horoszkóp

Nyanyákat receptre? - Önök írták

2008.02.11. 19:50
Az idősebb nőkkel olvasóink szerint ugyan jobb a szex, de lehet beléjük csak simán szerelmes is az ember. A fiatalabb férfiakkal megegyezhet az ember ízlése, de van aki attól tart, hogy el kell engedni a férfit, ha az családot akar. Olvasóink mesélnek kapcsolataikról.

"Minden szűznek vagy igazi szexre vágyóknak receptre íratnék föl ilyen nőket!" - írta Dani az idősebb nőkről. A férfi 21 éves korában járt egy 37 éves nővel, és boldogan emlékszik vissza arra az időszakra. De leginkább a szex miatt. Ő azok közé a fiatal férfiak közé tartozik, akiket az idősebbek nők tapasztaltsága izgat.

Korábbi cikkünkben próbáltuk megfejteni, hogy vajon mi vonz egy fiatalabb férfit egy idősebb nőhöz. Az okok között szerepelt az idősebb nő tapasztaltsága és fejlettebb személyisége, a kötöttségek és a felelősség hiánya, a férfi sajátos értékrendszere és végül az Ödipusz-komplexus megoldatlan mivolta. Kaptunk számos olvasói levelet, és kirajzolódott néhány sarkalatos probléma.

Nem a kor számít, hanem az életstílus

Anikó egyetért azzal, hogy van, amikor az ember egy fiatalabb partnerrel jobban megtalálja a hangot. Ő kezdetben idősebb, vagy vele egykorú férfiakkal randizott, de "irtó vének voltak, mindig otthon ültek volna, semmi buli", így kikötött a fiatalabbaknál. Most, 40 évesen egy 30 éves férfival él együtt. "Szerintem, ha bármelyikünk saját korosztályában találja meg a vele hasonlóan gondolkodó, az otthon ülés és buli kombinációját ugyanúgy képzelő embert, aki hasonló zenét, könyvet, filmet, szexet, kaját, játékot, stb. szeret, akkor hasonló korúval lennénk együtt. De nem találtunk."

Egy másik olvasónk felháborodott, miért nem említjük a lehetséges okok között, "hogy simán egymásba szeret két ember." Szóval, most említjük. Olvasónkat egyébként azért késztette ez a romantikus érzelmi töltet a levélírásra, mert tizenegy évvel idősebb barátnője "már elkezdett gondolkodni és nem szeretném, ha valami olyanra következtetne magában, ami nem igaz és nekem zöldségek miatt kelljen magyarázkodnom."

Barátságos mosoly

Az árnyoldalak

Persze a szerelem sem győz le minden akadályt, maximum a mesében. Hogy milyen problémákkal is kell megküzdeni egy ilyen kapcsolatban, arra példa István levele, aki 30 évesen egy 48 éves nővel járt, akivel leírása szerint fantasztikus volt szexuális életük. "A baj a lakáson kívül kezdődött, amikor nem ébredt fel az álomból, és úgy érezte belül is, hogy ő is olyan korú mint én, és ezért úgy is kezdett viselkedni. Az új ismeretek és örömök elnyomták bennem a társadalmi elvárások etikettjét és könnyen toleráltam a viselkedését, de emiatt akaratunk ellenére gyakran kerültünk cikis helyzetekbe. Baráti köröm is kezdett leszakadozni és ez kihatott a kapcsolatunkra is."

A 48 éves Mariann története más megvilágításba helyezi a szituációt: őt a férje megcsalta, aztán Mariann egy fiatalabb férfival találta meg a boldogságot, de úgy érzi, hogy el kell őt engednie, bár a férfi soha nem kért ilyesmit.

"Ez egy csapda, bár bársonnyal van kibélelve. Hat évvel ezelőttig vidáman éltem, normál házasságban, 15 éven át. Azt hozzá kell tennem, hogy mindig a fiatalabbakhoz vonzódtam, velük értettem meg jobban magam. Én magam is fiatalos vagyok, külsőleg-belsőleg. " A válás után egy 32 éves férfival ismerkedett meg, és már öt éve együtt élnek. "Tizenhat év van köztünk, ami nagyon sok, vagy annak tűnik. De jól megvagyunk, életem első embere, aki őszinte és toleráns, a szó valódi értelmében. Voltak gondok az elején, inkább az én részemről, szégyelltem, ha vásárolni mentünk és nekem jó napottal, neki sziával köszöntek. Rajta ezt nem láttam soha."

Mariann viszont kezdi úgy érezni, hogy el kell engednie a férfit, akinek a terveiben gyerekek szerepelnek. "Nem ő sürget, nem mondott ilyet soha. Én szeretem és tisztelem annyira, hogy elengedjem. Legnagyobb gondom a továbblépés. Hol találok olyan férfit, aki az én korosztályom, de mégsem? Aki hozzám korban ajánlott, az vagy nős, vagy 26 évest szeretne, vagy egy vén trotty sörhassal. Igazságos ez?!"