horoszkóp

Karácsony neccharisnyában és katonakabátban

io
2006.08.10. 11:12
Idén ismét a bőr és az újra felfedezett duplasoros rövid katonakabát uralkodnak majd a téli divatban. Ha a tervezőkre hallgatunk, vásárlunk egy vastag férfiövet, amivel összefogjuk nagykabátunkat, és már most előre megvesszük a térd fölé érő, lapossarkú csizmát.

Emblematikus

Idén is elsőként Karl Lagerfeldhez, a Chanel házi tervezőjének kollekciójához fordultunk referenciaként, hogy megtudjuk, mit kellene hordanunk, ha negyvenszer ennyit keresnénk és mondjuk Párizsban élnénk, de inkább Londonban. Nem is annyira azért, mert úgy érezzük, hogy a Chanel-ház lenne a legmérvadóbb ízlés szempontjából, legtöbb tervezésük ugyanis inkább muzeális darab, mintsem utcai divat. Mégis van valami megragadóan emblematikus a német legyezős sztártervező darabjaiban.

Chaneléknál a tavaszi/nyári kollekció fekete-fehér kiskosztümjeit őszre felváltotta a bőrkabát, szűkre szabott kosztümkabát és az egyenes vonalvezetésű rövid szoknya a szigorúbb évszaknak megfelelően ismét sötétebb színekben, és fehérben. A sötét bőrt és a nehezebb sötét szöveteket a fodros blúzok tették játékosabbá, elmaradhatatlan kiegészítőként a modellek térd főlé érő, szűk, lapossarkú csizmákat viseltek.

No smink

Klikk!

Szintén a fekete dominált az amerikai Calvin Klein 2006/2007 őszi-téli kollekciójában is. A szűk nadrágos, hosszított kabátos nadrágkosztümök mellett találtunk hosszú ruhákat is, feketében és pirosban, amit kivétel nélkül magas sarkú pántos cipővel egészített ki a tervező. Éppúgy, mint az elmúlt tíz évben, most sem változott semmi Calvin Klein modelljein. A New Yorki divattervező ragaszkodott a természetesnek ható alapozáshoz és a visszafogott frizurákhoz.

Hordhatunk babát is

Jean Paul Gaultier a pasztell színű fodros ruhák mellé retikülként hasonló anyagba öltöztetett hajas babákat is adott a modellek kezébe. A hagymagumó alakú sötét szoknyák mellett (a Vogue tippje szerint egyet legalább mindannyiunknak be kell szerezni télre) továbbra is hordhatjuk a ballonkabátunkat, de csak akkor ha derekunk köré hajlandóak vagyunk bőrövet kötni. Ami a sminket és a frizurát illeti, felejtsük el a pirosítót, idén a fényesre festett holdvilágarc lesz a divat, hajilag pedig a hosszú, kibontott, középen elválasztott sörény.

Harisnyával a nyári fodros ruha is belefér

Christian Lacroix ruháit látván az ősz és a tél nem szól másról, mint a vidám színekről, olyannyira, hogy a tervező szerint megfelelő kiegészítőkkel (bőrtáskák, hosszú csizmák és fekete rövid kabátok) akár a tarka nyári ruhánkat is viselhetjük. A harang alakú miniszoknyákat rövid kabáttal társítja, színvilágban főleg a piros és a fekete kombinációja jellemző, de Lacroix-nál még mindig jelen van az arany is.

A Napóleon ihlette kabát

Az idei favoritunk egyértelműen a milánói Dolce & Gabbana páros, akik leporolták a pár éve már futott duplasoros, Napóleon ihlette katonakabátot, és gazdag hímzésekkel díszítve, világos színekben varázsolták újjá. A kabátok kiegészítőjeként térdben elvágott nadrágokat, lovaglócsizmát és fehér harisnyát adtak a modellekre. A legtöbb modellen a kabátot vastag, férfias bőröv tartotta össze, ami valószínűleg a 2006/2007 őszi/téli szezon egyik kulcseleme lesz.

Amit mindenképp viselnünk kell

A kifutók ruháit elnézve, idén ősszel és télen nem lehetünk majd meg egyenes szabású, férfias nadrágkosztüm nélkül, szoknyában pedig muszáj lesz a térd fölöttit választani. Szerezzünk be egy vastag bőrövet, és kutassunk a már említett gumó alakú szoknya után. Hátha itthon is találunk egyet.