Németország büszke Angela Merkel dekoltázsára

2008.04.14. 12:02
Angela Merkel levetette a kiskosztümöt: az oslói operaház megnyitójának díszvendégeként mélyen dekoltált, már-már villantásveszélyes estélyiben jelent meg. A reakciók vegyesek, de inkább pozitívak: a németek örülnek, hogy Merkel végre megmutatta, ő is nőből van.

Szokatlanul mélyen dekoltált ruhában jelent meg Angela Merkel az új oslói operaház megnyitóján. A kancellár jó párszor sokkolt már rosszul megválasztott, előnytelen ruháival és firuzárájával, de villantott már szőrös hónaljat a vörös szőnyegen és integetett kiskosztümben méretes izzadságfolttal a hóna alatt. Ezúttal viszont nemcsak a színeket sikerült megfelelően kombinálnia, hanem a németek szerint a ruha is jó választásnak bizonyult - bár a soha nem látott mély dekoltázs felkorbácsolta az indulatokat.

Németország büszke lehet

A népszerűsége csúcsán lévő Merkel oslói öltőzékének vegyes a visszhangja: a Berliner Kurir című lap megkérdezte az olvasók véleményét a kancellár öltözékéről: többen neveteségesnek találták az 53 éves kancellár kirakott kebleit, de vannak, aki szerint most végre beizonyosodott: Merkel nemcsak okos nő, hanem dekoratív is. Volt, aki bátor tettként értékeli, hogy a kancellár a melleket szabadon hagyó ruha mellettt döntött, sőt, olyan is akadt, aki szerint Németország büszke lehet ezekre az idomokra.

A német sajtó egyébként inkább elismerő kritikákkal illette a kancellár estélyijét: "Az oslói öltözék majdnem tökéletes volt: a fekete estélyi türkiz boleróval, színben hozzáillő kistáskával és cipővel nőies, elegáns és mégis államfőhöz illő" - írja a Spiegel, amely szerint szerencsés választás volt a mélyen dekoltált ruha.

A Stern szerint Merkel még "soha nem nézett ki ilyen nőiesen". A lap azt ugyan megjegyzi, hogy a kancellár ruhája miatt a limuzinból való kiszállás közben a villantás veszélye is felmerült, ám mégis inkább kedvezőnek ítéli, hogy a politikus a "C&A-ról végre Diorra váltott". Ezt pedig a közönség is így látja: a stern.de és a netzeitung.de olvasóinak majdnem kétharmada úgy nyilatkozott, Merkelnek jól áll a mély dekoltázs.