horoszkóp

Az alma és a pipa románca

vb
2006.08.31. 14:35
Két, a maga területén nagynevű cég közös gyermeke a Nike Sport iPod Sport Kit, ami amellett, hogy egyszerre stopperóra, lépésszámláló és iPod, majdnem olyan tévedhetetlen, mint egy személyi tréner. De egyelőre csak angolul beszél.

"Mi lenne, ha a DJ-d egyszerre személyi edződ is lenne?" - ezt a mondatot nem mi találtuk ki, hanem a Nike / az Apple, akik közös powerpoint prezentációban mutatattak be egy kedves kis eszközt, mely mostantól számos hobbi fitneszfutó kínjait enyhítheti.

Mindent tud

A csütörtöki sajtótájékoztatón a talpig Nike-ba öltözött Nike munkatársak, és a "Menj a zenébe!" szójátékbarát felsőben megjelent Apple-ösök együtt vázolták fel a lényeget, melynek technikai részleteitől megkíméljük Önöket, és a bonyolult szavakat is mellőzzük.

A lényeg álljon itt két mondatban a sajtóanyagból idézve: "A cipőbe helyezett érzékelő és a vevőegység egy gyorsulásmérő és a szabadalmazott Nike+ technológia segítségével követi a láb mozgását és ez alapján határozza meg a távolságot, időt, tempót és az elégetett kalóriát. A bal oldali cipőbe helyezett szenzor biztosítja a kapcsolatot a cipő és az iPod Nano között."

Megmondja, mikor ment le a profiterol

Az ügyes, de kicsi szerkezet segítségével tehát megtudhatja a futó, mekkora távolságot tett meg, mióta küzd és hogy ezalatt mennyi kalóriát égetett el. Szóval pontosan megmondja, mikor dolgozta le a felelőtlenül elfogyasztott profiterolt például.

Az eszköz a cipő talpába van beleapplikálva, vezeték nélküli kapcsolatban áll a viselőjével, és amellett, hogy zenével szórakoztatja, kommunikál is vele, sőt, ha elfut mellette egy azonos eszközzel felszerelt sportoló, állítólag még össze sem zavarodik. A cikk megjelenésének pillanatában egy kolléga a Margitszigeten tesztelte az új csodaeszközt, ami elmondása szerint még a futástáv megsaccolásában sem tévedett nagyot.

Átlendít a holtponton

A játszi könnyedséggel memorizálható Nike+iPod Sport Kit névre hallgató eszköz még a legkritikusabb pillanatokban is segít: a holtpont jelentkezésekor bekapcsolható az úgynevezett Power Song funkció, ami egy előre beprogramozott lelkesítő dalt kezd el játszani.

A cipők ára 26 000-től 35 000-ig terjed, maga a chip és a vevő, 7999 forint és októbertől lesz a boltokban. Ami pedig fitnesz szempontból a legfontosabb: jelenleg tizenkétféle cipő képes befogadni a chipet.

A pápának is van
Az Apple állítása szerint sok más user mellett a 79 éves XVI. Benedek pápának is van saját iPodja, mégpedig a 42 grammos kis Nano. A cég arról nem tudott felvilágosítást adni, vajon a pápa kocog-e az eszközzel.