Korda György és a miniszoknya aranyozta be a nyarat

2008.09.11. 12:05
Ciki a kánikulában a miniszoknya veszkócsizmával, ciki a celeb szó, de a celebvilágban semmi sem ciki. A nyár végén a budapesti járókelőket arról kérdeztük, melyik nyári divatirányzatot tartották menőnek, melyik a nyár slágere, és ki a nyár legcikibb magyar celebje. Különös, hogy megkérdezettjeinknek egyetlen név sem jutott eszükbe, azt viszont váltig állították, hogy jazzt hallgatnak. De azért Korda György az isten.

A tíz-húsz évvel ezelőtti trendet könnyedén felidézzük, ám ha a nyári divatról faggatjuk az utca emberét, nem biztos, hogy rögtön beugrik mindenkinek a nagy nyaklánc, a nyári gumicsizma, a színes és vastag műanyag karkötő, vagy éppen a lezser tunikaszerű viselet. Éppen ezért nyári slágerekről és hazai celebekről is érdeklődtünk.


Judit (24)

„Szerintem az idei nyár slágere öltözködésben a mintás ruha a még mintásabb és színesebb darabokkal. Amit régebben csak a cigány emberek mertek felvenni, mára az divatba jött. Igaz, nem vagyok egy trendkövető ember, de a virág és egyéb mintákkal díszített ruhák nekem nagyon tetszenek. Az összes megcsinált dolgot pedig baromira cikinek tartom.” Judit sajtát bevallása szerint egész nyáron Kovács Katit hallgatott és mivel nincs tévéje, nem tud hozzászólni ahhoz a kérdéshez, ki a nyár celebje.


Lili (22)

„Rengetegféle trend van mostanában, de amit én is nagyon szeretek, azok a színes és egymásnak teljesen ellentmondó ruhák. Kockás variálva a pöttyössel vagy csíkossal. Azt azonban nagyon cikinek tartom, amikor valaki a nyári 40 fokban miniszoknyát veszkó csizmával hord. Az előnytelen lányoknak kifejezetten rosszul áll.” Amikor arról kérdeztük Lilit, hogy szerinte ki a legcikibb magyar celeb, a válasz csupán annyi volt, hogy maga a celeb szó ciki.


Peti, Fruzsi és Annamari (16)

„Úgy gondoljuk, a tornacipővel viselt farmer soha nem megy ki a divatból. Sőt, a retró dolgok egyre inkább kezdenek visszajönni a köztudatba. Ilyen például az aviátor stílusú napszemüveg is.” A három fiatal úgy fogalmazott, hogy az alternatív stílusokat preferálják, ezért amikor zenéről kérdeztük őket a Kispál és a Borz zenekart, és a Rage Against the Machine zenéjét említették, mint amit kedvelnek.


Miklós (40)

Talán senki nem volt annyira őszintén nyers velünk, mint Miklós, akit egy padon ülve, könyvolvasgatás közben bírtunk szóra. „Nem foglalkozom a divattal. Vannak nőim, akik vesznek nekem pólókat és azokat hordom. Most is egy ilyen van rajtam.” A témát nem akartuk tovább feszegetni, inkább rátértünk a zenére és kiderült, Miklós is jazzt hallgat, mint mindenki, akit megkérdeznek arról, milyen zenét szeret. „A celeb világban szerintem nincs ilyen, hogy ciki. Az ciki, hogy ti és a hozzátok hasonló újságok is állandóan csámcsognak az úgynevezett celebeken.”


Kinga (26)

„Nyáron valószínűleg mindenki előveszi a kicsit sportosabb cuccokat. Én például régebben nagyon szerettem a nőcis dolgokat és állandóan magassarkú cipőben mászkáltam. Ezen a nyáron fel nem venném.” Ennyit sikerült megtudnunk alanyunktól, köszönjük, Kinga.


Gitta

Ne higgyük azt, hogy az örökifjú korosztály semmit sem konyít a divathoz. Gittának semmi baja a fiatalok öltözködésével, ám szerinte alaktól függetlenül senkinek nem áll jól a feszülős nadrág. „Véleményemtől függetlenül, szerintem mindenki úgy öltözködjön, ahogy jónak érzi”- tudtuk meg az aranyigazságot.


Jozó (20)

„Amit nagyon szerettem a nyáron, azok az ujjatlan felsők, lányokon és fiúkon egyaránt. Meg persze a sok recepciós lányon a jó kis miniszoknya. Nyáron a fiúknál alapvető a rövidnadrág, lányoknál pedig a mini. Mondjuk az utcán néha lehet érdekes dolgokat is látni, például térdig felhúzott fehér pamutzoknit.” Nyári slágeres kérdésünkre Jozó válasza, hogy nem hallgat rádiót, de sajnos még az idei Sziget Fesztivál zenei kínálatát sem tudta végighallgatni. Korda Gyuri bácsit azonban mint celebet és mint zenészt is Istennek tartja.


Margó (30)

Margó harmincévesen már nem foglalkozik azzal, hogy mi a trendi és mi nem. Szerinte ez a divatmánia a tizenévesek agyszüleménye. „Úgy gondolom, hogy mindenkinek azt kell hordania, amiben jól érzi magát. Nem a fiatalok öltözködésével van bajom, hanem a viselkedésükkel. Én most gyermeket várok, és sírva fakadok, ha ilyen gyerekem lesz.” Nos, ez is egy vélemény.