horoszkóp

Lóval nyomott farmerek és amatőr modellek

vb
io
2006.03.14. 16:13
Önök itt egy kísérletet látnak: azoknak a pillanatoknak a képeit, amikor a Velvet divatszekciója felismerte, elérkezett a paradigmaváltás ideje. Mostantól a kifutók szélén üldögélő hús-vér emberek - vagyis mi -próbálják ki az új szezon kollekcióit. Elsőként a Mustang tavaszi kollekcióját teszteltük a szerkesztőség folyosóján.

Egymástól függetlenül mindkettőnkben súlyos előítéletek omlottak le a Mustanggal kapcsolatban: én például azt hittem, hogy ez a márka unalmas és szürke, jobbára konfekciófarmereket és egy-két felsőt gyárt, amit kizárólag ír kocsmák közönsége és a Texas zenekar rajongói hordanak. Eközben kolléganőm ósdi szabású, nyolcvanas évekbeli répanadrágokra asszociált a német (!) márka kapcsán.

Kellemes csalódás

Klikk a képre!
Nézegesse képeinket!
Erre kölcsönkaptuk a tavaszi-nyári kollekciót, amiről kiderült, hogy zömében teljesen vállalható: jó szabású farmerokból, valamint vászon és farmer halásznadrágokból áll. Lenszoknyákban is erősek, amelyek szerencsére nem keltenek gyűröttfelmosórongy-hatást. Jellemző a részletgazdagság: az érdekes zseb-és varrásmegoldások a nadrágokon, meg a gyöngyök a szoknyamegkötők végén.

Beépített melltartó és hímzett paripa

A felsőik ugyan elég egyszerű szabásúak és nem túl bevállalós színűek, de egy-két díszítés helyre rakja őket. Az egyik spagettipántos felsőt beépített melltartóval látták el, gondolva a nyári izzadásra, ami kolléganőmnek nagyon tetszett, az én kedvencem pedig a kardigánba hímzett vágtató paripás logó volt. További dizájn- és marketingfogás a farmerzsebekre applikált, Swarowski-kristályokból kirakott minta, amit mi pont akkora túlzásnak éreztünk, mint a strasszköves fogékszert. De biztos van, akinek ez tetszik.

Árak
Szoknyák: 13 ezer forint
Farmerok: 18 ezer forint
Topok: 5000 HUF
Szóval a Mustang tavaszi kollekciója olyan, mint egy nem túl szellemes, de barátságos-mosolygós barátnőnk, akivel a Ludwig múzeumtól kezdve a Cinetripig bárhol nyugodtan megjelenhetünk.

Jól bírja a strapát

A Mustang-cuccokban komfortérzetünk majdhogynem tökéletes volt, ám nem elégedtünk meg az egyszerű ácsorgással. A legkülönfélébb élethelyzeteket teszteltük, mint amilyen a mozgólépcsőzés és a guggolás, sőt nem feledkeztünk meg az olyan szituációkról sem, amikor a kézenállás a legnyilvánvalóbb testhelyzet. A Mustang kiállta a próbát, nem feslett szét, egyedül az egyik szoknya árcédulája szakadt le az igénybevételtől. Nem hiába, bírnia kell a strapát, ha abból indulunk ki, hogy nomen est omen.

Szőrös névadók
Az 1500-as években Mexikóba vitt spanyol lovak leszármazottjai a musztángok. Ezek megszöktek, elvadultak, ám az amerikai indiánok befogták és megszelídették őket, és velük vadásztak bölényre. Az 1800-as évektől a fehér telepesektől megszökött lovak is csatlakoztak vadon élő társaikhoz. Az állományt tovább növelte, hogy domesztikált testvéreiket télire szabadon engedték, hogy spóroljanak az etetésükkel, aztán a túlélőket tavasszal befogták. A századfordulón egymillió musztáng volt Észak-Amerikában, de konkurenciát jelentettek a marhacsordáknak, ezért sokukat lelődösték. Mára 40-100 ezer példányra csökkent a számuk, főleg Nevadában élnek, törvény védi őket.