horoszkóp

Miss Kisalföld majdnem belehalt nyereményébe

2005.06.27. 17:25
Egy húszéves győri lány, Csala Marianna élete legnagyobb szerencséjének tekintette, hogy megnyerte a Kisalföld és a pozsonyi Új Szó közös szépségversenyét, és annak fődíját, egy Suzuki Swiftet. Miss Kisalföld azonban csak két napig örülhetett ajándékának, majd frontálisan ütközött, totálkárosra törte autóját, életét pedig csak a biztonsági öv és a légzsák mentette meg.
#alt#
Csala Marianna

Csala Mariann a Győr-Moson-Sopron-megyei Kisalföld napilap logójával díszített ajándék Suzuki Swift átvétele utáni második napon frontálisan ütközött egy szabálytalanul sávot váltó Volkswagen Golffal, amit P. József, negyvenéves pannonhalmi lakos vezetett. A Szépség Határok Nélkül elnevezésű verseny magyarországi győztese, Miss Kisalföld már jobban van, hétfőn az intenzív osztályról átszállították a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház baleseti osztályára, de éppen beindulni készülő modellkarrierjétől egy időre elbúcsúzhat, mert négy helyen kellett műteni.

Sokkolta a tükör

Marianna szombaton rokonokhoz indult látogatóba, amikor balesetet szenvedett a Sághegyalja és Töltéstava közti útszakaszon. Éppen Győr felé igyekezett vissza szüleihez, akikkel Darnózselire akartak menni. Édesapjával, Csala József vendéglátóipari dolgozóval éppen egy kórházi látogatás után sikerült beszélnünk. Elmondta, hogy négy komoly műtét után lánya már sokkal jobban van, a fájdalomcsillapítóknak köszönhetően nincsenek fájdalmai, és már sikerült vele beszélniük is. "Sajnos - mondta Csala József - nem tud úgy beszélni, mint egy normális ember, mert állkapcsa eltört és meg kellett műteni, de azért lehet érteni, amit mond". A vékonybele szétszakadt, ezért az alhasát megműtötték. Gerinc- és kulcscsonttörést szenvedett, azokat is műtötték, vasprotéziseket ültettek be. Kapott fogszabályzót, mert összekuszálódtak a fogai. Az apa elmondta, hogy az arcából már kivették a varratokat.

A lány vasárnap látta magát először a tükörben, és sokkolta a látvány. Csala József szerint még nem igazán tudja felfogni, ami vele történt, és aggódik amiatt, hogy hogyan fogja lelkileg feldolgozni a vele történteket.

Rosszul kezdődő modellkarrier

"Marianna szeretett volna modellként dolgozni, érdekelték a szépséggel kapcsoltaos dolgok, és nagyon rosszul jött ki, mert pont kezdett volna elindulnia a karrierje. Szerdán indult volna ki a Kanári-szigetekre egy fotózásra, de ez most kútba esett" - mondja az aggódó apa. A lánynak egy éve volt jogosítványa, nem számít rutinos sofőrnek, de mivel a család szerint mindig betartotta a szabályokat, és nem szokott száguldozni, kicsit sem okolható a balesetért. Az orvosok azt mondták, három-négy hónapig biztos bent fekszik a kórházban, de utána várhatóan teljes mértékben felgyógyul.

Csala József abbéli aggodalmát is kifejezte, hogy versenyszerűen táncoló lányának a fürdőruhás fotózkodásról is le kell majd mondania, hiszen a szegycsontjától az alhasáig húzódik egy nagy vágás és a derekán is lesz egy 15-20 centis heg. Csala Marianna jelenleg a dunaszerdahelyi mezőgazdasági és élelmiszer-ipari szakközépiskola tanulója, a táncművészeti főiskolára szeretne jelentkezni, de tervei között modellkarrier, szépségszalon nyitása is szerepelt eddig.

Sors és számmisztika

#alt#
A nyeremény Suzuki Swift

A lány a Kisalföldnek a következőt nyilatkozta a győzelem után: "A jelentkezési lap elküldésében is rettenetesen motivált az értékes fődíj." Akkor kijelentette: "A sorsnak is rendkívül hálás vagyok, hogy a slusszkulcsot nekem juttatta." Az interjúban a számmisztika is szóba került: "Amikor ránéztem a rajtszámomra, - mondta Marianna - akkor jöttem rá, hogy hányadika van. Imádom a páros számokat, különösen a kettest és a tizenhatost. Ha összeadjuk a két egyest, akkor könnyű kiszámolni, hogy mi jön ki. Így reméltem, hogy örömteli nap lehet a szombat. Érdekesség, hogy a számok az elődöntő során is szerencsét hoztak számomra, hetedik hó hetedikén születtem, és a hetes volt a rajtszámom!" - örvendett Csala Mariann még akkor. A lány szerencséje a balesetben, hogy autójában légzsák is volt, a biztonsági övet pedig jogkövető polgár módjára bekötötte: ezeknek köszönheti életét.