A magyar Britney, Zimány Linda az idei Miss Balaton

hh
2006.08.05. 21:42
Idén is dübörgött a Miss Balaton szépségverseny döntője a mesés Siófokon. A szabadtéri színpadon a lányok gyönyörűek és minden csodálatos volt.

Britney a Balatonon is sikeres

Miss Balaton 2006

Az idei győztest már sokat láthattuk a tévében, újságokban, hiszen négy éve modellkedik, sok szépségversenyen indult már, illetve öt és fél éven keresztül a híres Kefír barátnője volt. Gyerekszerelem volt az övék - tudtuk meg sajtóközlésekből -, Kefír húsz, Zimány Linda tizenöt éves volt, amikor megismerkedtek egy V-Tech forgatáson. Az álompár júliusban szakított, de szívükben nincs harag egymás iránt.

"Britney-Britney-Britney-Britney!" - skandálta a felhergelt siófoki férfitömeg, mikor Zimány fejére került a korona szombaton. Hiszen a vájtszeműek onnan is ismerhetik az új Miss Balatont, hogy tizenöt éves korában a leghitelesebb magyar Britney Spears-hasonmásként fedezte fel magának a média (Linda Spears). De ne szaladjunk előre, hiszen annyira fantasztikus volt az egész rendezvény, hogy csupa szuperlatívuszban tudok róla megemlékezni.

Való Világ

Egy órával a kezdés előtt értünk a helyszínre, és elfoglaltuk a legjobb helyeket. Számomra agymosással kezdődött az este, minimum hétszer végig kellett néznem a Miss Balatonról készített tizenegy perces riportfilmet két kivetítőről, már kívülről tudom az egészet. Biztosra veszem, hogy az agymosás miatt láttam mindent csodaszépnek a gálaesten.

Előttem egy kigyúrt Tom Cruisra emlékeztető birkózó ikerpár ült, melynek egyik tagja Szabó Péter (alias VV Péter) volt. VV Péter mellett kettővel VV-s exbarátnője, VV Sziszi ült, de egyszer sem néztek egymásra. (Ha látták azt a videót, amin VV Péter egy nagy sallert ad Sziszinek a Budapest Parádé egyik kamionján, akkor nem is csodálkozhatnak.)

A zsűriben két ismert ember is helyet foglalt, mindkettőnek van köze a hajhoz. Egyikük Hajas László, mesterfodrász volt, másikuk pedig Fésűs Nelly színésznő. A zsűri bemutatásakor a legnagyobb tapsot a plasztikai sebész kapta, a mögöttem ülő testes nő még fel is kiáltott, hogy "mutassátok mán be nekem!".

A Miss Balaton gálájának két műsorvezetője az isteni Világi Péter és az angyali Varga Edit volt. Felkonferálták a tizenhat igazán csodaszép döntős lányt, és ezután megkezdődött a lányok hosszas menetelése különböző öltözékekben. Nekem nagyon tetszett a koreográfia, annyira ügyesek voltak a lányok, hogy csak na. A fodrász is szuper volt, a sminkes is, a ruhák is, egyszerűen szólva Magyarország legszínvonalasabb szépségversenyén jártam.

Nemcsak szépek, okosak is

Galéria

Az interjús részben még több csudaszép dolgot tudhattunk meg a helyes lányokról a kinézetükön túl. Az egyik széplelkű lány a színpad szerelmese volt, a Gór Nagy Mária színitanoda tanulója. Igaz, többedszerre se sikerült megszólalnia, de később elmagyarázta, hogy inkább a zenés-táncos műfajt vallja sajátjának. Legfőbb vágya, hogy egyszer Marica grófnő lehessen.

Egy aranyos lányt úgy mutattak be a műsorvezetők, hogy ő az, aki nagyon szeret vezetni, de mindig eltéved. Elő is adott nekünk egy anekdotát egyik eltévedéséről, rendkívül izgalmas volt. Nem találta a helyes utat, képzeljék.

A szépmellű lányok nagy része egyetemre, főiskolára jár, ez tiszteletre méltó. Maga Zimány Linda is felszólalt, miszerint az ő kedvenc filmje a Dr. Szöszi, mert küzd az előítéletek ellen, miszerint, ha valaki szőke és lány, akkor buta. Ennek ellenkezőjét jelenleg a Károli Gáspár Református Egyetemen próbálja bizonygatni. Jó jel, hogy már nem Britney, hanem a politika érdekli.

Boldogok a lelki szegények

Sok-sok apró dolgot tudtunk meg a versenyzőkről, ami által még szebbnek láthattuk őket. Volt egy lány, aki nemcsak festői szépségű volt, hanem festeni is szokott, legszívesebben balatoni tájakat. Valaki azért kapott vastapsot, mert Erdélyben született. Az egyik életvidám döntős legnagyobb álma, hogy eljuthasson a párizsi Eurodisneybe. A nagymarosi lány kirobbant a boldogságtól egész idő alatt, hiszen csodás hetet töltött el a Balatonon, ahol nagyon jó barátságokat kötött, ráadásul szinte az összes különdíjat neki osztották ki végül.

A lányok túlnyomó része modellkedik, imádja a gyerekeket, az állatokat, és nemcsak szépek akarnak lenni, hanem nagyon fontos nekik a lelki harmónia is. Egyikük, egy szenvedélyes vidámpark-látogató például hastáncolásban találta meg a békét, és az interjú során el is mesélte nekünk egyik észbontó kalandját: amikor egy hastáncfellépésen elkeveredett a cd-je, és egy "teljesen új elektronikus technóra" kellett hastáncolnia. A közönség arcán a feszültség jelei mutatkoztak.

Valamelyik gyönyörű lány elmesélte, hogy őt a televíziózás még a divatnál is jobban érdekli, ezért "itt a médiában" szeretne majd elhelyezkedni. Azt mondta, tényfeltáró műsort akar majd készíteni tévéknek, mert ő rájött, hogy a valóság sokkal izgalmasabb, mint a kitalált dolgok. Csak nehogy csalódnia kelljen.

Nincs több Marton

Klikk

A szervezők az előző évek versenyei során rájöttek, hogy nem kellenek a gálára világsztárok (tavaly Edvin Marton lépett fel), mert úgyis a lányok miatt jön a közönség. Ennek örömére idén nem volt Edvin Marton.

Helyette a frenetikus Fourtissimo fúvóskvartett nyújtott át nekünk egy csokrot nagyszerű feldolgozásnótáikból. A Monti Csárdással kezdtek, igencsak jó kedvet csináltak nekünk, velem is megkedveltették az instrumentális popot egy időre. Zenéjük ügyesen vegyítette a happy hardcore technót a fúvószenével, a trombita egyébként is a legvidámabb hangszer. Nekem a Fourtissimo, de a közönség nagy részének (főként VV Péternek) a zseniális Crystal együttes fellépése tetszett a legjobban, bizonyára a szívdöglesztő frontember miatt. Egy úrral találkoztam, aki szerint a Budapest Táncegyüttes volt a legjobb.

Az észbontóan érdekfeszítő gálaműsor után a húszéves Zimány Linda fejére került a korona, miután megszólaltak a mennybéli fanfárok. Első udvarhölgye az orosz édesanyától származó Horváth Krisztina lett, a második pedig Maximovits Anett. Egyikük szebb volt, mint a másik, és senki nem pornózott.