Nanushka még mindig feketébe öltöztet

2007.09.29. 15:40
Sándor Szandra, alias Nanushka téli kollekciója nem a színvilágáról lesz híres, amit azzal egyensúlyoz, hogy szabadon kombinálható darabokat tervezett.

Egyszer boldoggá lehetne tenni minket azzal, hogy egy meghirdetett esemény időben el is kezdődik. Ha ez meg is valósulna, már csak a közönséget kellene megnevelni. Pofátlanul nem állunk egymás látóterébe, de miről beszélünk: az már egy más világ lenne, amolyan igazi európai.

A Közép-Európa új tehetségeként beharangozott nagyreményű tervező, Sándor Szandra, alias Nanushka szeptember utolsó péntekén elfoglalta a Deák téri Gödröt, hogy a leszerepelt anorexiás modelleket téli kollekciójába bújtassa. A kontrasztot sokszor emlegető Nanushka most nem törődött azzal, hogy a kifutóra ne hamvába holt menyecskéket vigyen, inkább csak hangsúlyozta a közelgő téli depressziót. A mostani kollekció a megszokottól nem sokban tér el stílusjegyeiben, és akadt köztük olyan is, amit mi is szívesen viselnénk.

Galéria

A lazább, bő darabok láttán szinte megbékéltünk a világgal, csak a hozzájuk tartozó felsők voltak már kevésbé mesések. A Nanushkától megszokott hagyma alakú szoknya itt is visszaköszönt, ami sajnos a hordhatósággal nincs ilyen viszonyban. A színvilág és az anyagok úgy, mint a nejlon vagy a pamut, szinte mindennel variálhatóak, ami nem titkolt szándéka a tervezőnek. Ez a célkitűzés azonban nem új keletű ebben az iparágban, hiszen Sándor sem titkolta, hogy nagy H&M rajongó, ahol ugyanezt a követelményt látjuk teljesülni. A kompatibilis ruhadarabok tervezésében mindenképpen dobogós a Londonban tanult tervező.

Az egyrészes ruhák a hatvanas és kilencvenes évek életérzését juttatták eszünkbe, ami olyan redesign-féleként jelent meg a homloklebenyünkben. Eltűntek azonban a csillogó darabok, helyettük a fényes alap jelent meg, ami önmagában még nem a spanyolviasz, de mindenképp eredeti egy joggingszabású nadrágon. A cicanadrág szerencsére ismét divat lesz, aminek azért is örülünk, mert kevesebbszer fáznak fel idén a trendi lányok. Egy dolgot hiányoltunk, de nagyon, hogy a férfiakra nem fordított figyelmet a tervező.