horoszkóp

Ízléstelen nyulak a tojás körül

2006.04.14. 13:20
Boltfelmérő túránk során döbbenetesen ronda húsvéti díszekkel találkoztunk, találtunk lustáknak való gyárilag festett tojást, valamint pszichedelikus színű nyulakat. Ha igazán komolyan veszi a húsvéti dekorációt, akkor számoljon le a giccses tojásdíszekkel és inkább öltsön szexi nyuszijelmezt.

A húsvét lett az abszolút ízléstelenség ünnepe, ez most már hivatalos. Valószínűsítjük, hogy ilyenkor beolvasztják az összes visszamaradt karácsonyi és Valentin-napi plasztik díszítőelemet, majd jól kiárusítják húsvéti díszként.

Rózsaszín, fejpántos nyulak

Nézze meg képeinket!

A legnagyobb választék természetesen nyulakból van. A nyúlról ugye nem nagyon tudják, mi köze a húsvéthoz, vannak bizonyos magyarázatok a termékenységről és a Holddal való kapcsolatról, tény azonban, hogy ez a német nyelvterületről beszivárgott állat mára jóval túlnőtte a bárányka jelentőségét, pedig Jézus korában még azt favorizálták húsvétilag. Aztán az egész akkor ment el igen rossz irányba, mikor a nyulakra ruhát, kötényt, meg szemüveget húztak.

Plüssnyulakból megunhatatlan a választék, van kicsi, pár ezerért, és van óriás plüss nyúl húszezerért is (Music Factory, Westend). Sima, pórias nyulat szinte nem lehet kapni, mindegyik plüssre ráhúznak valami ruhadarabot, vagy rákötnek legalább egy masnit, (sőt van fejpántos nyuszi is) arról nem is beszélve, hogy a legtöbbnek nem természetes a szőrszíne. Előszeretettel színezik például a nyulakat rózsaszínre, így ha valóban nyulat szeretnék venni az unokaöcsémnek, Marcinak, - mint azt az eladóknak mondtam, - akkor igen nagy bajban lennék. Az egyetlen normális nyúl, amire a hosszú körúton ráakadtam, a Kockásfülű Nyúl volt, aki aranyos, és ugyanúgy nézett ki, mint a rajzfilmben, zöld, kockás füllel. Nem aggattak rá semmiféle kiegészítőt, és nem színezték át, ám ez nem a gyártók, mit inkább Marék Veronika jó ízlését dicséri, aki valószínűleg levédette az állatot. (Ajándékváros, 2690 Ft.).

Üvegtojás és gyertya

Ha túl vagyunk a plüssnyúlvásárláson, belekezdhetünk a lakás ünnepi díszbe öltöztetésébe, mely, ha a boltban vásárolt díszekre hagyatkozunk, valószínűleg értékehetetlenül ízléstelen lesz, de egy próbálkozást megér. Ma már nem kell otthon bajlódni a tojásfestéssel, az élelmiszerboltban ugyanis árulnak, festett főtt tojást, amitől a paraszti hagyományok őrzői és követői valószínűleg elsírják magukat. (Kaisers, 450 ft/10 db). Arról nem beszélve, mekkora kiábrándulás lehet a gyerekeknek (Ki tojja a húsvéti tojást mami? A Kaisers néni.), ráadásul a tojás közelről nézve büdös és fakó, ezért mindenképpen érdemesebb otthon megfesteni. Ha ehhez nincs kedvünk, vehetünk színes üvegtojásokat is, ez ugyanis nem rohad meg, és sokkal menőbb (Bijou Brigitte, 3280 Ft/darab).

Árulnak ezen kívül mindenféle felakasztható műanyag dísztojást, a legcsúnyábbtól a rémesig, ezek ára csomagonként általában pár száz forint. Sajnos elkerülhetetlen terméknek tűnik a húsvéti tojásgyertya, amiből szintén minden fajta és színű kapható, többnyire ezt sem vesztegetik túl drágán (Ajándékváros, 780 Ft/csomag), valamint a különböző kerámiaállatokkal kiegészített tojástartók (Ajándékváros, 380-480 Ft). A kicsit ízlésesebb, húsvéti nyúllal díszített gyertyák mérettől függően 390 vagy 590 forintba kerülnek.

Extrák

Nézze meg képeinket!

Igazán egyedinek nevezhető az az ajtódísz, vagy nyúlfüggöny, amire az Ambiente nevű ajándékboltban bukkantunk, ez egy Welcome feliratú táblából, és egy lelógó plüssnyúl fonatból áll - igazi büntetés a húsvéti locsolkodóknak. Az ára sem éppen felhasználóbarát, 6290 forint. Ha már nyúlfüggönnyel büntetünk, felvehetjük hozzá a nyuszifülből, és felcsatolható nyuszifarokból álló jelmezt is, (Ajándékstúdió, Westend, 1290 Ft), és akkor legalább tuti, hogy egész évben nem jön hozzánk senki vendégségbe, és az így felszabadul estéket tölthetjük szexuális játszadozással a nyuszijelmezben. (Egyesek szerint az üvegtojás is hasonló célokat szolgál, de mi nem vagyunk benne biztosak.) Előjátékképpen megmártózhatunk egy jó kis húsvéti nyuszikás habfürdőben is (Skála 280 Ft/darab).

A húsvéti díszítésre a húsvéti mécsestartóval tehetjük fel a koronát, ez ugyanis nem más, mint egy kerámianyúl, ami ráadásul sárga, és tulipán alakú lyukak vannak belevágva. A tavasz végső jelképkeveredése.

Rettegünk, hogy rövid szemlénk során a legnagyszerűbb húsvéti díszek elkerülték a figyelmünket, ezért meghirdetjük a Legízléstelenebb Húsvéti Dísz-versenyt. A fényképeket a velvet@mail.velvet.hu címre várjuk április 20-ig, a beküldőknek pedig különleges, tavalyról megmaradt tojásgyertyákat küldünk cserébe.