horoszkóp

Nyáron trikózni fogok, mint Bruce Willis

sze
2008.05.28. 15:10
A nyár első igazán meleg napján arról kérdezősködtünk, mennyire vetkőzhetünk le a kánikulában. Az utca embere pedig elmondta, mit hord idén nyáron. A lényeg: húzzunk bikinit a munkaruha alá, kerüljük az átbimbósódást és vagy alul, vagy felül villantsunk - a kettő együtt már túl sok.

Egyesek szerint túlzásba visszük a kánikulai meztelenkedést, mások szerint meg éppen félünk attól, hogy megmutassuk a testünket - derül ki nem reprezentatív Erzsébet téri körképünkből. A nyári trend az utca emberének véleménye alapján eklektikusnak ígérkezik - hordhatunk színes kalapot, haspólót, rövidnadrágot, kantáros farmersortot, összenőtt szárú és trapéz nacit is. Európa egyetlen "faroknagyobbító újságírója" a Gödör medencéjének partjáról pedig azt üzeni a nőknek, hogy ha reggel meleget ígér az időjárás-jelentés, felejtsék el a tangabugyit, és vegyenek fürdőruhát, hogy a munkaidő leteltével szabadon ledobhassák a kiskosztümöt, akár az utcán is. Itt ugyan még nem tartunk, de a parkban azért akadt, akiről lekerült a póló.


Philip, Zoltán, Dávid

Általában nyilvános helyeken nem vetkőzöm le, most kivételt tettem, eléggé meleg van. A póló még megengedhető, ennél többet ne, nőknek se, legalábbis nyilvános helyen. Ha egy nő túlzottan levetkőzik, elvonja mások figyelmét a munkahelyen. Lányoknál a rövidgatya lesz a divat, nem a miniszoknya. (Philip, 23)

A női divathoz nem értek, de én trikózni fogok, mint Bruce Willis, fehér trikóban. Szerintem ezt szeretik a nők. (Zoltán, 24)

Én eddig olyan helyeken dolgoztam, ahol a rövidnadrágot tiltották. Pedig a lenvászon térdig érőt nagyon szeretem. (Dávid, 23)


Saláta Sára, 22

Elmondom, mi lesz a legjobb divat, most vettem: kertésznadrág sortban. Az a jó benne, hogy leszerelhető kantárja van. Ez még bevállalható utcára is, persze felsővel. Szerintem egész nyáron ebben leszek. A Színművészeti Egyetemre járok, ott vizsgázni is elmennék ebben. Mondjuk egy fehér inget azért felvennék hozzá.


Cecília, 21

A melegnek mindenki örül, mi is. Egy ilyen jellegű parkban nem fogok levetkőzni fürdőruhára, pedig kívánná a testem. Városban ez így nem bevállalható. Ha egyetemre megyek, akkor is megnézem, hogy mennyire rövid a szoknyám, nem akarom, hogy az öreg professzorok rajtam legeltessék a szemüket. Arra ráérek majd a strandon, egy rövid kis szoknyában. Nem vagyok huszonegyedik századi típusú lány, nem követem a divatot, de szerintem a rövidnadrág és a tangapapucs divatos lesz és visszajön a haspóló is. Én azt szeretem, nem zavar, ha kivillan alul a hasam. Nyáron kevesebbszer hordok melltartót, vannak olyan felsők, amihez nem is lehet, maximum egy fürdőruha-felsőt, ha nem akarom, hogy átbimbósodjon a felső. De sokkal jobb néha melltartó nélkül.


Csaba, 29

Hogy zavar-e az öltöny az irodában, a kánikulában, az attól függ, hogy működik-e a légkondi. Ha nem működik, akkor elég kényelmetlen a nyakkendő. Nekem nem kötelező az elegáns viselet, én írtam elő magamnak az öltönyviselést. Persze szívesen jönnék rövidnadrágban is, de nem érezném jól magam. A nők tekintetében pedig attól függ, hogy valaki túlzásba viszi-e a vetkőzést, hogy ki van abban a ruhában. Alapvetően egy térdig érő szoknya a legkeményebb, ami elfér munkahelyen, a dekoltázs izgalmas kérdés, az is attól függ, hogy mi van belecsomagolva. Van az a dekoltázs, ami nem lehet elég mély, de olyan is van, ami már garbóban is túl sokat mutat.


Zsuzsi, 22

Szerintem a haspóló nem az egyetemre való. Most itt a vizsgaidőszak, érdekes, hogy mit lehet felvenni. Mindig azt tapasztaltam, hogy nem szükséges, hogy a legtöbbet kivillantsam, elsőre ugyan szimpatikus lehet, de aztán bekategorizálnak. A szolid elegancia talán célravezetőbb. A rövidnadrágok és nagyon rövid szoknyák lesznek divatosak. Azt figyeltem meg, hogy ha bicikliznek a lányok, akkor sem zavarja őket, hogy mi lóg ki és mi nem.


Név nélkül, 79

Mi nagyon rendesen öltözködünk, látja. Pedig már nyolcvan felé járunk. A Paulay Ede utcában a Nyugdíjas Klubban mindig csinosak, ápoltak vagyunk. Nyáron azért világosabb színeket hordok, nekünk már az megy, fehér hajjal.


Jenci, 40

Újságíró vagyok, bejártam Európát. Magyarországon, Szlovákiában, Csehország és a keleti blokkban a csajok is meg a férfiak is félnek levetkőzni. Hogy miért? Szombaton volt egy utcai fesztivál, ültünk többen, előttünk volt egy tál cseresznye meg sör, aztán odajött hozzám egy rendőr, hogy miért van cseresznye a fülem mögött. Mondtam neki, hogy azért, mert odatettem, mondta, mutassam az igazolványaimat. Megmutattam, aztán elment, bocsánatot sem kért. Én vagyok az első ember Európában, aki megnagyobbította a farkát magának, hogy megmutassam az orvosoknak, művi beavatkozások nélkül is meg lehet ezt tenni. 100 fokra felmelegítettem valamit és benyomtam a farkamba. El tudod képzelni, hogy mennyire fájt. Szerinted átégeti a tűz a papírpénzt? Megmutatom a karomon. (És tényleg megmutatja.) Nem is fájt. Genovában a Piazza de Ferrarán pedig felvágtam a hasamat és megmutattam a beleimet. Aztán beragasztottam, mentem sörözni. Meg lehet nézni a helyét. A magyarok nem akarják megmutatni a testüket. Munkahelyen persze más, ha dolgozol, be kell tartani a szabályokat. De ha kilépek a bankból, azt csinálok, amit akarok, bármit meg lehet engedni, 30 fokban miért ne vetkőzhetnének le alsóneműre a férfiak és a nők? A nők azért nem teszik meg, mert tangát hordanak. Ha reggel hallják az időjárás-jelentésből, hogy 30 fok lesz, miért nem vesznek fel fürdőruhát?


Dorka, 22

Valamilyen szinten logikus, ha kihívóan öltözködünk, mert meleg van. De ma láttam egy lányt forrónaciban, magassarkúban és a melle is kint volt. Ez már sok, valamelyik legyen kint, a többi jobb, ha takarva van. Én ha vizsgára megyek, akkor fekete szoknya, fehér blúz, ennyi tiszteletet meg kell adni. De iskolába azt veszem fel, ami éppen jólesik, de nem variálom túl a dolgokat. Nyáron szerintem az egyenes szárú nadrág már nem lesz divatos, sőt, a trapéz is visszajön, azt hallottam.


Zselyke és Csengele

A nyár slágere szerintem az összenőtt szárú nadrág és a szép, tarka, színes mintás, Marimekko-sapka lesz. (Zselyke, 21)

Minél színesebb, papagájabb, annál jobb. Szeretem például a vászonruhákat, a farmert viszont nem kedvelem nyáron. Szívesen dolgoznék itt a Deákon bikiniben, de azért azt mégsem lehet. (Csengele, 28)