Többféle hagyományos praktika létezik a hagymapucolás okozta kellemetlen könnyezés kiküszöbölésére. Ilyen például, hogy az ember egy korty vizet a szájában tart a szorgos pucolás-szeletelés közben, vagy felhasználás előtt 20 percre hűtőbe teszi a hagymát. De ettől még sajnos nem válunk divatos istennővé, viszont ennek érdekében megvásárolhatjuk például a Violet Onion Action Goggles névre keresztelt szemüvegét. A kellék olyan, mint egy úszószemüveg és egy überhip olvasószemüveg keveréke, és a szivacsos keretnek köszönhetően meggátolja a hagyma illóolajának a szemünkbe szivárgását. Ráadásul állítólag nem párásodik be, ami a főzésnél előny. De ennyi erővel főzhetnénk búvárszemüvegben is, ami ráadásul némileg olcsóbb is lenne ennél a 20 dolláros (3400 Ft) változatnál.