horoszkóp

Amit utáltunk idén nyáron

2007.09.07. 11:53
Melyek voltak a letűnt magyar nyár legirritálóbb elemei? Szerkesztőségünk válogatásában a Crocs, az aranybikini, a halálfej, a felhajtott gallérú Lacoste póló és barátaik.

Az időjárás végérvényesítette: vége a nyárnak, és egyből itt a legdurvább ősz, ezért még mielőtt belekezdenénk a nagy téli trendelemző cikkekbe, összegezzünk, mivel bombáztuk egymás ízlését 2007 nyarán.

Crocs

Szerkesztőségünk egy emberként utálja a Crocs-ot. Jó hír hasonszőrű olvasóinknak, hogy már piacon vannak az olcsó hamisítványok, így remélhetőleg a színes lábfejkrokodil hamarosan visszakerül a kikötőkbe, tengerpartokra, cserkésztáborba vagy a fűnyíró mellé.

Leggings (=cicanadrág) magában vagy bármivel

Csipkealjjal, fehér színben a legdurvább. Nyáron kicsit sem praktikus viselet, a fokozott fülledés veszély miatt. Télen viszont azért nem praktikus, mert ha nem vesz fel az ember láthatatlan zoknit, jól felfázhat alulról. Ősszel ellenben tarolni fog, nemrég Koppenhágában és Amszterdamban láttuk, hogy mindenki ilyet hord.

Halálfejes motívum

Értetlenkedve állunk azelőtt, hogy ez a motívum még mindig masszívan jelen van az utcaképben, de egyes üzletekben is. Szerencsére már szinte csak gimnazisták és hitvalló metálosok hordják, szóval nagyon bízunk benne, hogy a következő tavaszra végleg kimúlik.

Viccesnek szánt, béna angol feliratok

Ide egyszerűen csak be kéne másolni az előzőeket. Egy csomó, alapvetően jó szabású, kellemes mintázatú felsőt illetve alsót rontottak el végtelenül bárgyú / semmitmondó / kicsit sem vicces szöveggel a nyári szezonban.

Köldök felett végződő top

Na pont az ilyen viseleteknek köszönhető, hogy hazánk a könnyű nyári kalandok mekkájaként él a külföldről érkező fiatalemberek fejében. A viselet különféle kombinációi pedig csak rontanak a helyzeten:
a) köldök felett végződő top piercinggel
b) köldök fölött végződő top, mely láttatni engedi a farmerra omló hájkötegeket
c) tetkó a köldök körül, netán hátul a csípőn (ha ebből valamelyik ráadásként még striacsíkos is, az vizuális gyilkosság)

Feneket alig fedő fodros / farmerszoknya

Ez a köldök felett végződő top jóbarátja, a kettő együtt jó dugáshajlandóssági mutató. Bár nincsenek illúzióink, bizakodunk, hogy jövő nyárra eltűnik ez az esztelenség.

Szilikon melltartópánt

Soha nem próbáltam, de úgy gondolom, hogy hirtelen karlendítéskor metsző érzés lehet. Egyébként pedig egyáltalán nem esztétikus, sőt, nem is funkcionális: olyan mint aki lángvörös paróka használatával kívánja elérni a feltűnésmentességet. Sőt, a pasik is utálják.

12-17 centis sarkú fapapucs fémszegekkel

Ez végképp egy no comment kategória, akinek nem kedves a gerincoszlopa, az hordja büszkén, biztos gyártanak belőle téli változatot is.

Arany bikini

Ez volt idén a B és C kategóriás vízparti szépségversenyek abszolút slágere, pedig kényelmetlenül kemény az anyaga, azt meg el sem akarjuk képzelni, milyen lehet, amikor valakinek a szemébe visszatükrözi mondjuk déli 12-kor a napot.

Tankini

Szerencsére itthon nem honosodott meg nagyon, mivel nálunk csak 25 fölött kezd el feltűnő hízásnak indulni a népesség. Szórványosan azért észlelhető volt ez a fürdőruha anyagú felső, melyben dagadt amerikai csajok parádéznak boldogan a strandokon, mert azt hiszik, így nem látszik, hogy reng rajtuk a háj.

Felhajtott gallérú pólóing (Lacoste és annak utánzatai)

Klasszikus juppiöltözék, idén nyáron rózsaszínben volt a legdurvább. Ha valaki elfogadható magyarázatot tud adni arra, miért kell felhajtani a gallért, ajándéktárgyban részesítjük.

Műanyagból készült ruhák

Egyszer és mindenkorra: a bőr nem szereti, ha közvetlenül kőolajszármazékokkal kell érintkeznie, ráadásul csak a pamut az a ruhaanyag, mely bár nem láthatatlanul, de magába szívja a verítéket, ami a nyár ugyanolyan velejárója, mint a szeplő, a bőrpír és a lángos.

És önöket még mi irritálta idén nyáron az utcaképben? Észlelt valamit a Dokkban, a Buddha beachen vagy az agárdi dodzsemben? Itt meg lehet mondani.