igényesek. Tarolt az organza, a selyem és a csipke, díszítésre valódi hernyóselymet használtak és hagyták nagyvonalúan túllógni a textílián - végre egy kis formabontás a főként a ruhák hátulján érzékelhető szigorú szabások között.

Klikk!

Ami pedig a színeket illeti, mi sem tudnánk jobban megfogalmazni, mint S. Hegyi Lucia csapata: "A kollekció uralkodó színei a fákra, valamint az ékszerkészítésben is használatos különféle ásványokra és fémekre utalnak: hegyikristályra, jáspisra, ónixra és márványra, illetve aranyra, ezüstre és bronzra."

Minden oké, de valami mégis hiányzik

S. Hegyi Lucia Észak legendái címet viselő új kollekciója szépnek szép, mívesnek míves, profinak profi, de valahogy mégsem hagy kitörölhetetlen, évekig kísértő emléket bennünk. Talán mert nem éreztünk benne az elsöprő energikus erőt. Ámde ha abból indulunk ki, hogy S. Hegyi Lucia haute-couture-t készít, akkor vajon kell-e ennél több?