horoszkóp

Avokádót a mellre: dekoltázsápolási tippek

2008.04.09. 12:50
Kapcsolódók (1)
Nyakunkon a jó idő, rajtunk meg egyre kevesebb a ruha. A mély dekoltázs számos előnye mellett számolnunk kell azzal, hogy a vastag téli garbó alá bújtatott domborulatok esetleg nem úgy néznek ki, mint ahogy otthagytuk őket. Összegyűjtöttünk néhány mellápolási tippet azoknak, akik a hosszú tél alatt megfeledkeztek a mell és a dekoltázs karbantartásáról.

Az öregedés első nyomai a kézfejeken, a szem alatti területeken és a dekoltázson jelennek meg. Persze kitehetnénk rögtön a cikk elejére a piros 18-as karikát, boldog tudatlanságban hagyva az ifjúságot a rájuk váró borzalmaktól. Azoknak viszont, akik már közelebb érzik magukhoz a harminc-negyvenet, mint a húszat, Csom Barbara kozmetikus segítségével összeállítottunk egy tízes listát a mellápolás aranyszabályairól.

1. Testradír

A radír heti egyszeri használata segíti a sejtmegújulást, a bőrt pedig feszesebbé, ellenállóbbá és rugalmasabbá teszi. Emellett pedig a peeling után a bőrre felvitt testápoló kozmetikumok könnyebben felszívódnak.

2. Testápoló

Nagyon fontos a megfelelő testápoló használata. Ebben érdemes kozmetikus segítségét kérni, hiszem minden bőrtípusra más-más termék a legmegfelelőbb. Ami a bőr minden fajtájára egyformán ajánlható, az a hámépítő hatású aloe vera-, a kövirózsa- és a karotintartalmú készítmények. Mivel a kövirózsának bőrhalványító hatása is van, napozás vagy szoli után érdemes inkább más testápolót használni. Érettebb bőrre pedig a szőlőmagolaj-tartalmú hidratálókat ajánljuk.


3. Sok folyadék

A bőrünknek nemcsak külső, hanem belső hidratálásra is szüksége van. A megfelelő folyadékbevitel szintén elengedhetetlen a bőr fiatalságának megőrzéséhez.

4. Algás pakolás

Ez is egy egyszerű, otthon elvégezhető módja a mell és dekoltázs ápolásának. Ilyen pakolásokat drogériákban is lehet kapni. Arra kell csak ügyelni a felrakásánál, hogy a mellbimbó és az azt körülvevő udvar szabadon maradjon.

5. Hideg-meleg zuhany

A magasabb tűrésküszöbbel rendelkezők figyelmébe ajánljuk, mivel a hideg és meleg hatás váltakoztatása edzi a pórusokat, ezáltal feszesíti a bőrt.

6. Aromaolajok

Keverjünk el bármilyen patikában kapható semleges krémbe három csepp rózsaolajat, egy csepp ricinusolajat és egy csepp avokádóolajat, kenegessük vele a mellet és dekoltázst naponta.

7. Melltartó

Mindig ügyeljünk a melltartó kiválasztásánál a megfelelő méretre, arra, hogy ne nyomja össze és ne vágja a mellet sehol. Ha összegyűrjük a két mell közötti területen a bőrt, ennek előbb-utóbb ott fog maradni a nyoma. Sőt ha nem muszáj, inkább ne vegyünk fel melltartót, mert a mellizmaink könnyen meglazulhatnak, ha nem használjuk őket.

8. Torna

A bőrre ugyan nincs közvetlen hatással, de a rendszeres mellizomgyakorlatok megemelik a melleket. Leghasznosabb a heti minimum egyszeri úszás, főleg a hátúszás vagy az evezés.

9. Kávé, cigi, szoli

Bőrünk ősellenségei, amelyek hozzájárulnak a bőr korai öregedéséhez. Kerüljük őket, amennyire lehet.

+1. Szex

Nem is kell hozzá magyarázat. Feltehetően az egyik legkellemesebb házi módszer a feszes és szép mellek eléréséhez, vagy legalábbis a vérkeringést serkenti.