A tavalyi Miss Tourism World címet elnyert Magony Szilviát idén a hazai turizmusban kevésbé járatos Kriston Viktória váltotta. A zsűri tagjai közt volt Zámbó Tihamér és a Miss Bikini világverseny győztese, Horváth Anita.

A tavalyi Miss Tourism World címet elnyert Magony Szilviát idén a hazai turizmusban kevésbé járatos Kriston Viktória váltotta. A városligeti Olof Palme házban rendezett szépségversenyen húsz döntős mutatkozott be a nagy részben hozzátartozókból álló közönség előtt. A versenyzők háromszor léptek színpadra.

Import estélyi és csillogó bikini

A hagyományoknak megfelelően elsőként utcai ruhában - ami ebben az esetben farmert és a verseny logójával díszített, derékon megcsomótt, fehér pólót jelentett. A második körben fürdőruhában, majd Olaszországból importált estélyiben vonultak fel. Aranyi István, a verseny szervezője a Velvetnek elmondta, a zsűri tagjai a nemzetközi szokásoknak megfelelően részben az elmúlt évek versenyeinek győzteseiből állnak, hiába kerestünk tehát modellügynököket vagy fotóművészeket a szépségeket bíráló szakemberek közt. A zsűri tagja volt például Zámbó Tihamér, és a Miss Bikini World győztese, Horváth Anita. A verseny művészeti vezetője Krizsán Győző mesterfodrász volt, aki kollégáival együtt készítette a versenyzők frizuráját.

Klikk!

A bő három órás showban a versenyzőkön kívül a Zámbó család felfedezettjeit láthattuk a színpadon, akik közül egy Jimmy-dalokat éneklő pár, Gabrielo és Nikica igazi számított kuriózumnak a szervezők szerint.

A rendezvény végén a húsz fős mezőny több tagja díjat kapott, a három dobogós közül pedig a harmadik helyezett Graff Dóra Eszter lett, a második helyet a tavalyi versenyen is indult Bódogh Edina kapta. A verseny győztese Kriston Viktória képviselheti hazánkat a turizmus szépe nemzetközi versenyen, amelynek helyszínéról és időpontjáról a verseny főszervezője nem tudott nyilatkozni lapunknak. Mint a tavalyi győztes, Magony Szilvia, a Velvetnek adott, néhány héttel korábbi interjújában elmondta, a 2006-os, eredetileg Dél-Afrikában tervezett döntőt végül nem rendezték meg.