horoszkóp

Edzenek a sztárok az Oscar-gálára

MTI
2006.03.03. 12:30
Az Oscar-díj átadásán minden sztár a lehető legjobb oldaláról akar megmutatkozni, s így a felkészülés - amely már novemberben megkezdődik - igen kemény munkát követel meg, és nagyon sokba kerül.

A hollywoodi és környékbeli plasztikai sebészeteken a hírek szerint novemberben van a csúcsszezon, olyannyira, hogy a forgalom jó 20 százalékkal megnő a többi hónaphoz képest, mert a sebeknek az Oscar-díj éjszakájára be kell gyógyulni.

Büntető testedzés

Aztán a fitneszguruké a tér. David Kirsch New York-i mester, aki Heidi Klum sztármodellt a gyerekszülés után hetek alatt lefogyasztotta, például azt követeli meg klienseitől, hogy naponta több órás, mintegy 2000 kalóriát elnyelő, izomfeszítő, testalakító tréninget folytassanak, miközben keveset isznak, egyáltalán nem fogyasztanak alkoholt, kenyeret, édességet, illetve más, szénhidrát tartalmú élelmiszert, tejterméket, valamint gyümölcsöt, s csak kevés zsírt vesznek magukhoz. Az alkotást szauna, úgynevezett body wrapping és nyirokhajtás teszi tökéletessé.

Ingyen kozmetika

Számos kozmetikai cég ajánl a legjobb hollywoodi szállodákban szolgáltatásokat a sztároknak: az Estée Lauder például csakis a legjobb női főszereplőnek és mellékszereplőnek járó díjakra jelölt hölgyeknek kínálja ingyenes, kényeztető programját, amelynek bőrszakértői, sminkművészei, hajstilisztái, masszőrei és körömtechnikusai kívánságra házhoz is mennek, hogy az utolsó simításokat elvégezzék a jelölteken, egyebek között különféle peelingekkel, lézeres kezelésekkel, és legvégül mesterséges barnítóval. Ezután következik a smink és a frizura. Mindez valójában a szakértők hadseregét igényli, hiszen például a szemfesték nem folyhat el, a műszempilla nem eshet le, a rúzs nem mázolódhat el a díjátadást követő, meghatott, netán könnyes pillanatokban sem.

Botox és gyémántok

Most van igazán itt az ideje a botoxinjekcióknak is. Akad azonban cég, amely kaviáros szemkrémet kínál, és a hatás kipróbálására valódi kaviárral is hajlandó kezelni a jelölteket. A krém a gyártó szerint igen hatásos, és nem halszagú. De ezekben a napokban Hollywoodban a gyémántos gyógymasszázs is elérhető azoknak, akiket meghívnak erre: 1,5 millió dollár összértékű 18 karátos - vagyis hatalmas - briliánsokat helyeznek el a test energiapontjain, és ultraviola fénnyel világítják meg, majd mérik a rezgéseket.

Kölcsön ékszer, ingyen ruha

Joan Rivers

A megfelelő ruhát és cipőt ilyenkorra már mindenki kiválasztotta. Ennek egyik módja, hogy a sztár abból fogad el kegyesen valamit, amit a legnagyobb divatcégek küldenek házhoz, természetesen ingyenesen. A csillogó ékszerek valódiak ugyan, de többnyire nem a sztároké, hanem Hollywood sztárékszerésze adja kölcsön nekik az Oscar éjszakájára.

Mindezek ellenére szükség esetére a legutolsó pillanatig a sztárok rendelkezésére állnak orvosok az esetleg szükséges botox-injekciókkal, persze hajszobrászok és sminkesek, de még külön fehérnemű-tanácsadó is várja őket.

Preparált műsorvezető

A november óta tartó hatalmas erőfeszítések eredménye "akkor jó, ha egyáltalán nem látszik, mert a rossz plasztikai sebész arról ismerszik meg, ha valaki a páciense új arcát csodálja" - véli Joan Rivers színésznő és tévé riporter, aki az Oscar-átadást közvetíti az egyik amerikai televíziós állomásnak, s aki 72 éve ellenére még mindig jár plasztikai sebészhez, s az utolsó pillanatban idén is beadat néhány botox-injekciót.