horoszkóp

Varrókészlettől az ágyneműig - önök vinnék

2007.06.23. 13:45
Magától értetődő, hogy az emberek többsége a napsütésre, a váratlanul fellépő hasmenésre vagy a valamivel kellemesebb, de ugyancsak hirtelen jött egyéjszakás kalandra gondol a nyaralás kapcsán. Az átlagos nyaralókellékek mellett azonban olvasóink egész furcsa, már-már érthetelen dolgokat is becsomagolnának. Sőt, van, aki még a férjét is magával vinné.

Szinte minden utazóbőröndbe kerülne egy könyv, egy napszemüveg és valamilyen tisztálkodószer. Az elővigyázatosabbja fényvédő krémre is gondol, bár a "leéégésre valami" alatt akár a jól bevált népi szert, a tejfölt is érthetjük. Gyógyszerre is sokan szavaztak, feltesszük, hogy ez a szokásos fájdalomcsillapítót és hasfogót jelenti.

Nem maradtak le a listákról a praktikus használati tárgyak sem, mint mondjuk a fényképezőgép, a mobiltelefon töltővel, meg persze rideg valójában maga a pénz. Munkamániásabb olvasóink a notebookjukat is hurcolnák, amivel nem igazán tudunk egyetérteni - harmincöt fokban a parton mi inkább lazítanánk. Előfordultak a szépségüket gondosan ápolók tippjei is, így volt olyan tízes lista, aminek a felét piperék foglalták el (úgy, mint a tusfürdő, szempillaspirál és szemhéjtus, alapozó és púder).

Az óvszer is nagy kedvenc, ruhát is mindenki vinne magával, de ágyneműt csak egy olvasónk. Magunk is finnyásan felhúzott szájszéllel bírjuk értékelni azt a hotelszobát, amelynek lepedőjén ott díszeleg az előző vendég szőrzete, de ahhoz lusták vagyunk, hogy mindenhová vigyük az ágyneműt. Az óvatosságot egyébként feltétlen tiszteljük, de kicsit meglepődtünk azon, hogy valaki belföldi útra mindig visz magával kígyómarás elleni szérumot is.

Amit nem értünk: ha valaki váltás zoknit visz, akkor váltás alsóneműt miért nem? A különdíj annak a férfiolvasónknak jár, aki nyaralásra elviszi a varrókészletét, a másik pedig annak a női olvasónknak, aki a férjét.