horoszkóp

A nyakkendődivatot Justin Timberlake diktálja

sze
2008.04.10. 14:43
A keskeny nyakkendő egyre divatosabb, ám aki ragaszkodik a szélesebbhez, mégis trendi akar lenni, legalább ne csíkosat, hanem valami mintásat válasszon, mint például Gyurcsány Ferenc. Az abszolút trendszetter pedig Justin Timberlake, véli a stylist.

Ahogy korábban megjósoltuk, a nyakkendő újra divatba jön - és nemcsak temetésekre, esküvőkre és üzleti tárgyalásra, hanem akár a péntek esti bulikra is. Nem mindegy viszont, hogy mit tekerünk az inggallér köré. Míg az ing-nyakkendő párosításban a nyakkendőkalkulátor is segítségünkre lehet, a legújabb trendekről inkább egy stylistot kérdeztünk.

Vastagság: 3,5 - 4 cm

Bár az üzleteket végigjárva mi főleg a konzervatív stílushoz illő szélesebb nyakkendőkkel találkoztunk, Már Róbert stylist szerint másfél éves késéssel ugyan, de már hozzánk is kezd begyűrűzni az új nyakkendődivat. "Külföldön már másfél éve a 3,5-4 centis nyakkendő számít divatosnak, nálunk viszont még újdonság" - mondja Már Róbert. Az új trendet leginkább Justin Timberlake követi vagy éppen diktálja, ő már másfél éve csak vékony nyakkendőben jelenik meg.

Nézzen nyakkendős sztárokat!

Nem kell megijedni, a vékony nyakkendő persze általában nem bőrből készül, mint a neonszínű nyolcvanas években, hanem szaténból, és leginkább fekete színben pompázik. Ennek némileg ellentmond az a darab, amelyet legutóbb Justin Timberlake-en legutóbb láttunk és Javier Bardem lila virágos nyakdísze is üdítő kivétel, amellyel a fehér-ing-farmer-bőrdzseki összeállítást sikerült feldobnia, és ezzel a mi hangulatunkat is.

Minta, minta, minta

Míg a vékony nyakkendőt előszeretettel hordják például az indie-rajongók, az üzleti életben továbbra is a szélesebb változatot kedvelik. Itt a minta számít: a megszokott átlós csíkos helyett a pöttyös, vagy akár a virágos számít divatosnak. Tehát ha valaki ragaszkodik a vastaghoz, válasszon kicsit vadabb mintát, tanácsolja a stylist: "Gyurcsány Ferenc például mostanában pettyes nyakkendőt hord" - mondja Már Róbert. Szélsőséges példakánt a Nyakkendőfutár online üzlettől megrendelhető vadkacsás, pulykás nyakkendőjét ajánlhatjuk, üzleti tárgyalásra vagy vadászathoz is kiváló lehet.

Nicolas Sarkozy a klasszikus fazon híve

A választék

A Marks&Spencerben viszonylag széles a választék és az árak is barátiak: itt már 1990 forintért is kapunk mosható poliészter nyakkendőt, a legdrágább selyem nyakkendő 6990 forint. Vékonyabb nyakkendő itt nem kapható, a minták és a színek viszont kárpótolnak: az egyszerűbb csíkostól kezdve a pöttyösön át és a szivárványszínben pompázó darabig, narancssárgától rózsaszínig mindenféle színt megtalálunk. A konzervatívabbaknak az egyszínűeken és csíkosokon kívül például klasszikus fekete Paisley-mintásat is találunk, 3990 forintért.

Keskeny nyakkendőt

mi sajnos nem láttunk, persze valószínűleg csak nem találtuk meg a legjobb lelőhelyet. Ha tud ilyenről, írja meg nekünk!

A Springfieldbe nyakkendő miatt kevésbé érdemes betérni, a Mammutban lévő boltban csak pár visszafogott, egyszínű vagy csíkos (például barna-kék) darabot találtunk, 5990 forintért. Ugyanígy a Saxxoo nevű üzletben is csak pár darab kellette magát.

Nem így például a Blombergs és a Kristóf öltönyüzletekben, amelyeket nyakkendővásárlás esetén útba kell ejteni. A Blombergsben például találtunk jó párat a mostanában divatos mintásakból is: csíkos alapon virágosat vagy fehér alapon kék virágmintásat. A Kristófban pedig különösen sok narancsos árnyalatút láttunk. Az árak körülbelül 10 ezertől 13 ezer forintig terjednek.

Kattintson a nyakkendőkért!

Azoknak, akik az egyedi darabokat kedvelik, a Kaczián nyakkendőüzletet ajánljuk a Váci utcai mellett: az üzletben selyem és pamut nyakkendőket vásárolhatunk, szintén kedvező áron. Nőknek és férfiaknak egyaránt.