horoszkóp

'A magyar nők miatt vagyok kénytelen szemét magyar pasi lenni'

2007.10.28. 17:09
Nincs összefüggés az igénytelen megjelenés és a pénztelenség között. A magyar férfi azért bánik rosszul a magyar nővel, mert nem tanítottak neki jómodort és mert sok magyar nő csak ennyit érdemel. Olvasóink kitágították és atomjaira szedték kiindulási kérdésünket, ami az volt, hogy miért nem elég jó a magyar nőnek a magyar férfi. Bónuszként a férfiasság definíciója.

Ritkán tapasztalt véleménydömping érkezett szerkesztőségünkbe: markáns és kevésbé markáns formában olvasóink kifejtették a magyar nők elvágyódását boncolgató cikkünk kapcsán keletkezett véleményüket. Kibontakozott néhány sokak által érintett, nagy témakör, ezeket összegeztük.

Nem a pénz az igénytelenség oka

Legtöbb olvasónknak inkább csak kiegészítő észrevétele volt, a többség egyetértett a pszichológus és az általunk idézettek véleményével. Egyetlen pontnál kapták fel páran a fejüket: szerintük ugyanis semmiféle összefüggés nincs a pénztelenség és az elhanyagolt külső között: "Nem hiszem, hogy valóban csak a leterheltség és a létbizonytalanság miatt nem öltözködnek/tisztálkodnak a magyar férfiak normálisan. Mert ugye ezek a tényezők ugyanúgy érintik a nőket is, tehát logikus lenne, hogy akkor a magyar nők is fásultabbak és rondábbak nyugati társaikhoz képest. De ez nem így van, érdekes módon a nők a létbizonytalanságban is figyelnek a külsejükre."

Egyik olvasónk részletekbe menően kibontja a témát: "Nem kellenek százezrek ahhoz, hogy az ember legalább egyszer egy nap lezuhanyozzon, párszor egy héten hajat mosson, tisztát váltson, de ahhoz meg végképp egy fillér sem kell, hogy rövidre vágja a körmét, meg hogy ne zabáljon annyit. Szóval az átlagférfi szerintem elsősorban lusta az öngondozásra, leginkább azért, mert azt hiszi, ő így is jó."

Stílus és a férfiasság definíciója

Vannak, akik a pénz-udvarlás témakört még tovább boncolgatva új - és voltaképp kézenfekvő - fogalmat hoztak be a diskurzusba, nevezetesen a stílus kérdését:

"Nem is kell nyugat felé menni, induljunk délnek: ha Szerbiába, Montenegróba érünk, az első benyomásaink közé tartozik, hogy az ottani férfiak mennyire ápoltak, rendben van a hajuk, makulátlan a cipőjük, stílusosan öltözködnek akkor is, ha éppen nem veti fel őket a pénz.
Véleményem szerint nem a szegénységgel nő egyenes arányban a férfiatlanság. Sőt, talán a fogalmat kéne először tisztázni: mi is a férfiasság? Talán a legfontosabb a magatartás és a stílus. Ez egyik sem pénzfüggő. Min múlik akkor? A neveltetésen és a családi-társadalmi példán. Megboldogult nagyapám még adott az öltözködésére, makulátlan volt a megjelenése, és valódi családfőként viselkedett. Pedig ugye nem kell részletezni a Horthy-korszak nehézségeit. Ezzel apám sincs másképp, van stílusérzéke, és modora. Stílus, viselkedés, tisztelet: az ilyen férfi mellett a nő nőnek érezheti magát."

Rossz nevelés

De térjünk egy kicsit vissza arra a pontra, hogy kit is lehet hibáztatni a félrecsúszott próbálkozásokért. Olvasóink szerint mindenkit, de főleg a magyar nőt: "Nem gondoltatok arra, hogy a magyar férfi esetleg azért nyers és bunkó, mert a magyar nő kvázi ezt provokálja ki? És a nyugati férfi pedig azért más, mert az ottani nők azt hozzák ki belőle? Hogy ez a helyzet idáig juthatott, azért a magyar lányok/nők legalább annyira felelősek, mint mi" - jelentette ki nem is egy férfiolvasónk.

"Ha a keleti nő olyan, amilyen, akkor a keleti férfi is olyan lesz, amilyen. És tessék ne a férfiakra mutogatni, hanem előbb magukba nézni. Én, ha választhatnék, legszívesebben meleg lennék, és szarnék az összes nőre. De sajnos nem ez van. Így kénytelen vagyok szemét keleti pasi lenni" - írta e szomorú sorokat egyik férfiolvasónk. Egy másik pedig a lapunkhoz hasonlóan playmate-ekkel rendszeresen foglalkozó médiát okolja a kialakult problémáért:
"Abban a világban, ahol ilyen mértékben elburjánzott a húspiac, ahol lépten-nyomon arcodba nyomják a meztelen csöcsöket-seggeket, a sok szerencsétlen eccerű nő már nem mer kimenni a strandra, ha nincs jó nagy szilikonmelle. Miért kell eljátszani a playméteknek meg ezeknek, hogy a nő egy két lábon járó vagina, a férfi igényeinek megfelelő méretekre műtve? Ezek után mit vársz a férfiaktól?"

Harmadik okként a neveltetést - vagy annak hiányát - említik női és férfi olvasóink vegyesen, Rudi például ezzel a felhívással fordul minden magyar anyához: "Kérem az összes nőt, fiú gyermekéből neveljen olyan férfit, amilyent hódolójának szeretne!"

Egyenjogúság vs. őskori macsók, avagy rendezgetem az asszonyt

A következő nagy ok-okozati viszonyt a magyar társadalom még mindig patriarchális-macsó berendezkedésében látják: "Magyarország egyszerűen sokkal 'macsóbb', a nők szerepe sokkal tradicionálisabb, mint nyugaton."

"Nyugaton nő és férfi egyenlő, míg itt még mindig megy a rendezgetem az asszonyt stílus. Külföldi barátom néha rácsodálkozik az utcán párokra, hogy, na a tipikus magyar pasi, hogyan bánik a csajával. Sok pasi gondolja, hogy gyárilag sokkal okosabb, mint egy nő, ezért az ne szóljon bele semmibe, hanem főzze a vacsorát és vigye a gyereket az óvodába. Baromi jól esik, ha valaki nem így áll a nőkhöz. Kicsit ősemberek még a magyarok, az a baj" - jut érdekes konklúzióra egy nőolvasónk.

Ugyanakkor: "A férfinak tudnia kell(ene), hogy bizony emancipáció ide-oda, bizony ő az úr a háznál. A nő mindig idomulni próbál. Jó példa erre a nagy sikerű Pretty Woman című film. Egy megfelelő férfi mellett még egy útszéli nőből is válhat igazi nő" - írja Andi.

Elmenekül a nő

Egy hölgyolvasónk az elvágyódást egyértelműen nem anyagi okokra vezeti vissza: "A nők azért fordulnak a külföldi férfiak felé, mert a magyar pasik 'kényszerítik' rá őket. Egyszerűen menekülünk az összetetten negatív magyar pasitól. De sajnos a magyar nők sincsenek már igazán a topon jellemileg és egyebekben."

Hozzáfűzne még?
Van, akiben még mindig benne ragadt a mondanivaló? Készül cikksorozatunk harmadik része, melyben a magyar nőket boncolgatják férfi olvasóink. Kulturált megjegyzéseiket ide várjuk szeretettel!