Naomi Campbell hatvanmilliót kalapozott össze az árvízkárosultaknak

2007.09.25. 12:25
Úgy tűnik, hogy a közmunka jót tett a hisztis szupermodellnek, aki az utóbbi időben alkalmazottai ellen elkövetett rémséges tetteiről volt híres. A megszelídült Naomi Cambell ugyanis egy olyan divatbemutatót szervezett a Londoni Divathét keretében, melynek bevételét jótékony célokra fordítja.

Az exjunkie szupermodell, aki állítólag gyereket akar, szeptember huszadikán ismét megrendezte a Fashion for Relief névre keresztelt divatbemutatót. Az ominózus eseményre a brit fővárosban, egy múzeumban került sor a Londoni Divathét záróakkordjaként.

Profi segítség

A két évvel ezelőtt New Yorkban megrendezett első Fashion for Reliefhez hasonlóan most is sok híresség és szakmabeli lépett fel. Íme egy-két példa: a kissé megkopott szépségű Faye Dunaway, Christian Slater, Jamelia, Lily Cole, Yasmin Le Bon és Lizzie Jagger. Természetesen maga a főszervező is kifutóra lépett: először egy aranyszínű Chanel költeményben vonult végig, majd egy fekete bőr hacukában, amit a fiatal skót tervező, Christopher Kane kreált.

Kattintson és nézzen!

Sztárok az első sorban

A közönség soraiban szintén hemzsegtek a celebek. Ott volt többek között Boy George, akinek a saját tervezésű aranymellényét maga Campbell mutatta be pár nappal ezelőtt. Bár nemrég felröppent a pletyka, miszerint Sting, vagy ahogy Johnny Rotten nevezi, Stink, egy kuplerájban tett látogatás során megcsalta feleségét, a botrány okozta feszültségből semmi nem látszott. Az énekes és neje, Trudi Styler ugyanis boldogan mosolygott a kameráknak.

Kékvérű modelllek

A show két legérdekesebb vendége Beatrice hercegnő és édesanyja, Fergie, azaz Sarah Ferguson volt. A páros nevetgélve és kézen fogva prezentálta a két egymáshoz illő, fekete Dolce & Gabbana ruhát, melyet ötmillió angol fontot érő ékszerekkel dobtak fel. „Úgy tűnt, hogy nagyon élvezik. Beatrice kicsit idegesnek tűnt, de az édesanyja rendre intette és végül minden jól sült el. Ők kapták a legnagyobb tapsot” – mesélte egy vendég.

Top ajánlat a károsultaknak

A TopShop tulajdonosa, Sir Philip Green a bemutató elején bejelentette, hogy cég ötvenezer fontot adományoz az áradás áldozatainak megsegítésére és feleségével együtt ezt megduplázzák. „Egy jó barátom és a TopShop új tervezője, a divatipar egyik legnagyobb múzsája, Kate Moss ezt még huszonötezerrel megtoldja” – tette hozzá Green.

És ez nem minden. A FemaleFirst információi szerint Sir Philip Green tízezer fontot fizetett egy Julien Macdonald-ruháért, melyet a walesi operasztár, Katherine Jenkins viselt. A pénzes lovag ezzel nem érte be, egy másik darabért harmincötezret perkált le. A vendégek adományaiból összesen százhetvenhatezer angol font folyt be, amit a Rotary Flood Disaster Appeal kap meg.

Az első próbálkozás

Nem ez az első eset, hogy a nyárgyűlölő szupermodell segíteni próbál a rászorulókon. Három évvel ezelőtt Campbell a New York-i Divathéten egy hasonló bemutatót szervezett a Katrina hurrikán áldozatainak megsegítésére. Bár a műsor kilencven percet csúszott, megérte várni. A negyvenöt perces show közben ugyanis olyan botrányos és kevésbé balhés hírességek vonultak fel a kifutón, mint például Kelly Osbourne és Nicole Richie. Beyonce a saját, nagymamájáról elnevezett divatcégének, a House of Deréon ruháit mutatta be. A neves tervezők – mint például Christian Dior, Diane von Furstenberg, Donna Karan, Giorgio Armani, Jean Paul Gaultier, valamint a Gucci, a Heatherette és a Dolce&Gabbana által megálmodott ruhakölteményeket a Yahoo oldalán bocsátották árverésre. Azt pólót pedig, amelyet Ralph Lauren direkt erre az eseményre tervezett, harmincöt dollárért árulták a Polo.com-on.