horoszkóp

Mindenvivő sztárok és sztárpraktikák negyvenen túl

2008.03.18. 11:26
Összeszedtük azokat a hölgyeket, akikkel kapcsolatban a leggyakrabban hangzik el, hogy "szeretnék én így kinézni ennyi idős koromban...", hogy összehasonlítsuk, melyikük milyen módszerrel ért el és milyen eredményt. Hogyan edz Madonna, mit eszik Julianne Moore, botoxozott-e Teri Hatcher és egyáltalán, megérte-e nekik?

Madonna

Klikk!

Miközben vészesen közeledik a popkirálynő következő, világsikerre ítélt albumának megjelenése, nincs már messze Madonna ötvenedik születésnapja sem. Az általa követett testkultúráról már akkor bőségesen cikkezett a sajtó, amikor Madonna még alig töltötte be a harmincat. A Central Parkban korábban gyakran kocogó sztár jelenleg is szívesen kerékpározgat, amint az a róla a készült I'm Going to Tell You a Secret című dokumentumfilmből kiderül, az American Life című sláger rap-betétjében pedig versbe szedve adja elő egészséges életmódjának további titkait: jóga, pilátesz és szójatej szerepel a listán. Madonna semmiből nem szokott titkot csinálni, így aztán a Hollywood című klipben olyan képsorokat is láthatunk, amelyekben botoxinjekcióval kezelik Mrs. Richie-t, akinek az 1996-ban készült Evitában még jól látszik a két szemöldöke között húzódó ránc, ami azóta azonban nem hogy mélyült volna, hanem egyenesen eltűnt.

Michelle Pfeiffer

Klikk!

A Csillagpor című filmben a Michelle Pfeiffer alakította boszorkány gonosz varázslatokkal küzd az öregedés ellen. Alig pár hónap korkülönbség választja el őt Madonnától, a Hajlakkban dalra is fakadó színésznő azonban már idén áprilisban betölti majd az ötvenet, míg a popkirálynő csak augusztusban. Michelle Pfeiffer nem ellenzi a plasztikai sebészetet, sőt, azt mondja, egyszer talán majd maga is ehhez az eszközhöz fog nyúlni, bár állítólag erre még nem került sor. Ehelyett rendszeresen edz, azonban tartózkodik az állóképességet próbára tévő gyakorlatoktól, első helyen a futástól, trénerei inkább kevésbé megerőltető gimnasztikát írnak elő neki, egyszerre nem több, mint 30 percet, azt azonban minden nap. Michelle Pfeiffer a W magazin szerint ezen kívül heti hétszer 5 percet meditál is, és egy nap csak kétszer étkezik (természetesen szénhidrátban és cukorban szegény ételeket), viszont napi három kisebb "nass" megengedett neki, ilyenkor magvakból készített kenyeret vagy szeleteket fogyaszt.

Teri Hatcher

Klikk!

A Született feleségek története szerint Susan Meyer túl van már a negyvenen, és ez az életben sincs másképp: az őt alakító Teri Hatcher betöltötte már a negyvenhármat. Amint azt Oprah Winfrey show-jában maga is bevallotta, ránctalanságát ő is a botoxnak köszönheti, de van, aki arra is rámutat, hogy a szeme alatti táskák valószínűleg sebészi beavatkozás hatására tűntek el. Persze a magyarosan írt keresztnévvel rendelkező Teritől azért van mit ellesni: mint a cikkünkben szereplő nők zöme, ő sem hajlandó negyven körül levágatni a haját, hanem büszkén viseli fiatalosra kiegyenesített fürtjeit. Sminkese pedig a "kevesebb több"-taktikát alkalmazza, ami kiemeli a hölgy természetes szépségét (már amennyi természetes belőle).

Julianne Moore

Klikk!

Már négyszer jelölték Oscarra, de még egyszer sem nyerte meg. Julianne Moore 48 éves, de mi a helyében nem esnénk kétségbe: elég egy pillantást vetni rá, hogy megnyőződjünk, rengeteg ideje van még arra, hogy tehetségével és szépségével kivívja magának a legnagyobb elismerést, amit egy színésznő kaphat. A Tejben-vajban blogunk olvasói között nagyrészt konszenzus alakult ki arról, hogy ilyen bőr ennyi éves korban botox nélkül nincs, de a szépségért ennyi fizetség ráadásul nem is elég. Julianne Moore egy nyilatkozatában azt mondta, számára az edzés kevésbé fontos, egy másik alkalommal azonban arra panaszkodott, milyen terhes számára az állandó koplalás. Mint szinte az összes színésznő Hollywoodban, ő is folyamatosan éhes, de nem ehet, legfeljebb zabból készült ételeket, valamint joghurtot.

Vanessa Williams

Klikk!

Ezek után olvasóink nyilván nem fognak meglepődni, ha azzal kezdjük, hogy bizony Vanessa Williams is bevallotta már, hogy gyakorlatilag botoxon él. Sőt, azt is elmondta, hogy nem is ismer olyan nőt, aki ne így állna a dologgal, azonban hozzátette, hogy színésznőként mégiscsak csínján kell bánni az injekciókkal, hiszen mozdulatlanra bénított arccal nem lehet különösebb érzelmeket megjeleníteni a filmvásznon vagy a képernyőn. Vanessa Williams szintén jógázik a hagyományos tréning mellé, és különleges, kímélő étrendjét semmilyen körülmények között nem hajlandó feladni: a számára személyre szabottan elkészített ebédet és vacsorát mindig kiszállítják neki oda, ahol nap közben vagy este éppen tartózkodik.

Annie Lennox

Klikk!

Természetesen a fenti megasztárok egytől-egyig abból élnek, hogy fantasztikusan néznek ki, és ugyanolyan fantasztikus összegeket is keresnek meg ezzel. Így aztán megannyi olyan eszköz áll a rendelkezésükre, ami a hétköznapi ember számára vagy luxus, vagy egyenesen elérhetetlen. A Eurythmics énekesnője 2003-as szólóalbuma, a Bare egyik fő témájának az öregedéssel való szembenézést választotta. Annie Lennox azt hirdeti, hogy ő nem kíván ringbe szállni erre a meccsre, amelyben ő legfeljebb valamennyi időt nyerhet, de a végső győztes előbb-utóbb úgyis a kor lesz. A skót származású énekesnő büszkén vállalja ráncait, és velük együtt is vonzó tudott maradni, pedig cikkünk mezőnyéből ő a legidősebb, 53 éves.