horoszkóp

Casanova vacsorával csábította Michelle Wildot

2005.06.07. 16:17
Kovács 'Kovi' István pornóproducerrel, Michelle Wild visszavonult pornósztárral, egy szexológus doktornővel és a Lucullus baráti társaság tagjaival esszük végig a vágykeltő menüsort a Malomtó étteremben. Az afrodiziákumok nem buknak meg egyetlen drogteszten sem, csak Michelle Wild szalad haza rögtön az édesség után, igaz, állítása szerint a gyerekéhez.

Fotósom egy egész pornóhadseregben reménykedik; hiába szögezem le neki előre, hogy Kovi és Michelle Wild még nem számít a pornóipar krémje egészének, csak részét képezi. A producer öltönyben, az ezúttal Katalin néven szereplő Michelle pedig mélyen dekoltált fekete blúzban és térdig érő szoknyában érkezik, a többi vendég laza, péntek esti koktélruhát öltött.

Ők ketten képezik a sztárvendég-frakciót a Malomtó étteremben rendezett afrodiziákum-, azaz nemi aktivitást serkentő vacsorán. Rajtuk kívül egy szexológus doktornő képviseli a szakvéleményt: ő Dr. Tóth Emese, az Orgazmus-klinika főorvosa, akivel egy asztalnál ülhettem, és meg kellett állapítanom, hogy nagyon jó nő. A többiek nincsenek túl sokan, négy asztalt foglalunk el az étteremben. Többségük jól szituált harmincas, de akad néhány idősebb házaspár is a teremben.

Izgató vacsora

Tekintse meg képeinket!
Mi pontosan érkezünk, a vacsora várat egy kicsit magára, ami nem lenne baj, ha a hét fogás közt nem telne el négy óra - bár ezt ekkor még nem sejtjük. Azt még az előzetes beszélgetés során sikerült megtudnom Turóczi Gábor szóvivő-alelnöktől, hogy a Lucullus baráti társaságot igazi ínyencek hozták létre, akik imádják az egzotikumokat és általában a kajálást. Nagyjából három hetente rendezünk vacsorákat az ország különböző pontjain. Gondolkoztam is, hogy belépek a mintegy kétszáz tagot számláló klubba, lévén kevés dolog fontosabb a gyomromnál, de még hezitálok. "A mai ételek főként vágykeltő hatásukról ismeretesek és erről most mindenki meggyőződhet" - kezdi a szóvivő, majd Casanova életéből olvas fel néhány ideillő mondatot. Akkor még nem sejtem, hogy a menü Casanova egy hódítását jelzi, az első pillantástól, lámpaoltásig.

Dr. Tóth Emese átveszi a szót és rögtön figyelmeztet, hogy az ételek csak abban az esetben fejtik ki hatásukat, ha hiszünk bennük. Ez bennem ezoterikus gondolatokat ébreszt, ami miatt rögtön szkeptikussá válok, mégis a vacsora alatt végig minden erőmmel azon vagyok, hogy átadjam magam a szexuális vágynak. A hatást Michi dekoltázsa némiképp fokozza, még bennem is, de ebből ne vonjunk le messzemenő következtetéseket.

Michelle és a szakácskönyv

Michelle Wild anyukaként is bájos: gömbölyded, de jól áll neki. Persze nem mint pornósztár volt jelen, hanem mint egy készülő szakácskönyv ötletgazdája. Szerényen bevallja, hogy könyvének ő csupán értelmi szerzője, a gondosan összerakott recepteket más viszi papírra. A témában azonban otthonosan mozog: "Sok pornósnak átlagon felüli a teljesítménye, és mindenki a ginsengre esküszik, pedig nem is tudják, hogy szinte minden magyar fűszer afrodiziákum" - mondja, majd megemlíti a petrezselymet és a zellert, és felsorol néhány vágykeltő gyümölcsöt is. Mint kiderül, nemcsak az eper ilyen, de az uborka és a kiwi is. "Mindenesetre az biztos, hogy aki reménykedik, felfedezheti az igazságot" - erősíti meg végül a szexológus-doktornőt.

A hétlépcsős vetkőztetés

Miután mindenki elmondta a legfontosabbakat - azaz, hogy ember, küzdj és bízva bízzál, jön a vágy - meg is érkezik a Tökéletes Szerelem Szimfóniája, ami egy ital. Színe és íze is a Jagermeisterre hasonlít, csak nem olyan erős, viszont tizenöt kávéscukornak felel meg kalóriában és töménységben egyaránt.

Ezután a séf ajándéka következik, ami a Casanova hangszerel fantázianevet kapta, és azt a pillanatot idézi, amikor Casanova lopakodik a Canal Grandén a szeretett hölgy felé. Nos, ki nem találná senki, ez zellert, répát, és uborkát jelent kétféle tavaszi mártásban. A levetkőztetett zöldség frissítően hat, ám még nem érzek olthatatlan vágyat bugyimba nyúlni, pedig az végképp meggyőzne.

Kicsit kételkedni kezdek az afrodiziátumok hatásában, amikor megérkezik C.C. kisasszony már nem sokáig jeges szíve, ami pácolt ráksalátát takar dinnyével, kókuszos mártásban. Szerencsére fotós kollégám utálja a tengeri herkentyűket, így aztán kezdem reménykedni abban, hogy az este végére talán jól is lakom talán. Ez is kicsit édes, biztos a szerelem miatt van, hogy minden olyan édenkertes. Én úgy hallottam, a szex nem csak nyalánkság, de mindenesetre élvezettel habzsolom a rákot. A szemeim már bizonyára csillognak, és mivel az este a lassú étkezést hirdető slow food jegyében telik, a fél órás evésmentes szünetektől egyre éhesebbé válok.

Ezután óriási vörös kaviár következik orosz blinivel, ami egy palacsintaféleség, és borzasztó finom. Ez a fogás azt szimbolizálja, hogy C.C. kisasszony a pétervári udvar szokásaira hivatkozva kioldja a fűzőjét. Az egész nem nagyobb egy falatnál. Meg is értem, hogy oldódnak a fűzők, na nem azért, mert egy kicsit is nehéz lenne az étel, hanem az íze annyira intenzív, hogy tényleg orgazmus-közeli állapotot okoz lenyeléskor.

Casanova kioldja a gallérját

Tekintse meg képeinket!
Frissítőnek egy koktél jön, ami olyan, mint a Mojito, mivel az is, csak sokkal sűrűbb és kevesebb, Mojito Sorbetnek hívják. A sztoriban ez annyit tesz, hogy Casanova kioldja a gallérját, ami sejtjük, mit jelent. Én hiába szeretnék nagyon a (fű)szerek hatása alá kerülni, nem történik semmi, de a hangulat kellemes.

Főfogásként érkezik a lazac meg a kacsa egy tálon, ezt én csúnya tréfának tartom, de ne menjünk bele. A tál a remegő Canal Grandéra hajaz, ami nyilván a C.C. és Casanova közötti kialakulóban lévő szerelem. Mindegy is, hogy a kacsa volt előbb, vagy a lazac, mindkettő jó volt, lehetett különféle szószokba mártogatni, sáfrány- és kahlua-mártásba, ami szintén nagyon édesnek tetszett.

Mindezek után Casanova tubákos szelencét szagolgat, C.C. kisasszony meg remegve sóhajt, amiből számomra nem egyértelműen következik, hogy akkor most aktus előtt vannak, vagy után. De amint megérzem a friss, meleg muffin illatát, mellette a lágy vaníliafagyival és meggymártással rájövök, hogy előtte, viszont már nem sokáig. Talán soha életemben nem ettem ilyen könnyű finomságot, igaz, már fél tizenkettő, mire kihozták. Hosszú előjáték, de megéri kivárni.

Gyors búcsú

Az éjfélig tartó vacsora után a vendég celebritások véleményezik a menüt, kivéve Kovit, aki láthatóan elégedetten, és Norbi intelmeire fittyet hányva emészt. Michelle mindent az egekig magasztal, majd sajnálatát fejezi ki, hogy mennie kell. "Igazi slowfood volt ez. Kicsit késő van már a szexhez..." - teszi hozzá csalódottan. A szexológus doktornő örül, hogy neki nem kell sietnie a gyerekhez. "Még nem tudok mit mondani, fel kell dolgozzam..." - feleli elhalóan a vacsora hatását firtató kérdésre.

Meg kell hagyni, hogy a lakoma finom volt, az én lelkivilágomnak kicsit ugyan édes, de azt hogy vágyfokozó hatása lenne, sajnos nem érzem. Persze az is lehet, hogy csak én várok túl sokat tőle, amúgy meg partner nélkül érkeztem, eleve lúzerként. A rengeteg tengeri herkentyű elfogyasztása számomra már eleve különleges örömet okoz. Mosolygok, mint egy hároméves gyerek, megtalálom a belső békém, így aztán a vágy léte vagy nemléte pont a legkisebb problémám ágybabújáskor. A recepteket meg lehet, hogy jövő héten kipróbálom egy gyertyafényes vacsorán a szerelemmel.

Vágykeltő szerek
Az afrodiziákum olyan titkos szer, amely élénkíti a nemi vágyat és fokozza az evőember nemi aktivitását. A történelem során az ember úgy tűnik, mindent megtett annak érdekében, hogy eme elemi ösztönét életben tartsa, és ennek köszönhetően kerültek asztalára például mindenféle gyökerek és gumók (mandragóra, ginzeng, gyömbér, yohimbin), állatok és származékaik (osztriga, rákok, halak minden mennyiségben, kaviár, nyers tojás, finomra őrölt rinocérosz-, esetleg unikornisszarv), zöldségek, gyümölcsök és fűszernövények (zeller, eper, édeskömény, szezámmag, spárgalé, petrezselyemmag, zab, kóladió kivonata, egyes csucsorfélék, kosborfélék stb.), és persze mindenféle titkos kotyvalék (szárcsagyökérfőzet, ördöggyökér, komlófőzet, majomhere-kivonat, stb.), amelyekért időnként az életét is képes volt kockára tenni. Egyébiránt az afrodiziákumokat Aphroditéről, a görög istennőről nevezték el - aki a mitológia szerint a szerelem mindenható úrnője volt.