horoszkóp

Terepjáró és függőágy is választható Maya Gold kivitelben

2007.02.01. 17:40
A Maya Gold kifejezés a magyar nyelvben egyet jelent az egyik legismertebb pornószínésznőnkkel. Pedig asszociálhatnánk nagy teherbírású függőágyra, afrodiziákumokkal teleszórt csokoládéra illetve kitűnő kamuterepjáróra is.

Maya Gold pornószínésznőnk neve természetesen álnév. Valamennyire rímel eredeti nevére, 1981-es születésekor ugyanis Aranyi Mariannak nevezték.

Nagy teherbírású függőágy

"A maya függőágyak Mexikó eldugott falvaiban készülnek, sodrott pamutszálakból, kézi munkával. A hagyományos szövési technikának köszönhetően a függőágy tökéletesen felveszi a test alakját, így nyújtva használójának különleges élményt (...) Tökéletes kikapcsolódást biztosít" - írja a Maya Gold (és Maya Silver és Bronze) termékeket forgalmazó merész magyar cég, aki nem retten vissza attól, hogy ezzel a leírással nem várt asszociációknak adjon szabad teret. A Maya Gold névre hallgató termék teherbírása egyébként háromszáz kilogramm.

Atulajdonos nem bánja

A pornós Maya

Egy korábbi megkeresésünkkor a cégtulajdonos, Lánczi András vidáman kommentálta a szembesítést. Biztosított bennünket: az egybeesés véletlen és megosztotta velünk a névválasztás történetét is: "A függőágyainkat maja indiánok, illetve az ő leszármazottaik készítik Mexikóban, az ebből nemesfémek neveivel kombinált fantázianeveket pedig én találtam ki 2003 nyarán, amikor a vállalkozás indult. Most már sosem fog kiderülni, hogy kisebb vagy nagyobb sikere lenne-e a termékeinknek, ha más nevet választok nekik". Lánczi jó érzékkel mutatott rá arra is: "aki tudja, kicsoda Maya Gold, nem fogja zavarni, ha a függőágyát is így hívják - aki meg nem, annak tökmindegy."

A-kategóriás csokoládé sok fűszerrel

De nemcsak nagyteherbírású függőágy, csokoládé is viseli kitűnő pornószínésznőnk nevét. A százgrammos zöld és fekete organikus Maya Gold fekete csokoládé narancsot és fűszereket tartalmaz. A terméket ismertető leírásból ismét a maja indiánok kerülnek szóba, akik mindig is fűszerekkel ízesítették kakaójukat. A csokoládéban olyan afrodiziákumként számon tartott fűszerek vannak, mint kakaómassza, kakaóvaj, fűszerek, narancs és vanília.

Hobbiterepjáró

Ugyanerre a névre hallgatnak a Land Rover Maya Gold felszereltséggel ellátott Freelanderei is. A hobbiterepjáróról minden jót írnak a weboldalon az elektronikus tapadási vezérléstől kezdve, a nagy terület bevilágításán át a nagy ellenálló képességű műanyagból készült lökhárítóig. Autós újságírók szerint azonban nem tud olyan nagyot.

A mi Mariannunk a legfontosabb a világnak

Az interneten egyébként még guatemalai Maya Gold fülbevalókat is lehet találni természetesen aranyból, és ha sokáig nyomkodnánk a Google-t, még több azonos nevű találat kijönne, de hogy mind közül a mi Mayánk a legfontosabb a világnak, azt a Wikipedia jelzi, mely százszázalékos relevanciával őt dobja ki először. De még másodszor is.

Összeállításunkat sem a függőágy -és autókereskedők, sem a csokoládégyár nem támogatta.

Kik a maják?
A maják Közép-Amerikában élnek. Még a régmúlt, Colombus előtti időkből híresültek el, elsősorban a már akkor nagyon fejlett kultúrájukról (matek, naptár, maja írás, kukorica-termesztés). Ma mintegy 6,1 millió maja él a Yucatán-félszigeten, Belize-ben, Guatemalában és Hondurasban.